Tersine Mühendislik Nedir?

featured

Günümüzde 2 tür mühendislik çeşidi bulunuyor. Bunlardan ilki ileri mühendislik oluyorken diğeri ise tersine mühendislik olarak karşımıza çıkıyor. Tersine mühendislik var olan bir nesnenin yeniden yapılandırılması anlamına geliyor. Sürecin özetlenmesi amacıyla kullanılır. Nesnelerin günümüzde oluşturulmasına sıfırdan başlanır. Mühendisler tasarım sürecini oluşturma görevini gerçekleştirir. Tersine mühendisler ise normal mühendislerden farklı olarak var olan nihai ürünler işleme başlarlar.

Tersine mühendisler nesne tasarımı, şartname gerekliliklerini oluştururlar. Bütün işlemler ters yönde tasarım süreciyle oluşturulur. Süreç boyunca imalat yöntemleri ve tasarım konsepti hakkında önemli bilgiler elde edilerek ilerlenir. Tersine mühendislik hizmetinin başlangıç konumu mekanik bir nesnenin boyutsal bilgisini elde etmektir. Bu işlemler genellikle üç boyutlu tarayıcılar kullanılarak günümüzde gerçekleştirilir.

Tersine Mühendislik Neden Kullanılıyor?

Tersine mühendislik günümüzde nihai bir nesnenin tasarım şeklini, fiziksel boyutunu ve malzeme boyutunu belirleyerek çoğaltma işlemini sağlar. Bir nesnenin tersine mühendislik işleminin yapılması için birçok farklı sebep bulunuyor. Bu sebepler şu şekilde sıralanabilir;

  • Bir nesnenin gerçek sahibi artık ürünü üretmiyor olabiliyor.
  • Ürünün orijinal tasarımının yetersiz seviyede kalması.
  • OEM artık mevcut olmayabilir. Fakat herhangi bir müşterinin hala ürüne ihtiyacı olabilir.
  • Orijinal tasarım belgelerinin oluşturulmamış olması.
  • Orijinal ürün belgelerinin kaybolmuş olması
  • Rakip firmaların ürünleri etkili bir şekilde analiz etmek gerekebiliyor.
  • Nesne performansı iyileştirmek ve geliştirmek için
  • Rakip firmaların nesnelerini anlamak ve daha iyilerini geliştirmek için
  • Güncellemek için

Yukarıdaki sayılan maddelere bağlık olarak Tersine mühendisliğe ihtiyaç duyuluyor. Tersine mühendislerle çalışmak işletmenizin ve ürününüzün kalitesini ciddi oranda artırır. Bu alanda çalışan mühendisler ürün geliştirme ve güncelleme konusunda son derece profesyoneldirler. Profesyonel bir şekilde nihai ürünlerinizi geliştirerek daha iyisini piyasaya sürmenizde yardımcı olurlar.

Ayrıca en önemli kullanım sebeplerinden birisi de hiç şüphesiz tersine mühendisler rakip firma ürünlerinin analizini çok etkili bir biçimde gerçekleştiriyorlar. Böylelikle rakiplerinizin ürünleri hakkında bilgi sahibi olarak onların ürünlerinden daha etkili ve profesyonel ürünleri üreterek sektörde önemli bir yere sahip olabilirsiniz. Tersine mühendislik hizmetleriyle var olan ürünlerinizi daha ucuz maliyetle güncelleme fırsatına erişmiş olursunuz!

Tersine Mühendislik Avantajları

Tersine mühendislerle çalışmak işletmenize birçok açıdan avantaj sağlar. İşletmenizde var olan ürünlerinizin gelişiminde tersine mühendisler oldukça önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Ürünlerinizi marjinal bir ürüne dönüştürülmesinde mühendisler aktif düzeyde rol oynayarak sizlere mükemmel bir hizmet deneyimi sunarlar. Rakip şirketlerin ürünlerini anlamak ve bu ürünler hakkında bilgi sahibi olarak daha donanımsal kalitede ürünleri piyasaya sürmede tersine mühendisler şirketlere büyük avantaj sağlar. Tersine mühendislerden alacağınız hizmetler sayesinde işletmenizin popülerliği daha fazla artarak sektörde Pazar hacmini büyütme fırsatına erişmiş olacaktır. Tersine mühendisler var olan nesnelerin mekanik özelliklerinin parçalarını çoğaltarak piyasaya sürülmesinde aktif düzeyde rol oynuyorlar.

Böylelikle piyasada birçok miktarda yeni ürünler oluşuyor. Bu sayede işletmenizin ürünlerinin piyasadaki tanınırlığı artmış oluyor. Dolayısıyla popülerliği yüksek bir işletme sahibi olmuş oluyorsunuz. Tersine mühendisler müşteri merkezli çalışma prensiplerine sahip kişilerdir. Orijinal üretici ürünü artık üretmiyorsa, ancak müşterinin ürüne ihtiyacı bulunuyorsa işte tamda bu noktada devreye tersine mühendisler giriyor. Tersine mühendisler üretilmeyen ürünleri tekrardan piyasaya sürebiliyorlar. Böylelikle ürüne ihtiyacı olan kişileri ve işletmeleri ürünle tekrar buluşturmayı sağlıyorlar.

Rakip işletmelerin ürünlerini analiz etme konusunda da tersine mühendisler son derece verimli çalışmalara imza atıyorlar. Bu sayede rakip şirketlerin ürünleri hakkında bilgi sahibi olarak iyi ve kötü açıdan ürünlerin analizini gerçekleştirme deneyimine erişmiş oluyorsunuz. Eski malzemelerin güncellenmesinde de tersine mühendisler oldukça önemli işlev görür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir