Yazılım Nasıl Öğrenilir?

featured

Teknoloji günümüzde çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Pek çok meslek dalının oluşması ile birlikte çalışmalarda da yenilikler meydana geliyor. Dolayısı ile yazılım sektörüne olan ilgi de artış gösteriyor. Peki, yazılım nasıl öğrenilir?

Yazılım, son zamanlarda başta bilgisayarlarda olmak üzere farklı teknolojik cihazda kullanılır. Bu cihazların kurulumunu yazılım sağlar. Yazılım öğrenmek isteyen bireylerin de bazı detayları bilmesi gerekir. Bu alanda uzman olmak isteyen kişiler yazılımı farklı kaynaklardan öğrenebilir. Bu noktada okul, kurs, etüt gibi eğitim alanlarından faydalanabilir. Kendi kendinize yazılım öğrenmek istiyorsanız mutlaka güvenilir kaynaklardan yardım almalısınız.

Yazılım Öğrenmeye Nereden Başlanmalı?

Yazılım öğrenmeye başlamadan önce doğru kaynaklardan araştırma yapmanızda fayda vardır. Öğrenmek istediğiniz yazılım ile ilgili öncesinde doğru kararlar vermelisiniz. Yazılım öğrenmeden önce mutlaka web sitesi üzerinden mi yoksa Windows üzerinden mi çalışma yapacağınız da bu noktada önemlidir. Bununla birlikte mobil platformların da kullanımı önem taşır. Yazılım öğrenmeye karar verdiğinizde güncel haberleri de takip etmelisiniz.

Yazılım öğrenmek isteyen bireylerin HTML ve CSS kodlarını çok iyi bilmesi gerekir. Bu kodları sıfırdan ezberledikten sonra yazılım öğrenmeye geçebilirsiniz.

Yazılım Öğrenme ile İlgili Merak Edilenler

Yazılım öğrenme işlemine geçmeden önce mutlaka HTML ve CSS kodlarını bilmek gerekir. En başta yazılımın mantığını öğrenmelisiniz. Böylece proje üreterek yazılım öğrenmeye hazır hale gelebilirsiniz. Web yazılımlarının proje üreterek daha hızlı öğrenileceği de unutulmamalıdır. Matematik temel kodları ve web sitelerin alt yapıları da yazılım öğrenme sürecinde iyi bilinmelidir.

Yazılıma Nereden Başlamalıyım?

Yazılıma nereden başlamalıyım? Sorusu pek çok teknoloji meraklısı tarafından sorulur. Bu sorunun ana cevabı, statik dilleri öğrenmektir. Bu dili üst düzey mobil uygulamalar ve en iyi web site back-end’lerinde görebilirsiniz. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi diller her amaca uygun statik dillerdir. En iyi şekilde ücretsiz yazılım öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki siteleri kullanabilirsiniz;

  • bitDegree yazılım öğrenme
  • Coursera- yazılım dersleri
  • Code Academy
  • Edx
  • Khan Academy
  • Codewars
  • Code org.
  • Udemy

Yazılım Öğrenmek İçin Üniversite Şart mı?

Yazılım öğrenmek için illa ki üniversite mezunu olmaya gerek yoktur. Ancak büyük projelerde yer almak veya büyük ölçekli son derece kritik bir yazılım  geliştirmek istiyorsanız en azından ön lisans mezunu olmanızda da fayda vardır. Okuduğunuz bölümün bir önemi yoktur fakat bilişim sistemleri ile ilgili olursa bir adım öne geçmiş olursunuz.

Yazılım öğrenirken aslında ezberden ziyade zihni geliştirmek gerekir. Zekayı kullanarak ve sürekli mantık yürüterek hareket etmek daha faydalı olacaktır. Ezber yapmak mantığı devreye sokmayı zorlaştıracaktır. Sizler de yukarıdaki ücretsiz web sitelerinden yazılım öğrenmeye başlayabilir ve kendi projenizi üretebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir