Ücretsiz Hosting Veren Firmalar

featured

Günümüzde birçok firma hosting hizmetlerini ücretsiz bir şekilde kullanıcılara veriyor. Böylelikle gerçekleştireceğiniz projeler için oldukça önemli bir adım atmış oluyorsunuz. Ücretsiz hosting sitelerinin en önemli özelliklerinden birisi tamamen reklamsız olmalarıdır. Böylelikle kolaylıkla hosting sitelerini rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken işlemlerden birisi de ücretsiz hosting firması tercih ederken hizmet sınırları kapsamında alan adının da ücretsiz olması gerekir.

Bazı ücretsiz hosting siteleri üyelik işlemleri ve birçok işlemi ücretsiz olarak sunarken domain adından ücret talebinde bulunabiliyor. Bu tarz durumlara düşmemek için mutlaka hizmet alacağınız ücretsiz hosting firmanızı tercih etmeden önce kapsamlı bir araştırma yapmanız da fayda var! Ücretsiz hosting firmaları şu şekildedir;

ZOHO

Genellikle İOS kullanıcılarının ofis uygulaması amacıyla kullandıkları ZOHO’nun aynı zamanda ücretsiz web sitesi yapma özelliği de bulunuyor. Yapmanız gereken tek işlem ise siteye üyelik işlemlerinizi gerçekleştirmektedir. Üyelik işlemlerinizi için e-posta ve şifre belirleme işlemi yeterli olacaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de siteye vereceğiniz e-posta adresinin size ait olması ve güncel olarak kullandığınız adres olması gerekiyor. Bu işlemlerin ardından siteye giriş yaptıktan sonra karşınıza birçok tasarım şablonu gelir.

Dilediğiniz tasarım şablonunu seçerek işlemlerinize devam edebilirsiniz. Ayrıca şablonları seçtikten sonra kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Bütün işlemlerinizi tamamladıktan sonra ekranınızın sağ üst bölmesinde yer alan ‘’ Publish’’ butonuna tıklayınız. Böylelikle işleminiz tamamlanmış olur..

000webhost.com

Ücretsiz hosting veren firmalar arasında en popüler olan firmalardan birisi de 000webhost.com platformudur. Bu platform günümüzde en çok kullanılan ücretsiz hosting platformu arasında yer alıyor. Bu firma sayesinde; internet site hazırlama, SEO yardımı araçları, web sitesi ziyaretçi istatistikleri gibi hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Bu platform kullanıcı dostu ara yüzü ve hızlı erişim özellikleriyle sizlere kolay site oluşturma hizmeti sunar.

Hostinger

Türkiye’de en çok kullanılan ücretsiz hosting firmaları arasında Hostinger oldukça önemli bir yere sahiptir. Bunun en önemli sebebi platformun Türkçe dil desteğinin olmasından kaynaklıdır. Türkçe dil desteğine sahip olması sayesinde işlemlerinizi daha kolay yönetebilir ve tasarlayabilirsiniz. Siteye üye olduktan sonra sitenin bütün avantajlarından faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda siteye üye olduktan sonra e-posta adresinize gelecek olan aktivasyon kodunu onaylanmanız gerekiyor. Ancak rakiplerinin aksine Hostinger .com uzantısıyla ücretsiz bir domain hizmeti sunmuyor. Sunmuş olduğu ücretsiz uzantılar ‘’esy.es-96.lt- pe.hu’’ şeklindedir.

Biz.nf

Geçmişten günümüze en çok kullanılan ücretsiz hostinger firmalarından birisi de biz.nf platformudur. Üye olarak bu platformun bütün ayrıcalıklarından ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Ayrıca yönetici panelinin ücretsiz olması da platformun en önemli ayrıcalıkları arasında yer alıyor. Böylelikle işlemlerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ücretsiz hosting alanı yaklaşık olarak 1 GB dolayındadır. Web sitenizi hazır şablonlar kullanarak kolaylıkla kurabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir