Uygulama Optimize Ediliyor Android Sorunu Çözümü

Uygulama Optimize Ediliyor Android Sorunu Çözümü

Android işletim sistemiyle çalışan cihazlarda bazı sorunlar medyana gelebilmektedir. Bu sorunlardan bir tanesi de optimizasyon ile alakalıdır. Bu bağlamda optimize sorunu nasıl çözülür sorusuna sıkça yanıt aranmaktadır. Optimizasyon, uygulama ve sistemlerin sorunsuz bir şekilde çalışabilmesini sağlamak amacıyla yapılan bir biçimlendirme işlemidir. Genellikle oldukça kısa süren bu işlem, bazı zamanlarda sistem bildirimi olarak karşımıza çıkabilmekte ve telefonun kullanımını engelleyebilmektedir.

Uygulamaların veya telefon sisteminin optimize edilmesi ile ilgili sorun yaşayan Android işletim sistemi kullanıcıları, bu sorunu çözebilmek için bazı yöntemleri deneyebilmektedir. Bu yöntemleri öğrenmek ve optimize etme sorunlarını giderebilmek için aşağıdaki başlıkları inceleyebilmeniz mümkündür.

Android Başlatılıyor Telefon Açılmıyor Sorunu

Android cihazlarda sıkça karşılaşılabilen optimizasyon sorunlarından bir tanesi de Android başlatılıyor telefon açılmıyor olmaktadır. Eğer telefonunuz android başlatılmasından dolayı açılmıyorsa, bu noktada bazı uygulama veya uygulamaların telefonunuza yüklendiğini anlayabilirsiniz. Bu durumda uygulamalara tek tek giriş yapmanız ve hangi uygulamanın hata verdiğini öğrenmeniz gerekmektedir. Hata veren uygulamayı telefondan kaldırırsanız sorununuzu giderebilirsiniz.

Telefonunuz hiç açılmıyorsa veya uygulama girişlerine izin vermiyorsa, telefonunun manuel olarak fabrika ayarlarına döndürülmesi gerekmektedir. Bu işlem telefonunuzdaki tüm bilgilerin silinmesini sağlayacak ve sorunlarınızın giderilmesine yardımcı olacaktır.

Uygulama Optimize Ediliyor Android Sorunu Çözümü

Android Başlatılıyor Uygulama Optimize Ediliyor Sorunu

Cihazınızda optimize bildirimleri alıyorsanız ve Android başlatılıyor uygulama optimize ediliyor sorunu yaşıyorsanız, telefonunuzdaki veya uygulamalarınızdaki verilerin uygun hale getirilebilmesi için işlem yapıldığını anlayabilirsiniz. Bu noktada deneyebileceğiniz iki farklı yöntem bulunmaktadır. Aşağıdaki listede bu yöntemler belirtilmektedir.

  1. Öncelikle optimize edilen uygulamayı silmeniz gerekmektedir. Daha sonra telefonunuzu yeniden başlatmalı ve Google Play Store girişi yaparak güncel uygulamayı indirebilirsiniz. Bu adımlardan sonra uygulamayı açtığınızda optimizasyon sorunları giderildiğine şahit olabilirsiniz.
  2. Uygulama optimizasyon sorunlarının kesin olarak çözülmesini istiyorsanız, bu noktada telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekmektedir. Fabrika ayarlarına döndürmek, telefonunuzun tüm verilerini sileceği için optimizasyon sorunlarının ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.

Bu iki yöntem ile optimizasyon sorunlarınızı giderebilmeniz ve telefonunuzu çok daha verimli bir şekilde kullanabilmeniz mümkündür. Buna ek olarak optimizasyon sorunları ile karşılaşmamak için kullandığınız mobil uygulamaları güncel tutmanız ve yalnızca kullandığınız uygulamalara telefonunuzda yer vermeniz tavsiye edilmektedir.

Telefon Nasıl Optimize Edilir?

Optimizasyon sorunları ile karşı karşıya kalmak istemeyen bireyler, telefon nasıl optimize edilir sorusuna yanıt aramaktadır. Telefonunuzu optimize edebilmeniz ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayabilmeniz için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Zira telefonunuzu zorlayacak eylemler yapmanız, telefonunuzun biçimlendirilmesini olumsuz etkileyecektir. Aşağıdaki listeye göz atarak bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

  1. Telefonunuzda kullanmadığınız uygulamaları silmeye özen göstermelisiniz.
  2. Canlı duvar kâğıdı gibi çok veri tüketen kullanımlardan olabildiğince kaçınmalısınız.
  3. Telefonunuzu düzenli olarak temizlemeli ve gereksiz verileri silmelisiniz.
  4. Telefonunuzun sistem asistanınız kullanarak optimizasyon ve önbellek temizliği yapmalısınız.
  5. Uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olmalı ve Google Play Store üzerinden güncellemeleri kontrol etmelisiniz.
  6. Telefonunuzu zorlayacak uygulamaları kullanmamalısınız.
  7. Uygulamaların tükettikleri RAM seviyelerini kontrol etmelisiniz.
  8. Telefonunuza gelen sistem güncellemelerini düzenli olarak yapmalısınız.
  9. Root içerikli bir cihazınız varsa Ram arttırma işlemi yapabilirsiniz.
  10. Telefonunuza güvenilir olmayan içerikleri indirmemeye özen göstermelisiniz.

Bu hususlara dikkat etmeniz durumunda optimizasyon sorunları yaşama olasılığınız oldukça düşük olacaktır. Bu sayede optimizasyon sebeplerinden dolayı meydana gelebilen telefon açılmıyor sorunlarının üstesinden gelebilirsiniz. Ancak telefonunuz açılmıyorsa ya da sistem hata veriyorsa, telefonunuzu fabrika çıkış ayarlarına sıfırlamanız gerekecektir.

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir