WhatsApp Kullanıcı Verileri Nasıl İndirilir?

featured

Whatsapp kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan birisi de Whatsapp platformunda veriler nasıl indirilir? Konusu olmaktadır. Veri indirme konusu sık sık internet sitelerinde gündeme geliyor. Whatsapp yeni güncellemeyle birlikte artık verileri indirmenize olanak tanıyor. Whatsapp bütün mesajlarınızı belli bir zaman içeriğinde yedekleyerek, hafızasına kaydeder. Whatsapp’ın hafızasına girerek verilerinizi kolaylıkla indirebilirsiniz.

Verilerinizi indirmek için ilk yapmanız gereken Whatsapp Beta kullanıcısı olmaktır. Whatsapp Beta kullanıcısı olduktan yapmanız gereken işlemler oldukça basittir. Beta kullanıcısı olduktan sonra Whatsapp telefonunuza özel olarak güncelleme mesajı atacaktır. Gelecek olan mesajla birlikte güncellemeyi kurarak uygulamanızı Beta sürüme yükseltebilirsiniz. Beta sürüme yükselterek birçok avantaja da erişim sağlayabilirsiniz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra ayarlar kısmından hesap bölmesine giriniz. Karşınıza çıkacak olan bir sonraki ekran sekmesinde hesap bilgisi talep et kısmına tıklayın. Tıkladıktan sonra raporunuz hazırlanmaya başlar. Raporunuzun maksimum 5 dakikalık bir zaman aralığında tamamen hazır konumda olur. İsterseniz bunu dışarıya aktararak kaydedebilirsiniz. Böylelikle diskinize kolaylıkla kaydederek, kaybolmasını önleyebilirsiniz.

Hazırlanan raporda birçok veri vardır. Şu anda kullanmakta olduğunuz cihazın modeli başta olmak üzere, güncel telefon numaranız, Whatsapp platformunda çevrimiçi olduğunuz süreler gibi birçok bilgi raporla birlikte sizlere sunuluyor. Günümüzde bu sistem sadece Android işletim sistemine sahip telefonlar kullanılabiliyor. Ancak yakın bir zamanda İOS işletim sistemine sahip telefonlara da özelliğin gelmesi bekleniyor.

WhatsApp Sohbet Geçmişi Geri Yükleme Ve İndirme?

Gelişen teknolojiyle birlikte mobil telefon uygulamalarında da ciddi gelişmeler yaşanıyor. Whatsapp kullanıcılarına gelişen teknolojiye paralel olarak birçok yeni özellik sunuyor. Whatsapp platformu sürekli güncelleme alan dünyanın en çok kullanılan uygulamalarının başında geliyor. Aynı zamanda yenilikçi bir uygulama olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Uygulamayı kullanan kişilerin en çok merak ettiği konulardan birisi de sohbet geçmişini geri yükleme konusudur. Günümüz Whatsapp platformunda sohbet geçmişini geri yüklemek oldukça basit bir işlemdir. Yapılacak olan birkaç adımla sohbet geçmişinizi geri yükleyebilir, aynı zamanda rapor halinde sohbet geçmişinizi sabit diskinize kaydedebilirsiniz. Sohbet geçmişinizi geri yüklemek için birkaç adımı sırasıyla uygulamanız gerekiyor. Bu adımlar şu şekildedir;

Whatsapp uygulamanızı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan tamamen kaldırın. Uygulamayı tamamen kaldırdıktan sonra tekrardan uygulamayı ilgili cihaza kurun. Uygulamayı açarak, telefon numarası doğrulamasını gerçekleştirin. Bu işlemden sonra Whatsapp uygulaması size sohbet ve medya bilgilerinizi Google Drive uygulamasından geri yüklemek için sorulunca geri yükle butonuna tıklayın.

Geri yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra ileri butonuna tıklayın. Bütün işlemler tamamlandıktan sonra sohbetleriniz tamamen ana sayfanızda görülür. Böylelikle yıllar öncesinde konuştuğunuz bütün sohbet geçmişinizi ana sayfanızda görüntüleyebilirsiniz. Whatsapp’ın bu özelliği hem Android işletim sistemine sahip cihazlarda, hem de İOS işletim sistemine sahip cihazlarda aktif olarak kullanılabilen bir özelliktir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir