Telefonda Sürekli Reklam Çıkıyor Nasıl Düzeltebilirim?

Günümüz çağında hemen herkes akıllı telefon kullanmakta, bu durum gün geçtikçe artmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte telefonlar da daha işlevsel hale gelmektedir. Bu anlamda telefonlarımıza ihtiyacımıza göre uygulamalar yüklenmekte, farklı birçok web siteye saniyeler içerisinde ulaşılmaktadır. Tüm bunların yanında telefonumuzdan gerçekleştirdiğimiz bu işlemler, zararlı içeriklerin telefonumuzda yer edinmesine ve özellikle telefonda sürekli reklam çıkmasına neden olmaktadır. Birçok kişinin başına gelen bu durum, oldukça rahatsızlık verecek boyutlara ulaşabilmektedir. Bu anlamda telefonda sürekli reklam çıkmasını nasıl düzeltebilirim diye soran herkesin sorununa gelin hep birlikte cevap verelim

Telefonda Sürekli Reklam Çıkmasını Engelleyen Yöntemler

Telefonda sürekli reklam çıkmasını engelleyen farklı birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntem telefonlarda çıkan reklamların önüne geçmekte, çok daha iyi bir kullanım şansı sunmaktadır. Telefonda reklam çıkmasını önleyen yöntemler şunlardır:

Telefondaki Uygulamaları Temizlemek

Özellikle telefonlarda sürekli reklam çıkmasının en önemli nedenlerinden biri, daha önce yüklediğiniz uygulamalar olabilmektedir. Tanımadığınız uygulamaları veya size güvenilir gelmeyen uygulamaları telefondan kaldırmak reklam çıkmasını önleyen yöntemlerden biridir. Bu işlem şu şekilde gerçekleştirilmektedir:

  • İlk olarak telefonumuzdaki ayarlar kısmına girmekteyiz.
  • Burada uygulamalar veya uygulama yöneticisi adından bulunan bölüme tıklamalıyız.
  • Girdiğimiz bölümde karşımıza telefonda mevcut şekilde bulunan tüm uygulamalar çıkmaktadır.  Bu kısımda kaldırmak istediğiniz uygulamalara tıklayarak uygulamayı telefondan kaldır seçilmektedir. Bu aşamada kaldırdığınız her uygulamadan sonra reklam çıkıyor mu diye mutlaka kontrol ederek ilerlenmelidir. Bu sayede doğru uygulamaları silmiş ve reklamların önüne geçmiş olacaksınız.

Telefondaki Tarayıcı Ön belleğini Temizlemek

İlk yöntem olarak bahsettiğimiz uygulamaları silmek, telefonunuzdaki reklamların çıkmasını engellemediyse bir diğer yöntem olan tarayıcı ön belleğini temizleme işlemi yapılmalıdır. Oldukça basit olan bu işlem, internet tarayıcısı olarak geçen Chrome veya farklı tarayıcıların verilerinin temizlenmesiyle gerçekleşmektedir. Telefondaki tarayıcı ön belleğini temizlemek şu aşamalarla gerçekleşmektedir:

  • Telefonun ayarlar bölümüne girilmelidir. Burada uygulamalar bölümü seçilmelidir.
  • Ardından bu kısımda kullanılan Chrome veya farklı bir internet tarayıcı uygulaması seçilmelidir. 
  • Uygulama seçildikten sonra detaylı bir bölüm açılmaktadır. Burada seçeneklerden biri olan depola seçeneğine tıklanmalıdır. Sonrasında ise ön belleği temizle seçeneği seçilerek, işlem tamamlanmaktadır.
  • Bu şekilde yapılan ön belleği temizleme işlemi, kayıtlı bilgilerin temizlenmesine ve telefona reklam gönderen uzantıların silinmesini sağlamaktadır. Basit ve hızlıca bu yöntemi uygulamak sizleri reklam sorununda çözüme ulaştırmaktadır.

Telefona Reklam Önleyici Uygulama İndirmek

Diğer iki yöntemde reklam çıkmasının önüne geçilmediyse, bir diğer alternatif telefona reklam önleyici uygulama indirme seçeneğidir. Reklam çıkmasını engelleyici özelliklere sahip birçok uygulama telefonların store mağazalında bulunmaktadır. Bunlardan en fazla kullanılanlarından biri AntiMalware uygulamasıdır. Reklamları engelleyen ve anti-virüs programı gibi bir işleve sahip olan AntiMalware, kolayca telefonlara yüklenmektedir. Telefona indirilen ve açılan uygulamada, belirli izinler verildikten sonra şimdi tara butonuna basılmalıdır. Ardından tarama işlemi tamamlanana kadar beklenmektedir. Sonrasına uygulama size sonuçları gösterecek ve reklam sorununuz tamamen çözülecektir.

Telefonu Fabrika Ayarlarına Döndürmek

Yukarıda bahsettiğimiz tüm yöntemleri denediniz fakat hala reklam sorununun önüne geçemediyseniz geriye son bir seçenek kalmaktadır. Telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek ve tamamen sıfırlamak sizi bu sorundan kesin olarak kurtaracak yöntemdir. İçerisindeki tüm uygulama ve verileri temizleyen bu seçenek, yedekleme işlemi ardından yapılmalıdır. Telefonun ilk alındığı ayarlara döndürecek olan bu yöntem, ayarlar kısmından kolayca bulunmaktadır. Bu sayede istenmeyen reklamlar çözüme kavuşmakta, bir daha size problem oluşturmamaktadır.

Telefonun maruz kaldığı bu durum, farklı markalarda ve farklı modellerde oluşabilmekte, sorunun kaynağı değişik nedenler olabilmektedir. Bu anlamda sunduğumuz farklı yöntemler tüm telefonlarda işe yaramaktadır. Belirttiğimiz aşamalarla gerçekleştirilen işlemler, sizleri istenmeyen reklamlar karşısında çözüme ulaştıracak kolaylıkla uygulanabilen seçeneklerdir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir