Tire (-) ve Alt Tire (_) Çizgiler Nasıl Yapılır?

featured

Alt tire, alt çizgi veya alt çizgi olarak da bilinir. Bu işareti gerçekleştirmek için klavyedeki bir tuş kullanılabilir. Bu anahtar genellikle bir tire (-) oluşturur. Ancak, belirli bir tuş kombinasyonu ile alt tire (_) işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. 

Tire (-) karakteri çok basittir. Bu karakteri sadece klavyenizdeki (-) tuşuna basarak oluşturabilirsiniz. Farklı kombinasyonlar kullanmak isteyebilirsiniz. Bu durumda, tire (-) çok daha uzun yola göre önceliklidir. 

Alt tire (_) nasıl yapılır?

 Alt tire (_) oluşturmak için klavyenizdeki “Shift” ve “-” tuşlarını kullanmalısınız. “Shift” tuşu klavyenin sol tarafında Caps Lock ve Ctrl tuşlarının arasında bulunur. “-” tuşu klavye geri al tuşunun hemen solunda, Enter tuşunun üzerindedir.

  • Bilgisayarda veya diğer dillerde kullanılan Türkçe klavyede alt çizgi (_) oluşturmak için “Shift” ve “-” tuşlarına aynı anda basmanız gerekir.
  • Bilgisayarınızın klavyesindeki “-” tuşu bozuksa (bozuk vb.), alt çizgi oluşturmanın en kolay yolu ALT kodunu kullanmaktır.

Kelimelerin altındaki alt çizgiler ve alt çizgiler arasında bir fark olduğunu unutmayın. Bir harf veya sayının altına alt çizgi eklemek için alt çizgi işlevini kullanmanız gerekir. Alt çizgi ise karşılık gelen harfin yerine sayı, harf veya sembol yerine kullanılır. 

Alt tire (_) işareti nerelerde kullanılır?

 Alt tire (_) genellikle boşluk bırakmayan programlarda ve web sitelerinde boşluk çubuğunun yerine kullanılır. Örneğin bilgisayar programlama dilleri değişken isimlerinde boşluk bırakmaz. Bu nedenle, $one_variable değişkeni boşluk yerine alt çizgi ile adlandırılır. 

Programlama dillerinin geliştirilmesinde, karakter dizilerinin boşluklar olmadan anlaşılması kolay bir şekilde ifade edilip edilemeyeceği konusunda bazı ikilemler vardı. Örneğin, bazı programlama dillerinde “bu bir nesnedir” kelimesinin programlama dillerinde okunması zordur, bu nedenle “bu bir nesne” için kısa çizgi kullanabilirsiniz. 

Boşluk yok, bu yüzden alanı tamamen doldurmak için bir sembole veya harfe ihtiyacınız vardı. 1960’larda, alt çizgiler alfabetik harfler olarak kabul edildi ve programcıların birden fazla kelime içeren nesneleri adlandırmasını kolaylaştırdı. Bu nedenle, “this_some_object” birçok programlama dilinde kabul edilen bir değişken haline geldi. 

Alt çizgi, bilgisayar işletim sistemi e-posta adları, URL’ler ve uzun dosya adları gibi alanlardaki sözcükleri ayırmak için kullanılır. Dosya adları, şarkılar ve Word belgeleri “this_some_file” gibi adlar gösterebilir. Ayrıca, farklı işletim sistemleri, kullanıcı adlarını belirtirken boşluk yerine alt çizgi kullanmanızı gerektirebilir. 

Alt çizgi çok uzun bir geçmişe sahiptir. İlk olarak daktilolarda bazı kelimelerin altını çizmek için kullanıldı. O zamanlar, keyfi vurgularla basılmış sözcükleri ifade etmenin tek yolu buydu. Alt çizgi, yazdığınız sözcüklerin altını çizmenin en kolay yoluydu. 

Tire (-) nasıl yapılır?

Tire ayrıca tire, eksi işareti veya eksi işareti olarak da bilinir. Türkçe klavyelerde geri al tuşunun hemen solunda tire (-) olarak görünür. Bu anahtar ayrıca bir alt çizgi (_) oluşturmak için kullanılır. Tuşun işlevi, herhangi bir kombinasyon yapmadığınızda tire (-) yazmaktır.

  • Bilgisayarda veya başka bir dilde kullanılan Türkçe klavyede alt çizgi (_) kullanmak için, sağ el ile geri al tuşunun yanındaki “-” tuşunu veya “+” tuşunun üstündeki “-” tuşunu kullanmalısınız. Zaten kullanılmış.
  • Bilgisayarınızın klavyesindeki “-” tuşu herhangi bir nedenle hatalıysa (bozuk vb.) tire oluşturmanın en kolay yolu ALT kodunu kullanmaktır.
  • Her ne kadar tire (-) gibi görünse de ortasında tire (-) adı verilen bir sembol vardır. Bu simgeyi oluşturmak için ALT kodunu kullanmanız gerekir.
  • Tire çizgi (-) ve orta çizgi (-) gibi görünse de uzun tire (-) adında bir sembol vardır. Bu sembolü oluşturmak için ALT kodu kullanılmalıdır. 

Tire (-) işareti nerelerde kullanılır?

Bilgisayarlarda, kısa çizgi (-) programlama ve matematikte bir sayıyı diğerinden çıkarmak için kullanılır. Alt çizgiler (_) çok daha yaygın olarak farklı nesneleri adlandırmak için kullanılır, ancak bazı programlama dillerinde buna izin verilmez.

Formül, çıkarmayı (bir sayıdan çıkarma) temsil etmek için kısa çizgi (-) kullanır. Örneğin, çıkarma işlemini açıkça göstermek için “3-2 = 1” formülünü girin.

Çoğu kelime işlemci, bir satırın sonundaki kelimeleri keserken isteğe bağlı kısa çizgi (-) kullanmanıza izin verir. Biçimlendirme işareti etkinleştirilirse, kısa çizgi herhangi bir tire  ile gösterilecektir. orta çizgi (–) veya uzun tire (—), iki veya üç bitişik “-” karakteri kullanılarak oluşturulabilir.

İnternet ortamında kullanılan arama motorlarında tire işareti, aramaya bir sonucu dahil etmemesini söyleyen bir operatör olarak kullanılır. Örneğin, “uygun bilgisayar parçaları -pahalı” şeklinde arama yaptığınız zaman.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir