Suffle Tarifi

featured

Suffle özellikle de kadınların severek yediği tatlılardan biridir. Akşam yemeklerinin ardından sıcak aylarda eşsiz bir lezzet sunar. İster çayın yanına, isterseniz balkonda akşam keyfi yaparken bu tatlıyı yiyebilirsiniz. Aynı zamanda misafirlerinize de hoş bir ikramda bulunarak, damaklarda kalıcı bir tat bırakabilirsiniz. Hazırlaması çok pratik, malzemeleri sayılı olan bu tatlıyı siz de deneyin.

Suffle Malzemeleri

  • 2 tane yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 80 gram bitter çikolata
  • 50 gram tereyağı

Üzeri için;

  • Pudra şekeri ya da ceviz tozu

Suffle Nasıl Yapılır?

Kolay bir şekilde suffle yapmak için orta boy bir tavanın içine 50 gram yani ortalama 1 yemek kaşığı tereyağını koyun. Tereyağının kısık ateşte bir miktar erimesini sağlayın. Eriyen tereyağının üstüne 80 gram bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kırarak ekleyin. Sonrasında sürekli karışımı karıştırarak iyice erimesini sağlayın.

Çikolatalar tamamen eridikten sonra ocağın altını kapatın. Erimiş çikolatanın üstüne yarım çay bardağı unu da ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar kaşıkla sürekli karıştırın. Pürüzsüz kıvama gelince ılınmasını bekleyin. Bu karışımı hazırlamak için 200 ml su bardağı kullanabilirsiniz.

Ocağın başka bir gözünde orta boy derin bir kap içerisine 2 tane yumurtayı kırın. Yumurtaların çok küçük olmamasına dikkat etmelisiniz. Yumurtaların üstüne yarım su bardağı şekeri de ekleyin. Yumurta ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpın. İki malzemeyi çırpınca çikolatayı da üstüne ilave edin. Mikserle karışımı tekrardan çırpın ve birbirine harmanlanmasını sağlayın.

Eğer suffleyi güveçte yapacaksanız, 2 tane güveç kasesinin içini ve yan kenarlarını tereyağı ile iyice yağlayın. Hazırlamış olduğunuz suffle karışımını kaplara eşit halde paylaştırın. Güveç kabınız yoksa fırında pişirmeye müsait başka bir kap da kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız suffle kaselerini önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına koyun. Suffleyi fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişirme süresinin 10 dakikayı geçmemesine dikkat edin. Çikolatalı suffle piştikten sonra fırından çıkartarak yaklaşık 1 dakika soğumasını bekleyin. Sonrasında servis tabağına çıkartarak suffleyi ters çevirin.

Hazırladığınız suflenin üstüne pudra şekeri ya da ceviz tozu ekleyebilirsiniz. Böylece daha tatlı olacaktır. İster soğuk olarak isterseniz de yeni fırından çıkmış, sıcacık biçimde ikram edebilirsiniz.

Suffle Hazırlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Suffle yaparken yumurtalar kesinlikle taze ve oda sıcaklığında olmalıdır. Suffleyi piştiğinde kabından rahatça çıkarmak istiyorsanız kapları öncesinde iyice yağladığınızdan emin olmalısınız.

En lezzetli suffle bitter çikolata ile yapılır. Hatta bitter çikolata kıvamı ne kadar yoğun olursa o kadar lezzetli olur. Tabi ki damak tadınıza göre klasik çikolata da kullanabilirsiniz.

Pişirdiğiniz suffleyi bekletmeden servis etmeniz önerilir. Çünkü suffle bekledikçe katılaşır. Aynı zamanda akışkanlığını da kaybeder.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir