Suç Geni Nedir?

Suç Geni Nedir?

Suç geni nedir son zamanların en merak edilen konularından bir tanesi olarak dikkatleri çekiyor. İngiliz bilim insanları tarafından yapılan araştırmaların ardından ortaya çıkan ve suç eğilimlerini belirleme konusunda etkili olan bir gen olduğuna dair açıklamalar yaptılar. Genetik olarak yapılan araştırmaların ardından insanların davranışları üzerinde etkili olan tüm davranışlar yavaş yavaş da olsa aydınlatılmaya devam ediyor. Bu iş öylesine bir ilerlemeye devam ediyor ki artık yapılan araştırmaların ardından suç genleri olduğuna dair de açıklamalar gelmeye başladı. Bir insanın seri katil olması suç geni ile alakalı mı diye en merak edilen konuların başından bir tanesi oldu.

Suç genlerinin etkili olduğu kontrol ediliyor olduğu monoamine oxidase A MAOA adli enzimlerin yer alması ve bunların az salgılanmasından dolayı etkili olurken, küçük yaşlardan bu yana kadar görülen kötü muamele ile bir hale geldiği zaman insanlarda ilerleyen zamanlarda daha saldırgan bir hale gelmesine neden oluyor. Suç geni insanların küçüklüklerinden ve genlerinden dolayı oluşan durumlardan ötürü insanların daha saldırgan ve suç işleme meylinde olmasına neden oluyor.

Suç Geni Nedir?

Suç geni için araştırmalar

Londra King’s College sınırlarında bir grup bilim insanların bir araya gelmesi ve yürütmelerinin meydana gelmesi sonucunda oluşan araştırmalarda erken yaşlarda insanların kötü muamele görmeleri gençlerin ilerleyen yıllar içerisinde ortaya çıkardıkları davranışlar ile kendilerini belli ediyor. Genel olarak anti – sosyal davranışların yanı sıra oluşan genetik yapılardan ötürü bu durumların olabileceğine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Gelen açıklamalara paralel bir şekilde bakılacak olduğu zaman kişilerin çevrelerine karşı ne kadar hassas olabileceklerini insanların gen yapıları göstermeye devam ediyor.

Bilim insanları tarafından bulunan bulgulara bakılacak olduğu zaman suçları engellemek için gerekli olan ilaçların üretilme oranlarının her geçen gün daha fazla olması ön plan çıkıyor. Uzmanlar kanadından gelen durumlara bakılacak olduğu zaman bir insanın çok küçük yaşlarda görmeye başladığı kötü olan muamele durumları öne çıkıyor. Bu noktada yer alan 154 genç üzerinde araştırmalar meydana geldi. Söz konusu olan genlerin yer aldığı gençleri kontrol altına almak için monoamine oxidase A MAOA adında olan enzimlerin de az salgılanmasından dolayı insanların daha saldırgan bir hale geldikleri öne çıktı.

Enzimlerin genel görevin bakılacak olduğu zaman saldırgan olmak gibi tepki gereken durumlarda meydana gelen beyin salgılarında parçalama etkinliklerini azaltmak olarak öne çıkıyor.

Suç geni üzerinde etkili olan durumlar karşısında bir diğeri olarak da insanların kötü muamele durumlarından çık fazla etkileniyor olduğu öne çıkıyor. Yapılan araştırmalara ve araştırmalar sonucunda bilim insanları tarafından elde edilen verilere bakılacak olduğu zaman insanların üçte birlik alanında enzimlerin düşük oranlarda yer almasından ötürü bu halde oldukları ön plana çıktı. Fakat riskli olarak yer alan grup üzerinde yapılan incelemelerin temeline bakılacak olduğu zaman da çok küçük yaşlardan itibaren ailesinden tutulup çevresine kadar birçok alandan her zaman kötü muamele gören kişilerin daha çok suç eğilimlerinde olduğu ortaya çıktı. Her ikisinin bir araya gelmesi ile beraber insanların hem yaşam kalitelerinin çok olumsuz bir şekilde etkilenmesi hem de insanların daha çok suç eğiliminde olması insanların küçük yaşlarda daha dikkatli olmalarına işaret edildi. Şu an bu alanda ilaçların üretilebilecek olmasına dair umutlar yer almaya devam ederken konu ile ilgili olarak çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu durum ilerleyen zamanlarda yapılan araştırmalar ile netlik kazanacak gibi duruyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir