Yandex Harita Kaydı Nasıl Yapılır?

featured

Ülkemizde en çok kullanılan arama motorlarından biri olan Yandex, günden güne kendini geliştirmeye devam ediyor. Yaptığı geliştirmeler ile kullanıcı kitlesini hızla arttıran arama motorunun en kullanışlı hizmetlerinden biri de harita uygulaması kabul ediliyor.

Araştırmalara göre Türkiye’de en çok tercih edilen navigasyon uygulamalarından biri Yandex’e ait. Bu nedenle işletmeler konumlarını Yandex üzerinden haritalara kayıt etmeyi avantajlı görebiliyor. Yandex harita kaydı ile işletmeler; çalışma saatleri, konum ve kurumsal yapısına dair başlıca detayları tek bir nokta üzerinden paylaşabiliyor.

Yandex Harita Kaydı Nasıl Yapılır?

İşletmeler, müşteri ağını genişletmek ve markalarının tanıtımını yapmak için dijitalleşmenin farklı avantajlarını değerlendirmektedir. Bunlardan biri olan Yandex Haritalar ile oldukça geniş bir kitleye ulaşma imkanı bulunmaktadır.

Google Harita uygulamasında olduğu gibi Yandex Harita’nın da en belirgin özelliği, müşteriler bazında görünürlük ve ulaşılabilirlik sağlamasıdır. Bu uygulama ile müşteriler; işletmenin iletişim bilgilerine, konumuna, hizmet alanına ve çalışma saatlerine ulaşım sağlayabilir. Böyle işlevsel bir özellik için de işletmelerin Yandex’te harita kaydı yaptırmaya özen göstermelidir.

Yandex Haritalar’a yer ekleme işlemini yapmak için bazı temel bilgilerin dijital harita uzmanları ile paylaşılması gerekir. Böylelikle harita kayıt süresi eksiksiz ve sorunsuz ilerleyebilir. İşletmenin açık adresi, iletişim bilgileri, hizmet detayları, kurumsal kimlik hakkında açıklama, çalışma saatleri ve ilgili görsellerin paylaşılması önemlidir.

Yandex Harita Kaydı Yapma Adımları

Yandex Harita kaydı yapmak ilk aşamada zor bir işlem gibi görünebilir. Ancak doğru adımlarla kısa  sürede kayıt yapılabilmektedir. İşletmenizin Yandex Haritalar kaydının yapabilmek için şu adımları izlemelisiniz:

  • Yandex Rehber üzerinden sahip olduğunuz Yandex hesabınıza girin. Eğer bir hesabınız yoksa açmanız gerekecektir.
  • Giriş yaptıktan sonra yeni açılan sayfada “Kurumlarım” bölümünde yer alan “Kurum Ekle” seçeneğine tıklayın. 
  • Açılan sayfada sizden istenen şirket adı ve faaliyet alanı bilgilerini girin. 
  • Daha sonra ofis/mağaza/şube seçeneklerinden birine sahip olduğunuzu onaylayın.
  • İşletmenin adres bilgilerini girin ve “Devam” seçeneğini seçin.
  • Müşterilerin size ulaşabilmesi için bir iletişim yolu seçin.
  • Telefon numarası bilgisini girdikten sonra gönderilen onay kodu ile harita kaydınız onaylanmaktadır.
  • Son olarak yeniden Yandex Rehber’e yönlendirileceksiniz. Bu sayfada işletme bilgilerini istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir