Vesveseden Nasıl Kurtuluruz?

Vesveseden Nasıl Kurtuluruz?

Vesvese, her dönem yaşanabilen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Pek çok insan kuruntu ve vesveseden nasıl kurtulurum sorusuna yanıt arayışı içerisindedir. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, vesvese hem psikoloji hem de dinde kullanılan bir terimdir. Vesveseden kurtulmak isteyen bireyler, bu isteklerini yerine getirebilmek adına birden fazla yöntem deneyebilmektedir. Bu noktada vesvesenin ne olduğunu tam olarak anlamak, vesveselerden kurtulabilmek için gereklidir.

Psikolojik vesvese, insanların yaşanılan olayları takıntı ve kuruntu haline getirmesi durumudur. Dinde vesvese ise, şeytanın insanlara doğru olmayan düşünceleri veya eylemleri yaptırabilmek için kullandığı bir silahtır. Bu vesveselerden kurtulmak isteyen bireyler, aşağıdaki başlıkları inceleyerek kuruntularının üstesinden gelebilir.

Vesveseden Kurtulma Yolları

Günümüzde pek çok insan vesvese sorunu ile karşı karşıya gelmektedir. Vesveseden kurtulmanın kesin çözümü olup olmadığını merak eden bireyler, vesveselerin üstesinden gelmenin mümkün olduğunu bilmelidir Obsesyon olarak da bilinen vesveseler, insanların bir düşünceye kapılması ve bu düşünceyi sürekli olarak anımsamasına bağlı olarak gelişmektedir. Bu bağlamda vesveselerden kurtulmak için yapılabilecek pek çok şey bulunmaktadır. Aşağıdaki listede vesveseden kurtulma yöntemleri belirtilmektedir.

  1. Dua etmek
  2. Meditasyon yapmak
  3. Farklı hobilere yönelmek
  4. Düşünce tarzını değiştirmek

Dua Etmek

Dini açıdan vesvese sorunu yaşayan bireyler, şeytanın vesveseden nasıl kurtulurum sorusuna yanıt aramaktadır. Dua etmek, dini vesveselerin üstesinden gelmenin en etkili yollarından bir tanesidir. Bu bağlamda dua etmek, zikir çekmek, Kur’an okumak, ibadet etmek gibi dini eylemleri yerine getirmek vesveselerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

Tüm kalbinizle dua ederseniz, şeytanın vesveselerinden etkilenmezsiniz. Böylelikle sürekli beyninizde dönen olumsuz düşüncelerden kurtulmuş olursunuz. Zira ibadet etmeyen ve dinine bağlı olmayan insanlar, daha fazla vesveseler ile boğuşmaktadır.

Vesveseden Nasıl Kurtuluruz?

Meditasyon Yapmak

Meditasyon yapmak, insanın ruhsal olarak dinlenmesini sağlayan ideal bir eylemdir. Meditasyon yapan insanlar, obsesyonlarından çok daha hızlı bir şekilde kurtulabilmektedir. Ruhunuzu dinlendirmek, içinize doğan kuruntuların bir düşünceden daha fazlası olmadığını anlamak sizlere yardımcı olacaktır.

Meditasyon yaparken hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirebilmeniz mümkün hale gelmektedir. Bu dinlenme süreci, kendiniz ile yalnız kaldığınız süre boyunca çok daha mantıklı düşünebilmenize yardımcı olacaktır. Bu nedenle kuruntularınızdan kurtulabilmek için meditasyon yapmanız iyi bir seçenek olacaktır.

Farklı Hobilere Yönelmek

Vesveseler, genellikle insanın boş olduğu zamanlarda daha sık görülmektedir. Bu nedenle kendinize yeni uğraşlar bulmanız, hem gününüzü daha verimli geçirmenize hem de ağır vesvese halinden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Takıntı haline getirdiğiniz kuruntuları daha az düşünmek ve unutmak için başka işlere yönelmek, vesveselerden arınmanızı sağlayacaktır.

Farklı hobilere yönelirken yalnızca zaman geçirebileceğiniz değil, buna ek olarak keyifli ve verimli zaman geçirebileceğiniz seçeneklere göz atabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse resim çizmek, şarkı söylemek, puzzle yapmak, gezilere katılmak, doğa yürüyüşü yapmak gibi eylemler kafanızdaki düşüncelerin sizi rahatsız etmesini engellemek için ideal olacaktır.

Düşünce Tarzını Değiştirmek

Düşünce tarzını değiştirmek, beyindeki vesveseden kurtulmak için idealdir. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, her insan hayatında bazı olayları kuruntu haline getirebilmektedir. Bu durum beynin doğasında vardır. Ancak bazı insanlar bu düşünceleri kendi içinde büyüterek içinden çıkılmaz sorunlara sebebiyet vermektedir.

Düşünce tarzınızı değiştirir ve obsesyonların yalnızca size özel bir durum olmadığını anlarsanız, vesveselerden çok rahat bir şekilde kurtulabilirsiniz. Eğer düşünce tarzınızı tek başınıza değiştiremiyorsanız, profesyonel psikolojik destek alabilir ve daha kolay bir şekilde kuruntularınızı bir kenara bırakabilirsiniz. Ancak düşünce tarzınızı değiştirmediğiniz sürece vesveseler ile karşılaşma ihtimaliniz yüksek olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir