Spor Alışkanlığı Oluşturmanın 5 Pratik Yolu

featured

Sabahları rahatsız edici alarm sesiyle uyanmak için kendinizi zorladığınızda, işe giderken ne giyeceğinizi düşünürken, bunun doğru olduğunu tahmin ediyoruz. Spor yapmak. Hele de kışsa… Sıcacık bir battaniyeden çıkıp soğuk, karanlık bir güne başlamak küçük bir işkence sabahına dönüşebilir. Sonuç olarak sabah sporları için zaman, enerji ve yer bulmak zor olabilir. Egzersiz beden ve zihin için her zaman iyidir, ancak sabah egzersizinin faydaları düşündüğünüzden çok daha fazladır. Sabah egzersizi, güneşin doğuşunu izlemenin, sabahın ferahlığının ve dinginliğinin tadını çıkarmanın yanı sıra, gün içinde yemek yeme isteğinizi bile kontrol etmenizi kolaylaştırır; İştahınızı kontrol eder. Ayrıca stres seviyelerini azaltır, ruh halini iyileştirir, konsantrasyon becerilerini geliştirir, kilo kaybını teşvik eder ve günün geri kalanında üretkenliği artırır.

Sabah egzersizinin birçok faydası vardır. Ancak büyük şehirlerde yaşayan bir çoğumuz için, sabah geç ve işe gitmek zor olduğu için geç yatmak, sabah uyanmak ve spor yapmak uzak bir rüya gibi görünüyor. . Ancak, her sabah saat 7’de evden çıkmak, koşmak, yürümek veya başka bir egzersiz yapmak için yarım saat sonra eve gelip duş almak düşündüğünüz kadar zor değil. Ya da birkaç basit hareketle evde 10-15 dakikalık antrenmanları tamamlayın… Tek ihtiyacınız olan bir rutin oluşturmak ve sabah egzersizini alışkanlık haline getirmek. İşte erken kalkmanıza ve egzersiz alışkanlığı kazanmanıza yardımcı olacak yollar:

  1. İddialı olun

Kararlılık, alışkanlık oluşturmanın en önemli kriterlerinden biridir. Amacınız sabahları egzersiz yapmak ne olursa olsun; Kilo vermek, sağlıklı olmak, güne motive başlamak veya iyi hissetmek, bunu kararlılık ve tutarlılıkla yapmaya devam etmek önemlidir. Neden spor yapmaya karar verdiğinizi her sabah kendinize hatırlatarak hedefinizden sapmadan yolunuza devam edebileceksiniz.

  1. Erken yatın

Kendinize sabah erkenden egzersiz sözü vermeseniz bile, geç saatlere kadar televizyon seyretmek ya da telefonla oynamak akıllıca bir karar olmadığını kabul edin. Ve ertesi sabah işe gitmen gerekiyorsa! Akşam saat 10:30 ile 11:00 arasında yattığınızda, sabah 06:30’da uyanmak zor olmamalı. İnan bana, bunu alışkanlık haline getirdiğine pişman olmayacaksın.

  1. Bir alarm kurun

Erteleyin veya bir sonraki alarma güvenin. Tek bir alarm yapılandırın. Erteleme düğmesine ne kadar çok basarsanız, egzersiz zamanınızı o kadar çok boşa harcadığınızı düşünürsünüz. İlk başta sadece bir alarmla uyanmaya çalışmak, ilk birkaç gün sizi geç saatlere kadar uyanık tutabilir; Günde en az iki veya üç alarmla uyanırken, ilk alarmla aniden uyanmak bunaltıcı olabilir. Ancak birkaç gün sonra alışırsınız ve alarm çalar çalmaz uyanırsınız. Alarmınız için hala yataktan kalkmakta sorun yaşıyorsanız, telefonunuzu veya saatinizi biraz uzağa koyun ve kapatmak için kalkmanız gereken yere yerleştirdiğinizden emin olun.

  1. Spor kıyafetlerinizi bir gün önceden hazırlayın

Spor kıyafetlerinizi bir gün önceden hazırlayın. Böylece sabah uyandığınızda üzerinizi giyinip dışarı çıkmanız daha kolay oluyor. Mümkünse spor kıyafetlerinizi sabah ilk iş olarak görebileceğiniz bir yere koyun; Bu sayede önceden egzersize hazırlanmayı hatırlayabilir ve ara vermeden bir sabah egzersiz rutini oluşturabilirsiniz.

  1. Şafağı Yakalamak

Mümkünse egzersiz rutininizi gün doğumuna göre ayarlamaya çalışın. Sabahları gün doğumunda güzel manzaradan ilham alabilirsiniz; özellikle yaz aylarında günün serinliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Bu nedenlerin her ikisi de sabah egzersizinizi atlamamak için motivasyonunuzu artırabilir.

Tekrar Beyin Yapısını Değiştirebilir

Bir hareketi tekrar tekrar yaptığınızda, beyninizde o hareketle ilişkili bir “sinirsel yol” yaratır ve yavaş yavaş harekete geçersiniz, daha kolay ve daha otomatik hale gelirsiniz. Araba kullanmayı veya bir müzik aleti çalmayı öğrenmek gibi. Aynı şekilde, bir davranışta bulunduğumuzda beynimizde belirli nöronlar harekete geçer ve bu nöronlar normalde birlikte çalıştıkları için artık birbirleriyle bağlantı kurarlar. Bu nedenle, örneğin her gün meditasyon yaptığınızda olduğu gibi bir alışkanlık oluşturmaya meyilli olduğunuzda, ilk başta daha zor olacak, ancak bunu sık sık tekrarlamak daha kolay olacaktır, çünkü beynimizdeki nöronlar ağlar ve yollar artık bu eylemi desteklemektedir.

Öte yandan beynimiz ve sinir sistemimiz tekrarı sever. Tanıdık, alışılmış bir ortamda çalıştığımızda, zihinsel durumumuz daha sakin, stres seviyemiz daha düşük çünkü sinir sistemine zarar vermiyor. Ancak bundan sonra ne olacağını bilmemek bazen heyecan verici olsa da, sinir sistemimiz için çoğu zaman endişeye neden olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir