Çektiği video ile tepkisini göstermişti: Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma!

featured

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Uğur, geçtiğimiz günlerde Afganistan’dan Türkiye’ye kaçan vatandaşların giderek yoğunlaşacağına yönelik ve durum tespiti niteliğinde kendi yorumladığı bir video paylaşmıştı.

Oğuzhan Uğur’un kısa film tarzında yaptığı video, takipçileri tarafından hem olumlu hemde olumsuz yorumlar almıştı. Yanlış anlamalar üzerine Uğur “Afganları ön plana çıkarmak istemiştim” diyerek şahsı için savunma yapmıştı.

“İnsanlık suçu işledi”

Olay üzerine “insanlık suçu işlediği” gerekçesiyle ünlü fenomen hakkında soruşturma başlatıldı.
İstanbul Çağlayan Adliyesi önüne toplanan bir grup vatandaş hem basın açıklaması yapıp hemde hazırladıkları dilekçeyi savcılığa sunarak şikayetçi oldular.

“Oğuzhan Uğur din düşmanlığı ve ırkçılık yaptı”

Yapılan basın açıklamasında “Oğuzhan Uğur din düşmanlığı, ırkçılık yaparak, halkı nefrete teşvik etmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Oğuzhan Uğur Kimdir?

Oğuzhan Uğur, 1984 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olmuştur.  Üniversite yıllarında Osman Sınav ve Mehmet Şevki Doğan gibi önemli yönetmenlerin yardımcılığını yapmıştır. 2011 yılında “Ağır Abi” filminin yönetmenliğini ve senaristliğini yapmıştır. Oğuzhan Uğur, Youtube kanalları üzerinden içerik hazırlamakta ve aynı zamanda çeşitli Youtube programları yapmakta. Uğur, son zamanlarda ise oyuncu Müjde Uzman ile yaşadığı birliktelik ile adından sıkça söz ettirmekte.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir