Trendyol 1,5 milyar dolarlık yatırım aldı, decacorn kategorisine yükseldi

featured

Trendyol yeni yatırım alarak şirketin derlemesi 16,5 milyar dolara yükseldi. Trendyol tarafından yapılan açıklamada, yeni turda 1,5 milyar dolarlık yatırım aldık ifadelerine yer verdi.

Trendyol bir ilke imza atarak, 10 milyar dolar değerlemeyi aşan ilk Türk teknoloji şirketi oldu.

Trendyol’dan yapılan açıklamaya göre şirket yeni turda 1,5 milyar dolarlık yatırım aldı. Böylelikle Trendyol’un değerlemesi 16,5 milyar dolara yükselirken şirket 10 milyar dolar değerlemeyi aşan şirketler için kullanılan ‘decacorn’ kategorisine yükselmiş oldu.

Son yatırım turuna Princeville, ADQ ve Katar Yatırım Otoritesi katıldı. İşlem Amerikan General Atlantic ve Softbank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşirken, Citi, bu işlemde Trendyol’un münhasır danışmanı olarak görev aldı.

Demet Mutlu: İlk decacorn bizim için bir gurur

Trendyol Kurucusu Demet Mutlu decacorn kategorisine yükselmeleriyle ilgili şunları söyledi: “Ülkemize son dönemdeki en yüksek uluslararası yatırımı getirmiş olmak bizim için bir gurur kaynağı. Ayrıca Trendyol’un Türkiye’den çıkan ilk ‘decacorn’ olması da sektörümüzün uluslararası arenadaki konumunu güçlendirecek. Bu yatırım Türkiye’nin dijital ekosistemine uluslararası ilgiyi artıracak ve sektörümüzün gelişmesine ciddi ivme kazandıracak.”

Çağlayan Çetin: Müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak için kullanacağız

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin de yeni yatırım almalarıyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Aldığımız yeni yatırımı değer yaratacak teknolojiler geliştirmek, müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak lojistik ve teknolojik altyapı yatırımları yapmak, esnaf ve KOBİ’lerimizi dijitalleştirmek, Türk ürünlerinin e-ihracatını ve ülkemize Döviz girişini artırmak için kullanacağız” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir