Yüz Yogası ve Faydaları

featured

Yüz yogası; oldukça kalıcı sonuçlar veren gayet doğal bir yöntem olan bilinmektedir. Yapılan araştırmalara göre yüz yogası, yanak ve yüz kaslarını yeterli olacak şekilde güçlü duruma getirerek yapısal durumunu olumlu yönde etkiler. Buna bağlı olarak, yüz yogasını belirli periyotlarda yapan kişilerin daha genç bir görünüme sahip olduğu gözlemlenmiştir.

Örneğin; kaş çatma çizgilerini, alında meydana gelen çizgileri ve aynı zamanda kaz ayağı olarak bilinen yaşa bağlı oluşabilecek rahatsızlık verici her türlü problemi hafifletip ortadan kaldırabilmek amacıyla, kendinize düzenli aralıklar ile egzersiz programları oluşturarak bu sayede istediğiniz görünüme kolaylıkla kavuşabilirsiniz. 

Ayrıca yüz yogası ile sadece görünüm olarak değil, ruhsal olarak da faydalanabilmeniz mümkün. Eğer zorlu dönemlerden geçiyor, stres ve endişe ile başedemiyorsanız yüz yogası rutinleri ile mental ve ruhsal rahatlama sağlayabilir, kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

Yüz Yogasının Faydaları Nelerdir?

Yüz yogası faydaları saymakla bitmeyecek kadar geniş bir yelpazeye sahiplik yapar. Çünkü, yüz yogası cildi, tüm kasları ve aynı zamanda lenfatik sistemi etkili biçimde uyaran masaj ile egzersizleri içinde barındırır. Bu teknik âdeta, gerginliği, stresi ve bütün endişeleri hafifletmek için yüzünüzdeki kasları gevşetip, yumuşatabilmek amacıyla tasarlanarak geliştirilmiştir. 

Ayrıca yüz yogası, meydana gelen kırışıklıklar ile rahatsızlık veren çizgi oluşumlarını yumuşatmakta olan cilt altındaki  kasları sıkılaştırarak kaldırmaya olanak sağlar. Uygulanan masaj teknikleri, dolaşımı arttırmaya, lenfatik drenajı iyileştirerek iyi duruma getirmeye ve bunlarla beraber gerginliği ortadan kaldırmaya bir hayli yardımcı olur. 

Yapılan akupresür teknikleri sayesi ile dolaşım yeterli miktarda sağlanır, baş ağrıları önlenerek mental ve ruhsal olarak kişi rahatlar. Yüz yogası, uyku problemlerini de ortadan kaldırmaya yardımcı olarak, varolan stresi en aza indirger. Sinüstlerin serbest bırakılmasına olanak sağlayarak uyku kalitenizin seviyesini arttırır. 

Yüz yogası aktif şekilde çalışan kaslarınızın dinlenmesine firsat verip, hiç çalışmayan zayıf kaslarınızın güçlenmesini sağlar. Sarkma ve mimik çizgileri gibi, dış görünümüne önem veren kişilerin rahatsız olabileceği sorunları önlemeye birebir yardımcı olur. 

Kırışıklıkların ve ince çizgilerin iyileştirilmesinde etkili olmasının dışında, yüz yogası sürekli olarak artış gösteren lenfatik drenajı olumlu şekilde destekleyerek, meydana gelen şişkinliklerin giderilmesine ve dolaşımın hızlanarak sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Niçin Yüz Yogası Yapılmalıdır?

Yüz yogası yapmak için birden fazla neden bulunur. Gelişen çağımız ve güzellik anlayışının değişmesi ile birlikte kişiler kendini hem bedensel hem de mental olarak daha rahat hissetmek için bazı yollar aramaktadır. 

Özellikle dış görünümüne önem veren ve yaşlanmaya bağlı olarak meydana gelen bazı can sıkıcı belirtilerin, güzelliklerinin önüne geçmesini engellemek isteyenler için yüz yogası tam yerinde bir karar olacaktır.

Çünkü, yüz yogası ile yaşa ve bazı genetik faktörlere bağlı olarak kendini gösteren çizgi oluşumlarınının, kırışıklıkların ve rahatsız edici şişkinliklerin iyileştirilmesi pekâlâ mümkündür. Bu bağlamda kendizi daha genç görmek ve hissetmek istiyorsanız yüz yogası rutinleri oluşturarak dilediğiniz görünüme ve ruh sağlığına kolaylıkla kavuşabilirsiniz. 

Güzel şekilde yaş almak ve iç huzuru sağlamak adına insanlar durmadan, sürekli olarak farklı arayış içerisine girmektedir. Buna bağlı olarak da çeşitli spor dallarına ve egzersizlere eğilim artış göstererek, kişiler kendileri için en iyisi ve en uygun maliyetli olan seçeneği değerlendirmektedir. İşte, yüz yogası sayesinde kendinizi her açıdan rahatlatabilir, güzelliğinizden birşey kaybetmeyerek genç kalmayı başarabilirsiniz.

Düzenli Şekilde Yüz Yogası Yapılırsa Ne Olur?

Düzenli periyotlar ile yüz yogası yapıldığı zaman, gayet olumlu sonuçlar elde etmek mümkündür. Kendinize uygun olacak şekilde oluşturduğunuz programı hergün düzenli olarak tekrarladığınız zaman yaşayacağınız değişiklikler kısaca şu şekildedir:

Boyun çizginiz son derece sıkılaşır,

Kas hafızanız yeniden şekillenmiş olur,

Yüzünüz daha simetrik bir görünüme kavuşur,

Yüz kaslarınız kontrol altına alınır,

Koyu halkaların giderilmesine yardımcı olur.

Yüz Yogası Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yüz yogası yapılmadan evvel, mutlaka ellerinizin ve yüzünüzü temiz olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca yoganızı yaparken, bir serum, bir krem veyahut yağ kullanarak ellerinizin çok kaygan olmayacak şekilde kaymasını sağlayarak kolaylıkla yoga rutininizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu hususlara dikkat ederek yapılan yüz yogası sonrasında, hedeflediğiniz olumlu sonuçları elde etmeniz pekâlâ mümkün olacaktır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir