2021-2022 Yılı Boşanma Davası Açma Ücreti

2021-2022 Yılı Boşanma Davası Açma Ücreti

2021-2022 yılı boşanma davası açma ücreti ne kadar olacak en merak edilen konularda bir tanesi olmaya devam ediyor. Anlaşmalı olarak meydana gelen boşanmalar için durum farklı olurken çekişmeli olan boşanmalar için de daha farklı oluyor.

Boşanma sırasında tercih edilen avukatları da 2021 yılına göre belirlenmiş olan ücretler kısmında işlerin zorluk derecelerine göre ve delillerin ne kadar yoğun olduğuna göre belli oluyor. Söz konusu olan ücretlerin belirlenmesi sırasında 2021 yılı avukatlık asgari ücret tarifesi ön plana alındığını bilinmesi gerekir. Tarife kısmında ise taban ücretler yer alırken, üst limit bulunmuyor. Taban arife kısmı da kanuni zorunluluklar yer almazken her avukatın bu süreçlere uyması da şarttır. Bu taban ödemelerden iş ne kadar zor olursa ona göre ücret talep etmeleri de söz konusu oluyor.

2021 Boşanmalarda Avukat Ücretleri

Boşanma davaları şu an aile mahkemeleri içerisine yapılmaya devam ediyor. Aile mahkemesi yer almadığı zamanlarda asliye hukuk mahkemeleri aile mahkemesi ismi ile davalara bakmak ile mecburi oldukları biliniyor. 2021 yılına ait boşanma avukat ücretleri de 4 bin 80 TL olarak belirlendi. Belirlenmiş olan bu ödeme içerisinde harç, gider avansları, tebligat için gerekli olan giderler ve diğer masraflar maalesef ki yer almıyor.

2021 Çekişmeli Boşanma Davası Ücretleri

2021 ila 2022 yılları arasında çekişmeli bir şekilde boşanma ile yüz yüze olan kişiler dava ücreti olarak 4080 TL ödemesi gerekiyor. Bu ücret sadece bir taraf için geçerli oluyor. Her iki tarafın da ayrı olarak avukat tutacak olmasından dolayı ayrı ücret ödemeleri gerekiyor. Belirlenen ücretler asgari taban tutar olarak yer alırken söz konusu olan harç, giderler ya da tebligat gibi durumlar bunun içerisine dahil edilmeyecektir. Bir yandan da karşı dava vekalet ücreti, mal ayrılıkları için geçerli dava ücretleri ile beraber nafaka icra masrafları da bunlara dahil edilmez. Her dava biri birinden ayrı olarak yer alır. Tüm söz konusu olan masraflar ve davalar için de ortalama bir ücret bakılacak olduğu zaman 10 bin ila 22 bin arasında değişiklik göstermektedir. Bu durum her ile göre biri birinden farklı değerler ile yer almaktadır.

2021 Anlaşmalı Boşanma Dava Ücretleri

2021 anlaşmalı boşanma dava ücretleri biri birinden farklı olsa bile en tabanda 4080 TL olarak yer almaktadır. Vergi, harç ve gider gibi ödemelerin hiçbiri buna dahil edilmeyecektir. Çekişmeli bir şekilde meydana gelen boşanma sırasında yer aldığı anlaşmalı olan davalar sırasında da avukatlar 2021 asgari ücret tarifelerini kendilerine baz olarak alacaklardır. Bu durum davanın zorluk derecesine göre oldukça farklı olmaktadır.

2021-2022 Yılı Boşanma Davası Açma Ücreti

2021 Boşanma davası masrafları nedir ve ne kadar olacaktır?

2021 ila 2022 yılları arasında meydana gelen boşanma davaları sırasında birçok masraf kalemde yerini almaktadır. Bunlar bakılacak olduğu zaman;

  1. Açılış harcı, gider avansı,
  2. Tebligat gideri,
  3. Tanıklık ücreti,
  4. Bilirkişi ücreti,
  5. Keşif ücreti,
  6. İstinaf harcı,
  7. Yargıtay temyiz harcı,
  8. İlgili nafakanın icrasına ilişkin masraflar
  9. Vergi kısmı ön plana çıkar.

Bu davalar içerisinde alınan vergi oranları ise yüzde 8 olarak dikkatleri çeker. Fakat katma değer vergilerinin alınması söz konusu dahi olmaz.

2021 Yılına ait boşanma davaları ücretlerinde taksitlendirme

2021 ve 2022 yıllarına ait yapılan boşanma davalarında kişilerin isteklerine göre bu ödemeleri taksit ile yapmak da mümkün olacaktır. Türk elektronik para ve ödeme sistemleri AŞ aracılığı ile baroların avukatlarına açmış oldukları sanal post uygulamaları aracılığı ile taksitli ödeme alternatifleri yer alıyor. İlla peşin ya da nakit ödeme gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.

Söz konusu olan durumlarda bir yandan da ödemeler peşin mi yoksa boşanma sonunda mı yapılır kısmı en merak edilen adımlardan bir tanesi oluyor. Bu anlarda 2021 ila 2022 yıllarına ait olan boşanma davalarına ait olan ücretler de başta peşin bir şekilde ödemeler ile yapılır. Fakat mal ayrılıkları davası gibi durumlar içerisinde avukatlık ücretleri son kısımda ödemek de mümkün olacaktır. Bu durumların detayları yapılan mahkeme detaylarına göre değişiklik gösterecektir.

Kişilerin boşanma davaları sırasında sadece avukat ücreti ödemek ile işlemlerinin bitmiyor olduğunu da bilmesi gerekir. Çünkü asgari taban tutar olarak alınan ödemeler içerisinde vergi ya da gerekli olan masraflar dahil edilmez. Dava için ne kadar delil toplamak gerekirse ya da ne kadar çekişmeli ve uzun bir süreç alırsa bu süreçlerde ödenecek olan ücretler de daha çok olacaktır. Bu yüzden kişilerin net 4080 TL ödeme olarak düşünmemeleri gerekiyor. Her duruma göre daha farklılık gösterirken en hızlı sonuç alınan işlemlere göre belirlemeler yapmak gerekir. Bu durum karşısında insanların net bir şeye takılmak yerine en ince ayrıntılara kadar dikkat etmesi gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir