Yeşil Hangi Renklerden Oluşur?

Yeşil Hangi Renklerden Oluşur?

Ana renkler ve ara renkler olarak birçok renk vardır. Sarı, kırmızı ve mavi olarak bildiğimiz ana renklerin karışımı ile diğer renkleri elde ederiz. Bu sayede, kullanmamız gereken her renk için yeni boya satın almamız gerekmez. Ana renklere ek olarak, siyah ve beyaz ile bütün renkleri elde edebiliriz. Bunun için ise tek bilmemiz gereken hangi renklerin karışımı ile istediğimiz rengi elde edebileceğimiz olacaktır. Örnek vermek gerekirse, çok sıklıkla kullandığımız ve doğamızı temsil eden yeşil rengini elde etmek için sarı ve mavi renkleri kullanırız.

Yeşil Hangi Renklerden Oluşur?
Ana ve Ara Renkler Nelerdir?

Ana renklere hakim olarak diğer renkleri elde etmek oldukça kolaydır. Ana renkler ise sarı, kırmızı ve mavi renklerden oluşur. Ana renkleri kullanarak yeşil, turuncu ve mor rengini elde edebiliriz. Turuncu rengini elde etmek için sarı ve kırmızı, mor rengini elde etmek için ise kırmızı ve mavi renklerini kullanmamız gerekir.

Yeşil Renk Nasıl Elde Edilir?

Yeşil, doğamızı ve tanımlarken kullandığımız renk olarak bilinmektedir. Yeşil renk, bizlere birçok pozitif çağrışımda bulunur. Yeşil rengi elde etmek için ise ana renklerde bulunan sarı ve mavi rengi karıştırmamız gerekiyor. Ancak, yeşil renginin birçok varyasyonları da bulunuyor. Bunlardan bazıları ise koyu yeşil, açık yeşil, su yeşili, zümrüt yeşili ve armut yeşili olmakta. Yeşil renginin tonunu ayarlamak için ise siyah ve beyaz renkleri kullanılabilir. Bu noktada, eğer doğru nüansı bulduğunuzu düşündüğünüzde siyah veya beyaz boya kullanarak nüansı değiştirmeden renk ayarını değiştirebilirsiniz. Bunun için ise daha koyu bir ton oluşturmak istiyorsanız siyah boyayı, daha hafif bir ton oluşturmak istiyorsanız beyaz boyayı kullanabilirsiniz. Ancak, bu renk değerini ayarlarken siyah ve beyaz boyayı az bir miktarda kullanmalısınız. Aksi taktirde, istediğiniz renk yerine ortaya daha koyu veya çok daha hafif bir renk çıkabilir.

Yeşil Hangi Renklerden Oluşur?

Renkler kendilerine özgü çağrışımlarda bulunarak kişiler üzerinde etkili olabiliyor. Örnek vermek gerekirse, birçok fast food zinciri reklamlarında ve sloganlarında turuncu rengini kullanıyor. Bunun neden ise turuncu renginin açlık hissini artıran bir renk olduğunun bilinmesi. Sıcak renkler arasında bulunan turuncu rengi, iştah artırıcı özelliği ile de biliniyor. Yeşil renk ise doğamızda ve çevremizde gördüğümüz bir renk olarak karşımıza çıkıyor. Doğamızın ana rengi olan yeşil rengi, rahatlamak ve pozitif duyguları bize çağrıştırıyor. Bu sebep ile birçok kişi bazı dönemlerde ormanlık alanlarda tatilini geçirerek stres atıyorlar. Bu nedenleri göz önünde bulundurduğumuzda, yeşil renginin dinlendirici ve stres azaltıcı bir etkisinin olduğunu söylemek mümkün.

Yeşil ile Uyumlu Renkler Nelerdir?

Yeşil renginin kullanımı konusunda detaylı bilgiye sahip olmak kişilere dekorasyon konusunda ve diğer konularda faydalı olabilir. Yeşil ile uyumlu renkler ise şunlar olmaktadır:

  • Kırmızı
  • Sarı
  • Mavi
  • Turuncu
  • Mor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir