Arıtma Suyu Zararlı Mı?

featured

Vücudu ağırlıklı olarak su olan bir kişi için yeterli su içmek çok önemlidir. Kaliteli içme suyu sadece susuzluğu gidermekle kalmaz, aynı zamanda iyi su tüketimi sağlar. İçme suyu gibi musluk suyu içmek zorunda kalmamak, su arıtma cihazlarını daha popüler hale getiriyor. Birçok kişi su arıtma cihazı kullansa da ne yazık ki sağlıklı su içtiğinden emin olamıyor.

Evcil hayvanlara sürekli şişe su veya şişe su parası vermekten ve her an suyun bitme riskine karşı kendilerini korumaktan sıkılanlar için su arıtma cihazları iyi bir alternatif gibi görünüyor. Herhangi bir cihazda olduğu gibi, doğru bir kullanıcı olmak suyun etkin bir şekilde arıtılmasını sağlar. 

Su Arıtma Cihazları Gerçekten Zararlı mı?

Halk arasında su arıtma cihazlarının tüm faydalı ve zararlı mineralleri temizlediğine dair yaygın bir inanış vardır. Gelişen teknolojiye sahip su arıtma cihazı modelleri bu inancın doğru olmadığını gösterse de hala su arıtma cihazı kullanmaktan çekinenler var.

Yararlı mineralleri zararlı minerallerle uğraşmak su arıtma cihazlarının zararlı olduğunu söylemek için yeterli değildir. Zamanında filtreler değiştirilir ve ekipmanın bakımı yapılırsa saf su içmeye devam etmek isteyenler içiniz rahat olacaktır. 

Arıtılmış Suyun Ph Değeri Kaç Olmalı?

Bilindiği gibi içme suyunun kalite ve fayda oranı PH oranı ile karşılaştırılır. Bu değerler ambalajlı suda net bir şekilde gösterilmektedir. Ancak su arıtma modelleri, kullanılan malzemeye bağlı olarak arıtılmış suyun pH değerinin yüksek olduğunu göstermektedir.

Su filtreleme, suyun yumuşaklığını ve sertliğini etkilediğinden, birçok su filtreleme modeli 7,5 ile 8,0 arasında bir değer belirtir. Ölçüm sonuçlarına göre PH değeri 6,5’in altında olan markaların arındırıcılarından uzak durmalısınız. 

Filtre Değişimi Ne Aralıklarla Olmalı?

Kullanılan musluk suyunun özellikleri, su arıtma cihazları için filtre değiştirme süresinde fark yaratır. Suyun tadı değiştikçe filtreleri değiştirmek yerine firmanın önerdiği aralıklarla değiştirilmelidir. Aksi takdirde, filtrasyon için kullanım ömrünü tamamlamış bir filtre ile musluk suyundan farkı olmayan suların içilmesi kaçınılmaz olacaktır.

Filtre elemanı düzenli olarak değiştirilmezse, arıtılmış suya zararlı maddeler girecektir, bu nedenle bu aşamada su arıtma cihazının zararlı etkilerinden bahsetmeye gerek yoktur. 

Su Arıtıcılar Ne Kadar Atık Su Atar?

Musluk suyunu filtrelerken, suyun yarısı atık su üretir. Gereksiz maddelerden ve minerallerden arındırılmış su içmek hala güvenli olsa da, atık su kullanımı sağlığa zararlı olabilir. Belirli bir suyun yaklaşık üçte biri atık su olarak deşarj edilir.

Atık su tüketimi açısından farklı markaların en iyi su arıtma cihazı modelleri. Değişim faktörü, kullanıcının su faturasındaki farktır.

Su arıtma cihazı alacak kişilerin kaliteden sonra ilgilendikleri ilk kriter atık su miktarıdır. Şu anda atık su üretmeyen su arıtma cihazları da piyasada bulunmakta olup, detaylı çalışmadan sonra avantaj ve dezavantajlarını göz önünde bulundurarak karar vermek gerekmektedir. 

Su Arıtma Cihazlarının Kaç Filtresi Olmalı?

Ev tipi su arıtma cihazı kullanan kişi sayısı her geçen gün arttıkça marka ve model çeşitliliği kullanıcıların seçim yapmasını zorlaştırmaktadır. Çok sayıda filtre ve su kalitesi seviyesinin birkaç aşamada elde edilen arıtılmış su ile el ele gittiği söylenebilir. Sağlıklı su içmek için suyun alkalinitesine ilgi duyan kullanıcılar genellikle 6 kademeli filtrasyon ve 10 seviyeli filtrasyonu tercih etmektedir. Suyunun alkali olmasını istemeyenler için 5 kademeli ve 5 kademeli filtreli modeller mevcuttur.

Her filtre bir aşamaya karşılık gelirken, suyun mineralleşmesini artıran bazı filtreler kendi başlarına 3 veya aşamaya ulaşacaktır.

Su Arıtma Cihazlarının Avantajları Var mıdır?

Zamandan ve paradan tasarruf sağlayan su arıtma cihazları, içme suyu teminindeki birçok sorunu ortadan kaldırır. Damacana suyuyla ilgili birçok olumsuz haber, su arıtma cihazlarının güvenli olduğunu iddia ediyor.

Ambalajlı su, ağırlıklı olarak sürdürülebilir tüketim için içme suyu olarak kullanılmaktadır. Ancak evde arıtıcısı olan kişiler, çay içmek ve yemek için arıtılmış su kullanmayı tercih ederler. Su arıtma cihazlarının tek seferlik satın alınması uzun yıllar ücret ödemeden kullanılabilse de, diğer su tüketim şekilleri için periyodik su siparişleri gerekmektedir. 

Su Arıtıcılar Tüm Mineralleri Süzerek Mi Arıtıyor?

Sudaki faydalı ve zararlı mineralleri göremediğimiz için içtiğimiz suyun ne kadar faydalı olduğunu bilmek zor. Bu konuda su arıtma cihazlarının kalitesinden emin olan firmalar, içme suyundan sadece zararlı maddelerin filtre edildiğini iddia etmektedirler.

Filtrasyon sisteminin arıtma işleminde yer alan belirli filtrelerden geçirdiği sudaki ham minerallerde durum böyledir. Tüm mineraller saflaştırılmasa da bazen faydalı mineraller de temizlenebilir. Bu gibi durumlarda su tüketimi zararlı olarak düşünülmemeli, ancak tüm minerallerden arındırılmış arıtılmış sular içme olarak kabul edilmelidir. Vücuda zarar vermediği için bu özelliği ile suyun faydalarından bahsetmek zordur. 

Su Arıtıcılar Neleri Arıtıyor?

Çeşmelerden çıkan sularda birçok zararlı madde bulunmaktadır. Bu suyu direkt tüketmek sağlıklı olmadığı için kullanım kolaylığı olan su arıtma cihazları tercih edilmektedir. Genellikle bulanık olan arıtılmamış su, pas, asbest ve klor içerir. Tüm hataları göz ardı edilerek kullanılsa bile kötü kokusu ve hoş olmayan tadı içme suyu olarak kullanılmasına izin vermez.

Suyu ideal yumuşaklığına döndürmede çok faydalı olan su arıtma cihazları, cacboy ve plastik şişelerdeki sudan daha güvenli kabul ediliyor. Bu yoğun bir tercih durumudur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir