Windows 11 Nasıl Yüklenir?

featured

Windows 10 yeni nesil ve performans içerikli bir sistem olarak karşımıza çıkmıştı. Birçok yeniliği ve değişimi de beraberinde getirmişti. İnsanların bu sisteme alışması ve benimsemesi uzun sürdü. Tabi bir süre sonra yeni sürüm olan Windows 11 geleceği duyuruldu. Bu duyurudan sonra tabi ki insanların aklına bazı sorular geldi. Bunların başında bu yeni sürümün yüklemenin gerçekten gerekli olup olmadığı oldu. Halihazırda Windows 10’u yeterli gören kullanıcılar Windows 11 geldiğinde buna neden ihtiyaç duyacağını bilmek istedi. Tabi ki birçok yenilik ve değişimi beraberinde getiren bir sistem olsa da birçok kişinin kullandığı cihaz bu Windows 11 için uygun olup olmayacağı da bir tartışma konusu oldu. Çünkü teknolojinin gelişmesiyle birlikte Windows yaptığı güncellemeler ile birlikte sistem gereksinimleri de artmaya başladı. Sistem gereksinimlerinin artması yeni cihaz alamayan kullanıcıları olumsuz etkiledi. Burada Windows insanların cihazlarını Windows 11’e uyumluluğunu kontrol etmek amacıyla uyumluluk denetim aracını açıkladı. Bu sistem ile birlikte cihazınızın yeni güncellemeye uyumlu olup olmadığını kontrol edebiliyorsunuz. Eğer Windows 11 uyumluluk testi yapmadan indirme işlemine geçer ve kurmaya çalışırsanız cihazının büyük ihtimalle stabil bir şekilde çalışmayacak veya içindeki sistemi de hata vermeye başlayacaktır.

 Windows 11 Nasıl Kurulur?

Windows 11 kurulumu için iki adet seçenek mevcuttur. Bunlardan en temiz ve hızlı olanı sistem güncelleştirmesidir. Cihazınıza gelen güncellemenin indirmesini onaylayarak kısa sürede ve kolay şekilde Windows 11 yükleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise temiz kurulumdur. Herhangi bir depolama aygıtına yüklenen Windows 11 bilgisayar ile bağlantı kurularak sisteme yüklenmesi sağlanabilir.

Güncelleme Yöntemiyle Kurmak İçin

Öncelikle başlat butonuna tıklayın ve sonra ayarlar kısmına giriş yapın. Daha sonra ise Windows Uptade kısmına girin. Tüm bunları yaptıktan sonra ise cihazınızın Windows 11’i desteklediğinden emin olmak için güncelleştirmeleri kontrol edin. Eğer Windows 11 destekliyorsa zaten güncelleme kısmında Windows 11’e yükseltin seçeneği bulunacaktır. Yönergeleri izleyerek sisteminizi Windows 11’e yükseltebilirsiniz. Bir diğer nokta ise direkt Windows 10 güncelleştirme ikonuna tıklayarak da Windows 11 güncelleştirmesini yapabilirsiniz. 

Temiz Kurulum İle Kurmak İçin

Öncelikle yapmanız gereken Windows 11 indirmek için güvenli bir site bulmaktır. Daha sonra ise yönergeleri izleyerek indirme işlemini tamamlayın. Daha sonra indirme yardımcısı olan Creation Tool‘u açın. İndirdiğiniz Windows 11’i Rufus gibi uygulamalar aracılığıyla bir depolama aygıtına yükleyin. Daha sonra ise yüklediğiniz Windows 11’i yüklemek istediğiniz cihaza takarak yükleme talimalatlarını takip ederek indirme işleminin tamamlayın. Tüm bunları yaptıktan sonra herhangi bir veri kaybınızın ve sistem hatasının olmadığına emin olmak için güvenilir siteden indirmeye özen gösterin. Eğer ikinci yöntem size karışık geldiyse direkt birinci yöntem ile basit şekilde yükleme yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir