Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Yağlı saçlar için bakım önerileri sayesinde yağlı saçlardan kurtulmanın keyfini yaşayacaksınız. Parlak ve daha dolgun saçlara sahip olacaksınız!

Yağlı saçlar için bakım önerileri, saçları çabuk yağlanan ve estetiğe önem veren herkesin ilgi odağı haline gelmektedir. Güzelliğin vazgeçilmez bir parçası olan saçların sıklıkla yağlanması, bireyleri olumsuz etkilemektedir ve rahatsız etmektedir. Rahatsızlık hissi veren bu durumdan kurtulmak için bazıları yağlı saçlar için saç kremi bazıları yağlı saçlar için şampuan bazıları ise yağlı saçlar için maske markalarını araştırmaktadır.

Sizlerde saçlara zarar vermeden tamamen doğal olan öneriler ile saçlarınızdaki değişikliği fark edeceksiniz. Saç yağlanmasını gidereceksiniz ve saçınızın daha da güzel görünmesini sağlayacaksınız. Yağlı saçlara, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tamamen doğal uygulama ve yöntemlerle veda edebilirsiniz. İşte uygulama ve yöntemler sizlerle!

 

 

Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

 

1- Saçları Ilık Su ile Yıkamak

Yağlı saçlar için bakım önerileri arasında saçların ılık su ile yıkanması tavsiyesi bulunmaktadır. Her gün saçlarını yıkayan bireylerin dikkat etmesi gereken hususlar şunlardır:

Saçı bir gün şampuan ile yıkamak, ertesi gün ise değerli saçları ılık su ile yıkamak gerekmektedir. Sıcak suyun saç derisi ile sık sık temas etmesi durumunda sıcak su, saç derisinde kuruma meydana getirmektedir. Bu durum ise saç derisindeki yağın artışına neden olmaktadır. Yağ üretiminin gerilemesini sağlamak amacı ile sıcak su yerine ılık su tercih edilmelidir.

2- Saçları Sirkeli Su İle Durulamak

Durulama suyuna birkaç kaşık sirke ekleyerek, durulama işlemini gerçekleştirmeniz durumunda; daha parlak ve canlı saçlara sahip olunduğu bilinmektedir. Sirkenin bu mucizevi dokunuşundan pek çok ünlünün de faydalandığı bilinmektedir. Yağlı saçlardan, haftada bir kez uygulayabileceğiniz durulama suyuna sirke katma işlemi sayesinde kurtulduğunuzu fark edeceksiniz.

3- Yağlı Saçlar İçin Lavanta Kürü

Yağlı saçlar için bakım önerileri evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz lavanta kürüne de ev sahipliği yapmaktadır. Bir avuç dolusu lavantayı 3 su bardağı suya attıktan sonra kaynamaya bırakın. Yaklaşık 7 dakika kaynatma işleminden sonra suyun ılımasını bekleyin. Ilımış olan suyu süzme işleminden geçirin ve temizlenmiş olan saç diplerine parmaklar ile masaj yaparak yedirin. Saçların temiz olmasına ve yedirme işleminden sonra saçların şampuan ile yıkayarak arındırılmasına dikkat edilmelidir.

4- Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri Kekik Ve Biberiye

Muhteşem ikili ve mucizevi bitkiler arasında yer alan kekik ve biberiye, yağlı saçlar için çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. 1.5 su bardağı kaynar suya, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 tatlı kaşığı kekik ekleyiniz. Biberiye ve kekik ekli olan suyu ağzı kapalı bir şekilde yaklaşık yarım saat kadar bekletiniz ve demlenmesini sağlayınız. Ilımış olan bu karışımı sprey başlıklı bir şişeye dökünüz, saç diplerine sıkınız ve masaj yaparak iyice yediriniz. Saç diplerine uyguladıktan sonra 1 saat kadar dinlendiriniz. Dinlendirme işleminden sonra saçlarınızı ılık su ile durulayınız. Tüm uygulama sonrası saç diplerindeki yağlardan arınmış olacaksınız.

5- Yoğurt ve Yumurta Maskesi

Yağlı saçlar için bakım önerileri tamamen doğal yöntemler içermektedir ve bunlardan biri de yoğurt ve yumurta maskesidir. Yoğurt ve yumurtanın faydaları yadsınamaz bir gerçektir. İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı besinlerdir. Saç bakımında da oldukça etkili olduğu bilinmektedir.

50 gram yağsız yoğurdu derin bir kaba alalım ve 7 adet yumurtayı içine kırınız. İyice çırpınız ve pürüzsüz bir hal almasını sağlayınız. Dikkat edilmesi gereken husus; uygulama yapılmadan önce saçların yıkanmış ve temiz olması gerekmektedir. Maskeyi, nemli olan saça ve saç diplerine uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekleyin ve bekleme sonrasında ılık su yardımı ile saçları maskeden arındırın. Yağlı saçlar için uzman tarafından verilen bitkisel bir şampuan ile yıkayın ve iyi bir şekilde durulayın.

Yağlı saçlar için bakım önerileri yapılmadan önce alerjik durumlar göz önünde tutulmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir