Şişman Çocuklar İçin Sağlıklı Zayıflama Örnekleri

Şişman Çocuklar İçin Sağlıklı Zayıflama Örnekleri

Şişman çocuklar için sağlıklı zayıflama yollarına gidilerek doktora ve diyetisyene başvurmak gerekir. Özellikle pandemi döneminde kilo alımında  artış yaşanması ile çocukların ve büyüklerin hızlı şekilde kilo aldıkları görülür. Hızlı kilo alımının önüne geçilmemesi durumunda obezitenin kapıları açılması ile ciddi sağlık sorunları yaşanması muhtemeldir. Şişman çocuklarda ergenlik dönemine daha erken girildiği görülür. Erkek çocuklarınındı şişmanlık sonucunda memelerinin büyük olduğu görülür. Katlanarak yapışan etler ile nefes alamayan bazı organların iltihaplanarak mikrop kaptığı gözlenir. Çocuklar beslenme konusunda  anne ve babalarına bağlıdır. Yani çocuğun beslenme alışkanlıklarını ebeveynleri  belirler. Bu yüzden çocukların hızlı kilo alması ve obezite olması anne ve babaların suçudur. Anne ve babalar, çocuklarının ileride kalp damar hastalığı ciğer büyümesi gibi önemli hastalıklara yakalanmamalarını istiyorlarsa çocuklarının beslenme alışkanlıklarına dikkat etmeli. Ayrıca hareketli bir yaşam için çocuklarına  örnek  olmalıdır. Şişman çocuklar için sağlıklı zayıflama  konusunda ebeveynlerin tavsiyelere kulak vermesi doğru olur.

Şişman Çocukları Tedavi Etme Yolları

Şişman çocukları tedavi etmeleri için mutlaka diyetisyene görülmesinde fayda vardır. Ebeveynlerin diyetisyene baş vurmadan kafalarına göre yemeği kesmeleri doğru bir hareket değildir. Doktor kontrolünde çocukların zayıflama yolları aranır ve diyetisyenin söylediğine uyulması olumlu sonuçlar verecektir. Öncelikle çocukta genetik veya hormonal bir sorun olup olmadığına bakılır. Şeker hastalığı belirtileri araştırılır ve troitlere bakılır. Böylece çocuğa uygun bir diyet listesi verilir. Yalnızca diyet listesine  uymak  elbette yeterli değildir. Düzenli ve kontrollü kilo verilmeye başlaması için anne ve babaların evlatlarına hareket yaptırmaları kilo vermede etkilidir. Günlük yaptırılacak düzenli yürüyüşler veya düzenli spor ile yağ yakılması hedeflenir. Şişman çocukları tedavi etmek isteyen anne ve babalar evlatlarının diyete uymasını sağlamalıdır. Çocukları büyüdükleri zaman şişman ve hastalıklı olmamaları için diyet programı sıkı tutulması gerekir.

Şişman Çocuklar İçin Sağlıklı Zayıflama Örnekleri

Çocukların Sağlıklı Zayıflayabilmesi  İçin Neler Yapılmalı

Çocukların sağlıklı zayıflayabilmesi için bebeklik dönemlerinde anne sütü ile beslemeye önem verilmelidir. Hazır mama ile  büyüyen bebekler ileride kilo alımı daha kolay olur. Çocukların sağlıklı beslenmeyi uygulamalarının yolu ebeveynlerinin sağlıklı beslenmeyi bilmelerinden  geçer. Bu yüzden çocukların sağlıklı beslenebilmesi için anne ve babanın bilinçli olması gerekir. Yemek yaparken günlük karbonhidrat oranı az olan  yiyecekler yapılmalıdır. Çocuğun her istediği zaman abur cubur tüketmesine izin verilmemelidir. Çocuğa aile ile birlikte yemek yeme alışkanlığı edinmesi sağlanmalıdır. Yattıkları odalarına televizyon konulmamalıdır. Çünkü televizyon karşısında yenen abur cuburlar farkına varılmadan abartıldığı için kilo alımı daha hızlı olur. Çocukların düzenli kahvaltı yapma alışkanlığı edinmeleri öğretilmelidir. Çocuklarda ceza ve ödül sisteminde çikolata, şekerlemeler, cips, kola gibi abur cuburların ceza ve ödül sistemine sokulmamalıdır. Bu davranış çocuğu daha çok abur cubur tüketmeye itecektir. Çocuklara okulda öğle yemeği olarak kek, fast food gibi yiyecekler almamalı sağlıklı yiyecekler yeme alışkanlığı kazandırılmalıdır.

Şişman Çocuklar İçin Sağlıklı Zayıflama Örnekleri

Çocukların Kilo Almaması Nasıl Sağlanır?

  • Çocukların kilo almamasını sağlamak için kahvaltı alışkanlığı edinmesini sağlayın. Kahvaltı öğünü en önemli öğün olduğu için vücudun tok durması ve sağlıklı olması için en önemli öğündür.
  • Ara öğünlerde abur cubur tüketimini sınırlayın. Böylece abur cuburdan alacağı kilo yerine sağlıklı bir bedene sahip olacaktır.
  • Günlük hareketlere itin. Gün içerisinde enerjisini atacağı için canı sıkıldıkça bir şeyler tüketmek için bir şeyler aramayacaktır.
  • Abur cubur yerine meyve verin. Meyve yeme alışkanlığı ile vücudunun alması gereken tüm vitaminleri alır ve kolay kolay hasta olmaz.
  • Sofra alışkanlığı edinmesini sağlayın. Aile ile birlikte  yemek yeme alışkanlığı ile hem bağları güçlendirirsiniz hem de çocuğunuzda sofra  alışkanlığı sayesinde birlikte yemek düzenini oturtmuş olursunuz.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir