Uçak Modu Açıkken İnternete Nasıl Girilir?

Uçak Modu Açıkken İnternete Nasıl Girilir?

Uçak modu, hem uçak seyahatleri esnasında hem de telefonunuza bildirim almak istemediğiniz zamanlarda kullanabileceğiniz bir özelliktir. Her akıllı telefonda bulunan uçak modu seçeneği, internet kullanımını pasif hale getirmektedir. Bu bağlamda uçak modunda internete girmek konusu üzerine araştırmalar yapılmakta ve telefona bildirim almadan internet kullanmaya devam etmenin mümkün olup olmadığı merak edilmektedir.

Uçak modu, temel olarak uçak yolculuğu yaparken uçağın bağlantılar nedeniyle zarar görmesini engellemek için oluşturulmuş bir özelliktir. Bu özellik sayesinde Wi-Fi, bluetooth, NFC gibi bağlantılar kesilmekte ve telefon yalnızca çevrimdışı işlemler için kullanılabilmektedir.

Uçak Modunda İnternet Kullanmak Mümkün Mü?

Uçak modunda internet kullanmak mümkündür. Ancak bu işlemi yapabilmek için bazı adımları takip etmeniz gerekmektedir. Uçak modunda internet kullanımı gerçekleştirmek isteyen bireyler, aşağıdaki listede belirtilen adımları takip etmelidir.

  1. İlk olarak mobil verinizin açık olduğundan emin olmalısınız.
  2. Mobil veriniz açık iken uçak modunu aktif hale getirmeniz gerekmektedir.
  3. Bu işlemi yaptıktan sonra telefonun mobil interneti kesilecek ve tüm radyo sinyalleri kapanacaktır.
  4. Daha sonra telefonunuzun arama uygulamasını açınız.
  5. Bu sekmede telefonunuzun arama paneline “*#*#4636#*#*” kombinasyon kodunu giriniz.
  6. Bu kodu yazdıktan sonra arama simgesine basarak kodu çalıştırınız.
  7. Karşınıza çıkan panelde telefon bilgileri kısmına giriş yapınız.
  8. Seçenekler arasında yer alan Prefered Network yazısına tıklayınız.
  9. Bu kısımda tüm ayarlar karşınıza çıkacaktır.
  10. Ayarlar arasında Mobile Radio Power (Mobil Radyo Gücü) yazılı ayarı pasif halden aktif hale getiriniz.

Bu özelliği açmanız durumunda telefonunuzu uçak modunda internetli bir şekilde kullanabilmeniz mümkün hale gelecektir. Bu sayede internette işlemlerinizi halledebilir ve bu süreç boyunca herhangi bir arama, mesaj ya da bildirim almayabilirsiniz. Ancak bu noktada bilinmesi gerekir ki, uçak modunda internet kullanımı için gereken bu adımlar bazı telefonlarda işe yaramayabilmektedir.

Uçak Modu Açıkken İnternete Nasıl Girilir?

Uçak Modunda Wi-Fi Bağlantısı Kurulabilir Mi?

Uçak modunda pek çok telefon Wi-Fi kullanımına müsaade etmektedir. Yani bağlantılarınız kesilecek olsa dahi uçak modunda Wi-Fi kullanımı mümkün olmaktadır. Bu işlemi yapabilmek için telefonunuzun uçak modunu aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Daha sonra telefonun bildirim panelinde Wi-Fi simgesinin çalışıp çalışmadığına göz atmalısınız. Eğer Wi-Fi kullanılabilir durumdaysa, herhangi bir ağa bağlanabilir ve uçak modundayken telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Uçak modunda Wi-Fi ya da mobil veri kullanmak isteyen bireyler, bu işlemleri uçak yolculuklarında gerçekleştirmemelidir. Zira uçak yolculuğu esnasında telefonların ağ bağlantılarının olması, uçağa zarar verebilmektedir. Bugüne kadar ağ ve sinyaller nedeniyle herhangi bir kaza yaşanmamış olsa dahi, önlem amacıyla uçak modunun olduğu gibi kullanılması tavsiye edilmektedir.

Uçak Modunda Wi-Fi İle Arama

Telefon tarifesinde yeterli dakikası olmayan bireyler, uçak modunda Wi-Fi ile arama konusunu merak etmektedir. Yurtdışı ve yurtiçi aramalarda WiFi seçeneğini kullanabilmeniz mümkündür. Ancak bu özellikten faydalanmak ve ücretsiz bir şekilde aramalarınızı gerçekleştirmek için telefonunuzda VoLTE ya da VoWIFI özelliğinin mevcut olması gerekmektedir. Aksi halde telefonunuz uçak modundayken herhangi bir arama yapmanız mümkün olmayacaktır.

Uçak modunda Wi-Fi kullanarak arama yapmak ve tarifenizin kullanılmamasını sağlamak istiyorsanız, birkaç ayar ile bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak bu noktada bilinmesi gerekir ki, bu işlem her telefonda aynı şekilde yapılmamaktadır. Bu nedenle kendi telefon markanızı ve modelinize uygun olan ayarlara erişim sağlamanız gerekmektedir. İnternet üzerinde araştırma yaparak kendi telefonunuzda bu ayarların nasıl yapılabildiğini öğrenebilir ve veri kullanmadan arama yapabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir