Abonelik Fesih Başvurusu E-Devlet Kapısında Nasıl Yapılır?

featured

E-devlet, günümüzde birçok işlemin online olarak yapıldığı bir platform halini almıştır. T.C. vatandaşları e-devlet üzerinden dava dosyası takibinden abonelik işlemlerine kadar birçok işlemi yapabilir. Dijitalleşen dünyada bu sistemin avantajlarından her daim yararlanmaya devam edilmelidir. Her geçen gün bu sisteme yenilikler eklenerek insanların işlerini pratik şekilde gidermesi sağlanır.

Özellikle koronavirüs pandemi döneminde e-devlet sisteminin çok daha yaygın şekilde kullanılmaya başlandığı görülür. Yapılan işlemlerden biri de abonelik fesih işlemidir. E-devlet sistemi üzerinden su, elektrik, internet ve doğalgaz gibi aboneliklerin iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.  

Pandemi tedbirleri kapsamında e-devlet sisteminde de bir kısım güncellemeler yapılmıştır. Yapılan güncellemelerden biri de abonelik fesih işlemlerinin sistem üzerinden yapılabilmesidir. Kullanıcının su, elektrik, doğalgaz ya da internet abonelik işlemlerinin iptali için abone merkezlerine gitmenize gerek kalmıyor. T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme girerek fesih işlemlerini pratik şekilde yapabilirsiniz.

Abonelik Fesih İşlemi Hangi Menüden Yapılır?

E-devlet üzerinden abonelik fesih işlemi yapmanız için öncelikle e-devlet şifrenizin bulunması gerekir. Herhangi bir PTT şubesine girerek cüzi bir ücretle bu şifreyi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra www.turkiye.gov.tr internet sitesinden ya da e-devlet mobil uygulamasından istifade ederek abonelik fesih işlemini yapabilirsiniz.

Uygulamaya girdikten sonra işlem yapabilmek için kimlik doğrulama adımını tamamlamanız gerekir. Mobil imza, T.C. kimlik numarası, internet bankacılığı gibi seçenekleri tercih ederek kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.  

Uygulamanın arama motoru bölümüne “abonelik fesih başvurusu” yazarak karşınıza çıkan menüye girebilirsiniz. Bu ekranda hangi abonelik için fesih başvurusu yapmak istediğiniz sorulacaktır. İlgili seçeneği tercih ederek ekrandaki adımları izleyebilirsiniz.

Ekranda karşınıza “fesih başvurusu yap” ya da “yeni başvuru” seçenekleri çıkacaktır. Fesih işlemi için ilgili menüyü tercih ettikten sonra feshin ne zaman gerçekleşmesini istediğinizi belirtmelisiniz. Menüdeki gerekli adımları tamamladıktan sonra fesih başvurunuzun alındığına dair işlem tamamlanmış olacaktır.

 

E-Devletten Neler Yapılabilir?

Günümüzde birçok işlem e-devlet aracılığı ile yapılabilir. Bu sisteme girdiğinizde üzerinize kayıtlı olan telefon numaralarını dahi görebilirsiniz. Bunun yanında adres bilgi sorgulama ekranından ikametgâh adresinizin nerede olduğunu takip edebilirsiniz. İkametgâh adresinizi değiştirebilir, farklı bir adrese taşıma yapabilirsiniz.

Kurulan sistem ile insanlar birçok işlemi pratik şekilde e-devlet üzerinden yapabilirler. Sistemin sağladığı avantajların gün geçtikçe daha da arttığı görülmektedir. Üstelik menülerin kullanımının da son derece basit olduğu göze çarpar.

E-devlet sistemine kaydolduğunuzda tarafınıza yapılan tebligatlar ve mahkeme türündeki bildirimlerin de SMS ile telefonunuza geldiğini görebilirsiniz. Sistem üzerinden kurum, belediye, firma, şirket ve üniversitelere özel işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz. İlgili menülerin sağladığı avantajlardan istifade ile oturduğunuz yerden birçok işlemi yapabildiğinizi görebilirsiniz. Teknoloji ile bilgi sistem merkezlerinin birleştiği uygulama ile tüm kurum işlemlerinin çok daha kolay şekilde gerçekleştiği aşikârdır. Siz de bu sistemi kullanarak vakit kaybından kurtulabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir