Aloe Vera Jeli Nasıl Kullanılır? Kullanırken Nelere Dikkat Edilir?

featured

Aloe vera, pek çok açıdan faydalı bir bitkidir. Özellikle jeli cilt sorunlarına karşı etkili bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Pek çok kozmetik ürünün ya da ilaç çeşitlerinin içeriğinde aleo vera jeli bulunmaktadır. Aloe vera jeli kullanıldığında, cildi nemlendirir ve ince çizgilerin oluşumunu geciktirir. Akne oluşumunu engeller, cildin parlak ve canlı görünmesini sağlar. Peki, aloe vera jeli nasıl kullanılır? Kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?

Aloe Vera Nedir?

Aloe vera, uzun yıllardır pek çok sağlık sorunu tedavisinde etkin olarak kullanılan bir bitki olmuştur. Tıb, kozmetik ve gıda sektöründe kullanılan bu bitki, jel formunda kullanılır. Aloe vera jelini doğrudan kullanmak, çoğu zaman herhangi bir risk durumu taşımaz. 

Aloe vera jeli, bitkinin yaprakları içinde bulunur. Bu jeller, çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda zindeliği arttırmak için sıvı forma getirilir ve tüketilebilir.

Aloe Vera Jeli Nasıl Kullanılır?

Aloe vera bitkisinin jelini çıkarmak ve kullanıma hazır hale getirmek son derece kolaydır. Bir senelik bir aloe vera, jelini kullanmak için yeterli olgunluğa gelmiş olur. Yeteri kadar olgunlaşan aleo veranın yapraklarını keserek jele ulaşabilir ve doğrudan bu jeli kullanıma hazırlayabilirsiniz. 

Aloe vera jeli kullanımı için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde olmalıdır:

  • Aloe veranın dış kısımlarından 3 ya da 4 tane kalın yapraklar seçin.
  • Seçtiğiniz yaprakların sağlıklı olduğundan ve herhangi bir küfü ya da hasarı olmadığından emin olun.
  • Gövdeye yakın bölgelerinden kesin. Bitkinin en yararlı besinlerinin depolandığı yer, yaprakların dibidir.
  • Köklere yakın yerleri kullanmayın.
  • Kestiğiniz yaprakları yıkayıp iyice kurulayın ve dikenli kenarlarını bıçakla kesin.
  • Bir bıçak veya parmaklarınızla içindeki jeli, yaprağın dışından ayırın. 
  • Aloe vera lateksinin, yani sarı sıvının akmasını sağlayın. Ancak lateksi kullanmayı planlıyorsanız, bunu bir kaba aktarabilirsiniz.  
  • Son olarak aloe jelini dilimler veya küpler halinde kesin. Kullanmak için bir kaba koyun.

Pürüzsüz bir aloe jeli istiyorsanız, yaprağın dış kısmından ayırdıktan sonra jeli karıştırabilirsiniz. Sonrasında posasını çıkarmak için karışımı güzelce süzmeniz gerekir. Hazır hale gelen jeli, doğrudan cildinize uygulayabilir ya da farklı bir ürün yapmak için kullanabilirsiniz. Tüm bunların yanında yiyeceklere, tatlılara ve içeceklere de aloe vera jeli ekleyebilirsiniz.

 

Aloe Vera Jeli Kullanırken Nelere Dikkat Edilir?

Aloe vera’nın zengin bir içeriği sahip olduğu ve vücudun bağışıklık sistemine iyi geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı bir antioksidan olduğunu kanıtlamıştır.  Günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilen bir bitkidir. 

Cilt sorunlarına iyi gelmesinin yanında aşırı kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir. Özellikle böbrek sorunları, potasyum eksikliği ya da kas güçsüzlüğü gibi problemlere neden olabilmektedir. Ancak bununla birlikte, şeker hastalarının ve hamilelerin aloe vera jeli kullanmadan önce doktorlarına danışması gerekmektedir. 

Bütün bunlara ek olarak, cilt üzerine aloe vera jeli uygulanmadan önce test edilmelidir. Cildinizde küçük bir alanda jeli denemeli, reaksiyon olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Jeli sürdükten sonra 24 saat bekleyin ve herhangi bir şişme ya da kaşıntı olursa, cildinize kesinlikle uygulamayın.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir