Ücretsiz Open Source Blog Yazılımları

featured

Blog yazımları günümüzde genellikle ücretsiz olarak kişilerin hizmetine sunuluyor. Birbirinden farklı alternatif sayıda birçok blog yazılımı bulunuyor. Dilediğiniz blog yazılımını seçerek ücretsiz blog sitenizi kurabilirsiniz. Open Source açık kaynak kodlu yazılım demektir. Bu yazılım türü internet sitelerinin yönetimini kolaylıkla yönetmenizi sağlar. Günümüzde artık HTML internet sitesi günleri tamamen geride kaldı.

HTML’nin işlevselliğini yitirmesiyle beraber Open Source açık kaynak kodlu blog yazılımlarına yönelik ilgi de artışlar yaşanmıştır. Bu tarz yazılımlara herkes erişebilir, kullanabilir, geliştirebilir. Açık kaynak kodlu yazılımlarında diğer yazılımlar gibi lisanslarının olması gerekiyor. Dünya üzerinde 100’ün üzerinde açık kaynak kodlu yazılım türü bulunuyor. Hem de ücretsiz olarak bulunuyor.

Open Source yazılımları sayesinde bireyler hiçbir yazılım bilgisi olmadan kolaylıkla blog sitesi oluşturabilir. Kişilerin yazılım deneyimleri olmadan blog siteleri oluşturmalarına imkan veren Open Source yazılımları oldukça profesyonel yazılımlardır. Ayrıca hiçbir erişim engelleri bulunmuyor. Dilediğiniz kadar sınırsız bir şekilde Open Source blog yazılımlarından yararlanabilirsiniz.

Open Source Blog Yazılımları Ne İşe Yarar?

Blog sitesi oluşturmak isteyen kişilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayan Open Source blog yazılımları üst düzey standartlarda kullanıcılarına hizmet verir. Sayfalar ve gönderiler bölümünü oluşturmanızı sağlar. Böylelikle blog sitenize yeni sayfalar ve yeni gönderiler oluşturabilirsiniz. Ayrıca arama motoru optimizasyonu yapabilmenize de olanak sağlar. Ek içerikler eklemenizde yardımcı olur.

Open Source blog yazılımları sayesinde videolar, görüntüler, dosya biçimleri ve daha birçok ek içeriği blog sitenize ekleyebilirsiniz. Hem de bütün yükleme işlemleri saniyeler içerisinde gerçekleşiyor. Ayrıca yükleyeceğiniz bütün medyalarınızı muhafaza etmenizi de sağlar. Bu özellik sayesinde yüklenen videoları düzenlemek ve tekrar izlemek için oldukça kullanışlı bir özelliktir.

Blog yazılımlarının en önemli avantajlarından birisi de eklentiler özelliğidir. Özellikle WordPress blog yazılımı veri tabanında bulunan ve kullanıcıların geliştirmiş olduğu milyonlarca eklenti sayesinde günümüzün en popüler yazılımı durumuna gelmiştir.

Blog Yazımları Ücretsiz Mi?

Günümüzde birçok blog yazılımı tamamen ücretsiz olarak kullanıcıların kullanımına sunulmuştur. Bu yazılımlar içerisinde ücretsiz olarak kullanılan en popüler yazılımların başında WordPress blog yazılımı geliyor. WordPress blog yazılımını WordPress.org adresinden indirebilirsiniz. Bir diğer popüler olan ücretsiz yazılımlardan birisi de Joomla yazılımıdır. Bu ücretsiz yazılımı da indirebileceğiniz tek adres JO web sitesidir. Ücretsiz Open Source blog yazılımları şu şekildedir;

  • WordPress
  • Joomla
  • Loud Blog
  • Egg Blog
  • Anchor CMS
  • Diem
  • Microweber
  • Pivot X
  • Croogo
  • Bludit

Bu blog yazılımları tamamen ücretsizdir. Kendi web siteleri üzerinden ücretsiz bir şekilde indirebilir, kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu yazılımların içerisinden en çok indirilen yazılımların başında WordPress geliyor. WordPress profesyonel özellikleriyle, popülerlik seviyesiyle blog kurmak isteyen kişilerin birinci tercihidir. Ayrıca kullanıcılar tarafından da son derece yüksek puanlar almış bir blog yazılımıdır. 5.00 puan almış durumdadır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir