Web Push Notifications Nedir ?

Web Push Notifications Nedir ?

Bir markanın Web Push Notfications (Web Push Bildirimleri) abone olduysanız, masaüstü ekranınızın sağ üst köşesinde periyodik olarak açılan mesajlara yabancı değilsiniz.

Web Push Notfications bir başka bir değişle, tarayıcı push bildirimleri, bir tarayıcı aracılığıyla bir web sitesinden ziyaretçinin cihazına gönderilen işlem yapılabilir mesajlardır. Bu mesajlar bağlamsal, zamanında, kişiselleştirilmiş ve en iyi şekilde web sitesi ziyaretçileriyle etkileşim kurmak, yeniden etkileşimde bulunmak ve onları elde tutmak için kullanılır.

Web sitesi yer paylaşımlarının veya formların aksine, tarayıcı push bildirimleri sizden adınız veya e-posta adresiniz gibi kişisel bilgiler istemez. Tarayıcı anında iletme bildirimleri, pazarlamacılara ve e-ticaret yöneticilerine, web push aboneliği abonelerini meşgul etmelerine ve diğer pazarlama çabalarının erişimini ve etkinliğini artırmalarına yardımcı olabilir.

Web Push Bildirimleri artık modern bir pazarlama stratejisinin parçası ve e-posta ve SMS gibi geleneksel iletişim kanallarını tamamlayarak genellikle onlardan daha iyi performans gösterir.

Web Push Notfications Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Pazarlama karmanıza Web Push Notfications eklemenin bazı avantajlarına bakalım:

Kullanıcılar aktif değilken bile mesaj gönderin

Diyelim ki bir kullanıcı web sitenizde biraz gezindikten sonra çıkmak istedi ve sitenizden ayrıldı. Favori sosyal medya sitesine  gitmeyi planlıyor. Markanızdan bir web push bildirimi almak için web sitenizde olmaları gerekmez. İstediği sitede, istediği uygulamada veya oyunda, hayatın her anında internet olduğu sürece siteniz tarafından kullanıcılara bildirim gönderilecektir.  Tek şart var, oda internet bağlantısı.

Web Push Notifications Nedir ?

Kolay katılım deneyimi

Diğer pazarlama kanallarından çok daha farklı olarak web push bildirimleri, kullanıcılara sorunsuz bir katılım deneyimi sunar. Kullanıcılar bu noktada sadece “İzin Ver” butonuna tıklamaları yeterlidir. Bildirimlerden yararlanmak isteyen kullanıcılar, adları ve soyadları, e-postaları veya telefon numaraları gibi kişisel verilerini paylaşma konusunda endişelenmeleri gerekmez. Bunun yanı sıra pazarlamacılar web push bildirimlerinin GDPR uyumlu olduğunu bilmelidir. Bu sayede hızlı bildirimler ile güven ortamı oluşturulabilir.

Hızlı Teslimat

Web push bildirimleri, herhangi bir aktarım gecikmesi olmaksızın bir kullanıcıya anında ulaşır. Tüm mesajlar gerçek zamanlı olarak gönderilir ve alınır.

Artan Katılım

Anında iletme bildirimleri gerçek zamanlı olarak gönderildiği için diğer pazarlama kanallarına göre daha yüksek katılım oranları elde eder. İndirimler sunarak, hedefli web push bildirimleri, şirketlerin web sitelerine dönen kullanıcı sayısını artırmalarına yardımcı olur.

Daha Yüksek Dönüşüm Oranları

Mesajları kişiselleştirmek ve bölümlere ayrılmış bir kitleyi hedeflemek, kullanıcılara harika bir deneyim sunar ve dönüşüm oranlarını artırabilir. Web push bildirimleri, bir kullanıcının masaüstü veya mobil ekranında tarayıcısı her açıldığında görünür – kullanıcı markanızın web sitesinde olmasa bile.

Web Sitesinde Web Push Notfications Özelliği Nasıl Kullanılır ?

Tamam, web push bildirimlerinin gücü konusunda ikna oldunuz, ancak bunları web sitenizde kullanmaya nasıl başlarsınız?

İşte başlamanız için 5 adımlı kolay bir süreç:

  • Web push sağlayıcınızı seçin
  • Web sitenizde katılım izinlerini çalıştırın
  • Kullanıcıları topla
  • Segment kullanıcıları
  • Web push bildirimleri gönderin

Diyelim ki sitenizden web push bildirimlerini gösterme isteğini gören bir müşteriniz var. Bu müşteri ürünlerinizi seviyor ve sizden bildirim almaktan mutlu, bu nedenle tek bir tıklama ile kaydoluyor.

E-posta haber bültenlerinin aksine, kullanıcıların adlarını doldurmaları veya size e-posta adreslerini vermeleri gerekmez. Ve kaydolduktan sonra sizden bildirim almaya başlayacaklar. Bildirim aldıkça dönüşüm oranlarınız artacak ve satış yüzdeleriniz tavan yapacaktır.

Web Push Notfications Özelliğini Kimler Kullanır ?

Seyahatyayıncılıkrestoran ve teslimatfinans ve sigorta sektörlerindeki pazarlamacılar, dönüşüm hunisinden aşağı dönüşümlerini iyileştirmek için web sitesi push bildirimlerini kullanabilir.

Yeni içerik uyarılarından sınırlı süreli promosyonlara ve yaklaşan etkinliklere kadar, push mesajlarıform kısıtlamaları olmaksızın etkileşimidönüşümü ve elde tutmayı sağlayan kısa, net teklifler içerir.

Google Dokümanlar’da kaç kez çalıştığınızı, bir YouTube videosu izlediğinizi ve paket servisi yapmayı düşündüğünüzü bir düşünün. Aniden gözünüzün ucuyla bir şey yakaladığınızda. Cazip bir teklif, dikkatinizi yaptığınız şeyden uzaklaştırır ve tanıdığınız ve güvendiğiniz bir web sitesine yönlendirir.

Pazarlamacılar için sizi istedikleri yere ulaştırmak savaşın yarısıdır. İlk bölümde uzmanlaşanlar, oraya vardığınızda sizi kişiselleştirilmiş ürün ve içerik deneyimlerinin derinliklerine gönderir ve sizi dönüşüme her geçen gün daha da yaklaştırmaya çalışır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir