Sıklık Sınırı (Frequency Cap) Nedir?

featured

Sıklık Sınırı (Frequency Cap), internet kullanıcısına belli zaman içinde reklamın ne kadar sıklıkta gösterileceğini belirler. Özellikle reklamın görülme sayısını takip etmek üzere çerezler kullanılmaktadır. Dolayısıyla aynı reklam ağı üzerinden gösterilen bütün platformları ve web sitelerini kapsamaktadır. Sıklık sınırının (Frequency Cap) Türkçe adı, gösterim sınırıdır. Gösterim sınırını ayarlayarak reklamın internet kullanıcısına ne sıklıkta gösterileceğini belirleyebilirsiniz. Ayrıca sıklık sınırını aylara, haftalara ya da günlere bölmeniz mümkündür.

Reklam Sıklık Sınırı Nasıl Hesaplanır?

Sıklık sınırı hesaplama için reklamın gösterilme sıklığı, kişi sayısı ile toplam gösterilen kişi sayısına (tekrar edilen gösterimler) bölünerek hesaplanmaktadır. Her marka sahibine uygun sıklık sınırı olmadığı için, sıklık sınırının belirlenmesi markaların reklam kampanyalarına ve kitlesine bağlıdır. Mesela markanızın kullanıcılara gösterilen reklam sınırını düşürebilirsiniz. Buna göre : Gösterim/ Erişim: Reklam sıklığı

Reklam Gösterim Sıklığı Ne İşe Yarar?

Reklam gösterim sıklığı ile hedef kitlesini ihtiyaca ve davranışa göre markanın vermek istediği mesajı belirler. Aynı zamanda verdiğiniz hizmeti ya da sunduğunuz ürünü müşterilerinize daha az gösterebilirsiniz. Bunun dışında yeni potansiyel müşterileriniz için reklam sıklığını daha fazla gösterme imkanınız bulunaktadır. Buna göre gösterim sıklığına örnek olarak kısaca şu şekildedir.

Reklamlarınızın tamamını izleyen kullanıcılarınızı yeniden hedefleyerek reklamlarını izlemesini sağlayabilirsiniz. Farklı şekilde reklamınızı izlemiş olan kullanıcılara reklamları bir daha gösterilmemesini ayarlayabilirsiniz.

Videolu ya da görsel olan reklamlara tıklayarak alışveriş yapan kullanıcılara aynı reklamı yeniden gösterilmemesi için ayarlayabilirsiniz.

Reklamlarınız daha az kitlelere hitap ettiği zaman reklam sıklığınızı daha fazla izlenmesini sağlayarak, etkileşimi arttırabilirsiniz. Ayrıca dikkat edilmesi gereken altın kural; Reklam sıklığı ayarlarken reklamın kullanıcıya çok fazla gösterilmesi kullanıcıda olumsuz tepkiye yol açacaktır. Bu nedenle reklam sıklığını ayarlarken dikkatli olmalısınız.

Sıklık Sınırı (Frequency Cap) Avantajları Nelerdir?

Sıklık sınırı (Frequency Cap) avantajları arasında en dikkat çeken maliyetlerinin dizginlenebilir olmasıdır. Mesela reklam sınırlamasında en fazla 4 Banner sonrası satışa dönecektir, gibi bir sınırlama olduğunda, reklam gösterimlerini 5 ve sonrası yapmayacaktır. Reklam maliyetlerini kontrol altında tutmak için gereksiz olduğunu düşündüğünüz tıklamaları ve gösterimlere limit koyabilirsiniz.

Yayında olan reklamlarınızın gösterim sıklığı ne kadar fazla olursa antipati uyandıracaktır. Bu nedenle antipati uyandırmamak için frekans sınırlaması yapabilirsiniz. Böylece marka değerinizi koruyabilirsiniz.

Sıklık Sınırı (Frequency Cap) Dezavantajları Nelerdir?

Sıklık sınırı (Frequency Cap) dezavantajları arasında elinizde güçlü verileriniz olmadığında reklam sınırı kullanımı tavsiye edilmemektedir. Bu hareket sizin potansiyel müşterilerinizi kaybetmenize neden olur. Branding yaptığınız zaman aceleci davranarak hızlı müşteri çekmeyi beklemek reklam sınırını koymak ve kısa zamanda etki beklemek marka bilinirliğinizi olumsuz yönde etkileyecektir. En iyisi böyle bir durumda hiç kullanmamak daha faydalı olacaktır.

Sıklık Sınırı (Frequency Cap) Neden Önemlidir?

Sıklık sınırı (Frequency Cap) neden önemli; markaların potansiyel müşterilerine göstermek istediği reklamları ne sıklıkta gösterilmesi gerektiğini ve ilgi çekici olmasını sağlamak üzere yardımcı olmaktadır. Reklamın görünürlüğünü düzenleyerek özelleştirdiğiniz zaman, kullanıcılarınızda reklamlarınızın doğru müşterilere ulaşmasına yardımcı olmaktadır. Böylece kampanya bütçeniz için daha fazla harcama yapmanızı önleyecektir. Aynı zamanda reklamları göstermek istediğiniz kitlelerinize videolu reklamlar ve görüntülü reklamlar olmak üzere bütün reklamlarınızın optimizasyon olmasını sağlar.

Sıklık Sınırı Nasıl işler?

Sıklık sınırı belirlemede potansiyel müşterilere gösterilen reklamların kaç kere müşterilerin izlediğini ölçmektedir. Reklamlar belirli bir sayıya ulaştığında müşterilerinize tekrar etmemesi için kısıtlama uygulanır. Sıklık sınırını uygulayabilmek için birkaç terimden kullanılır. Bu terimler sırasıyla şu şekildedir. Gösterim sıklık sınırı, zaman sınırı, görüntüleme sınırı ile gün bölümlendirme sınırıdır.

Sıklık Sınırıyla İlgili Uygulamalar Nelerdir?

Sıklık sınırıyla ilgili uygulamalar denildiği zaman reklam sıklığı yönetimi hakkında birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri kullanarak sıklık sınırını (Frequency Cap) belirleyebilirsiniz. Buna göre sıklık sınırı ile ilgili yapılması gereken işlemler şu şekildedir.

Görüntülenme oranına dikkat edilmelidir

Görüntülenme oranı reklamın gösterilen sayı üzerindeki görüntülenme oranıdır. Reklamı kullanıcılar tarafından kaç defa görüldüğünü gösterir.

Kullanıcıların site ziyareti boyunca sıklık sınırını özelleştirebilirsiniz

Reklam sıklık sınırı kullanıcıların site ziyaretiyle bağlantılı olabilir. Müşteriler alışveriş süresi boyunca farklı alanlarda reklamlardan alternatif bilgiler talep edebilir.

Reklam materyali uygulamasını düşünebilirsiniz

Reklam materyali uygulaması, gün bölümlendirme ve sıklık sınırından farklı olarak kullanılmaktadır. Özellikle müşterilerin ilgisini çekmek üzere reklam materyalleri kullanılır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir