Web Designer ve Web Developer Arasındaki Farklar Nelerdir?

featured

Web Designer ve web Developer arasındaki fark uzmanlıkları ve becerileri birbirinden farklı olan çalışmalardır. Web Designer denilince akla, web tasarımı ile ilgili ve web gelişimi ile ilgili her şey gelmektedir. Web Developer denildiği zaman, web sitesi oluşum aşamasındaki bütün süreçleri kapsamaktadır. Web Designer ve web Developer arasında fark olmasına rağmen aslında birlikte çalışmaktadır.

Web Designer Nedir?

Web Designer, web sitesinin görselliği ile ilgili her türlü konuyu içermektedir. Web tasarımcı adı verilen Designer tasarımdan başka birçok konuyu ele almaktadır. Göze hitap etmenin yanı sıra hedef kitle ve tasarım normları gibi konularla ilgilenir. Ayrıca web Designer kullanıcıların ilgisini çekerken, aynı zamanda kullanıcı davranışları konusunda, hedef alınan eylemleri sırasıyla gerçekleştirmektedir.

Web Designer, internet sitesi kullanıcılarını site içerisinde tutarak, daha fazla etkileşimde bulunmaları için, gerekli olan bütün işlemleri yapmaktadır. Aynı zamanda web sitelerinin ilk oluşum aşamalarında yer alır.

Web Developer Nedir?

Web Developer, web sitesi yapım sürecinde yer almaktadır. Yapım aşamasında iken web geliştiriciler tasarımcıların tasarladığı siteleri, kullanıcı istekleri ve beğenilerine göre tasarlar. Aynı zamanda site içinde kolay gezinmelerini sağlamaktadır. Web Developer site içi uygulamaları geliştirerek değişik uygulamalar kullanmak için birçok seçenekli bilgisayar dillerini kullanabilir.

Web Developer tarafından kullanılan bilgisayar dilleri arasında, HTML, JavaScript, CSS gibi dilleri kullanmaktadır. Bu şekilde diller sayesinde geliştiriciler ile site üzerinde yapılacak değişiklikler oldukça kolay şekilde yapmaktadır. Ayrıca web geliştiriciler yani web Developer site arkasında bulunan kodların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Web Designer ve Web Developer Birlikte Nasıl Çalışmaktadır?

Web Designer ve web Developer çalışma şekli genel olarak birliktedir. Web sitesini her iki alanı site ihtiyaçlarını karşılamak üzere birlikte hareket ederler. Web geliştirici ile web tasarımcısının birlikte çalışmalarının nedeni genel olarak brifingle başlamaktadır.

Web sitelerinde brifing eksikliğine bağlı olarak iletişim eksikliği gibi sorunlar oluşur. Bu nedenle kullanıcı deneyimleri olumsuzluklar olurken, iletişimlerle ilgili sorunların oluşmasına neden olmaktadır. Web tasarımcılar birtakım bilgileri geliştiricilerle paylaşmak zorundadır. Bu bilgiler şu şekildedir.

  • İşlevsel olma ihtiyacı
  • Tasarım öge ve özellikleri (kenar boşlukları, dolgular, gibi)
  • Tasarım dosyaları veya sayfa modelleri

Web tasarımcılar ve web geliştiricileri aynı anda bir işe dahil etmek için, aynı sayfa üzerinde çalışmaları istenilen sürece tasarım işlevine eklemek gerekir.

Web Designer ile Web Developer Maliyetleri

Web Designer ile web Developer maliyetleri arasında fiyat farkı vardır. Web tasarımcılar ile web geliştiriciler arasında fiyat farkının uçuk olmasının nedeni aralarındaki bilgi, donanım ve tecrübedir. Web tasarımcılar yani web Desingerlar, hedef davranışları, tasarım ilkeleri ve grafik bilgileri gibi alanlarda uzmanlaşmaktadır. Web Developerlar ise algoritma oluşturma, problem çözme ya da birden fazla kodlama yapma konusunda uzmanlaşmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir