Yazılım Güncellemesi Nasıl Yapılır?

featured

Yazılım güncellemeleri günümüzde bilgisayar ve telefonlara gelen yeni özellikli sürümlerdir. Bu sürümler cihazlarınızın gelişimine katkıda bulunur. Ayrıca cihazlarınızın gelişimine aktif düzeyde katkıda bulunur. Bu sebepten yazılım güncellemelerini gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Bilgisayarlarda yazılım güncellemeleri uyarı şeklinde başlat menünüzde gözükmektedir. Ayrıca bilgisayarınızı kapatacağınız zaman Windows size güncelleştirme yapılmalı uyarısını verir. Bu uyarıya tıklayarak güncelleme işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Mobil cihazlarda da durum aşağı yukarı buna benzemektedir. Yeni bir yazılım güncellemesi telefonunuza geldiği zaman cihazınızda yeni güncelleme mevcut indir seçeneği çıkmaktadır. ‘’Yeni güncellemeleri indir’’ butonuna basarak indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonrasında ise dilediğiniz bir zaman diliminde yazılımınızı güncelleştirmeye başlayabilirsiniz. Yazılım güncellenmesi sırasında telefonunuzun kendisini kapatarak belli bir süre güncelleme yapar.

Güncelleme bitmeden hiçbir şekilde cihazınızı tekrardan başlatmaya ve kapatmaya çalışmayınız. Güncelleme işlemleri bittikten sonra cihazınız kendisini otomatik olarak başlatacaktır. Böylelikle yeni yazılım sürümünüz kurulmuş olacaktır. Bir sonraki yeni yazılım sürümünüz geldiği zamanda cihazınıza otomatik olarak uyarı düşecektir. ‘’ Yeni güncellemeler mevcut’’ şeklinde olan bu uyarıları dikkate alarak yazılım güncellemesini gerçekleştirebilirsiniz.

Yazılım Güncellemesi Neden Önemli?

Birçok kişi günümüzde üşendiği için yazılım güncellemesi yapmaktan kaçınıyor. Ancak bu durumun cihazlarınıza birçok dezavantajı bulunuyor. Cihazlarınızı güncellemediğiniz taktirde cihazlarınızın hız optimizasyonu performansında ciddi düşüşler yaşanıyor. Böylelikle cihazlarınızda kasma, donma, ısınma gibi problemler görülebiliyor. Bu durumlar cihazlarınızın kalitesini ciddi oranda düşürerek, cihazlarınızın eskimesine sebep oluyor.

Yazılım güncellemeleri aynı zamanda cihazlarınızın güvenlik duvarını da iyileştiriyor. Böylelikle cihazlarınız daha korunaklı hale geliyor. Cihazlarınız casus yazılımlarından ve programlarından yazılım güncellemeleri sayesinde korunuyor. Yazılım güncellemeleri yaparak cihazınıza yeni özellikleri ekleyebilirsiniz. Birçok yazılım güncellemesi beraberinde yenilikler getirir. Tasarım, yeni özellikler, ses iyileştirmeleri, pil durumu iyileştirmeleri gibi yeni özelliklere yazılım güncelleştirmeleri aracılığıyla sahip olabilirsiniz.

Yazılım güncelleştirme işlemleri günümüzde çok hızlı gerçekleşen işlemlerden birisidir. En fazla 10 dakikalık bir zaman aralığında bütün güncelleştirme işlemleriniz tamamlanacaktır. Böylelikle cihazınız yeni bir duruma gelecektir. Yazılımlarınız cihazlarınızı diri ve yeni tutan en önemli faktörlerin başında geliyor. Bu yüzden mutlaka günü gününe yazılım güncellemelerinizi yapınız!

Yazılım Güncellemesi Yapmazsam Ne Olur?

Yazılım güncellemelerinizi yapmazsanız karşılaşacağınız birçok problem bulunmaktadır. Bu problemlerden en önemlisi cihazınız eski kalır. Cihazınızın eski kalması performans düşüklüğü, ısınma problemi gibi sorunları beraberinde getirir. Böylelikle cihazınızı tam verimli bir şekilde kullanamazsınız. Cihazınızda ciddi düzeyde kasma problemleri baş gösterir. Her adımınızda cihazınız yavaş hareket.

Ayrıca pil sağlığı konusunda da birçok problem yaşarsınız. Piliniz daha çabuk biter. Böylelikle cihazlarınızın kullanım süresi ciddi oranda azalmış oluyor. Yazılım güncellemelerinizi cihazlarınıza yapmazsanız, cihazlarınızın güvenlik duvarı kırılır. Böylelikle cihazlarınız casus yazılımlarına karşı korunaksız bir yapıya dönüşür. Bu tür problemlerle karşılaşmak istemiyorsanız mutlaka cihazlarınızın yazılım güncelleştirmelerini vaktinde gerçekleştiriniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir