Açık Kapı Yardım Başvurusu Nedir? Nasıl Yapılır?

Açık Kapı Yardım Başvurusu Nedir Nasıl yapılır?

Devletimiz sosyal devlet kapsamında vatandaşlarına çok sayıda yardım yapmaktadır. Bunlardan biri olan açık kapı uygulaması, insanların en çok incelediklerinin başında yer gelmektedir. Ne olduğu, başvurusunun nasıl yapıldığı ve kimlere verildiği en çok sorulanlardan biridir.

Bu projede, vatandaşlar ile irtibatın hızlı şekilde sağlanması hedeflenir. Böylece etkili çözümler amaçlanır. Doğrudan valilik ile irtibat kurulması sağlanmakta olup, insanlar gerek taleplerini, gerekse isteklerini bu bağlamda dile getirebilir. Bunun için tek yapılması gereken başvuru gerçekleştirmedir. İçerisinde 17 başlık olup, bunların altında 322 adet konu vardır. Aralarından arzu edilen seçildikten sonra, açık kapı masalarına problem olmaksızın iletilebilir.

Açık Kapı Yardım Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Bir talebi ya da isteği olan vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında açık kapı için kimlerin başvuru yapabildiğidir. Burada bir talebi, isteği olan herkes ilgili kanallar üzerinden problemsiz bir şekilde taleplerini iletebilir. Bunun için farklı yöntemler olup,

  1. Valilikler,
  2. Resmi Web sitesi,
  3. E-devlet,

Şeklindedir. Vatandaşlar, bunların herhangi bir tanesini kullanabilir.

Açık Kapı Yardım Başvurusu Nedir Nasıl yapılır?

1.      Valilikler Aracılığıyla Açık Kapı Başvurusu

Eğer il merkezinde yaşıyorsanız ya da mevcut olarak ilde bulunuyorsanız, açık kapı başvurunuzu buradan rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle valiliğe gitmeniz gerekir. Bu esnada yanınızda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı da bulundurulmalıdır.

Ardından yetkililere durumunuzu anlatarak, Açık Kapı’ya başvuru yapmak istediğiniz belirtebilirsiniz. Sonrasında sadece belirtilen durumları takip ederek, işlem yapmak kalır.

2.      Resmi Web Sitesi Üzerinden Açık Kapı Başvurusu

Bu uygulamaya başvurmak için farklı seçenekleriniz vardır. Bunlardan biri de https://www.acikkapi.gov.tr/ linkidir. Eğer yukarıdaki linki takip ederseniz, Açık kapı gov tr başvuru başvuru sorgula ve e-devlet üzerine yönlendirme gibi butonlara sahip olduğu görülebilir. Bu bağlamda başvuru için şu işlemler yapılır;

  1. Yukarıda verdiğimiz linke girin.
  2. Ekranda görülen başvuru yap üzerine tıklayın.
  3. Ardından T.C. Kimlik Numarası, Adınız, Soyadınız, Annenizin evlenmeden önceki soyadı (ilk ve son harf) ve cep telefonunu doldurun.
  4. Ekranda gördüğünüz işlem sonucunu girin.
  5. Aydınlatma metnini onaylayın. Ardından da bilgilendirme notunu okuyarak, onay verin.

Ardından tek yapmanız gereken, onay kodu gönder demektir. Böylece başvuru işlemleri de yapılabilir. Ayrıca resmi siteden, daha önce yaptığınız bir başvuru da sorgulanabilir. Bunun için de şu işlemler gerçekleştirilmelidir;

  1. Yukarıda verdiğimiz linke tıklayın.
  2. Başvuru sorgula üzerine tıklayın.
  3. Ekranda görülen başvuru no, T.C. Kimlik No ve Annenizin evlenmeden önceki soyadı (ilk ve son harf) bölümlerini doldurun.
  4. İşlem sonucunu girin.

Ardından tek yapmanız gereken onay kodu gönder üzerine tıklamaktır. Böylece daha önce yapmış olduğunuz başvurunun durumu kolay bir şekilde görmeniz mümkündür.

3.      E-devlet Üzerinden Açık Kapı Başvurusu

Açık Kapı’ya başvurmak istiyorsanız, müracaat yapılabilecek bir kanal da e-devlet platformudur. Bunun için öncelikle bir şifre almanız gerekir. Bu da size en yakın, herhangi bir PTT şubesinden yapılabilir. İşlem oldukça kısa olup, T.C. Kimlik Kartınızın da yanınızda olması önerilir. Ardından şu işlemler uygulanır;

  1. https://www.turkiye.gov.tr/ adresine girin.
  2. Sisteme giriş yapın.
  3. Arama bölümüne açık kapı yazın.
  4. İlgili sonuca girerek, yeni başvuru üzerine tıklayın.
  5. Onay vererek devam edin.
  6. Cep telefonu, e-posta adresi, başvuruya konu olan adres, başvuruya konu olan il, başvuruya konu olan ilçe, başvuruya konu olan mahalle ve başvuruya konu olan köyü doldurun.

Bundan sonra tek yapmanız gereken, devam et demektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir