Chrome’da Kendiliğinden Açılan Sayfaları Engelleme

Chrome’da Kendiliğinden Açılan Sayfaları Engelleme

Chrome’da Kendiliğinden Açılan Sayfaları Engelleme birçok internet kullanıcısının merak ettiği can sıkıcı durumlardandır. Chrome, birçok kullanıcı tarafından yaygın olarak kullanılan bir arama motorudur. Çoğu arama motorunda bir kavram aratılmak istendiğinde, karşımıza pop-uplar çıkmaktadır. Bu pop-uplar bilgisayarınızda, tabletinizde veya telefon ekranınızda izniniz olmadan, direkt olarak çıkmaktadır.

Bu istenmeyen pop-upları cihazınız ekranında engellemeniz mümkündür. Çünkü istenmeyen pop-uplar kendi içlerinde türlere ayrılmaktadır. Kötü yazılımlara sahip ve reklam amacıyla hazırlanmış birçok pop-up veya site bulunmaktadır. Bahsi geçen siteler ve popuplar, çerez olarak adlandırılmakta, kullanıcıların isteklerine göre engellenmekte veya kısıtlanmaktadırlar. Engelleme işlemi için tarayıcınız Chrome’un ayarlar bölümüne tıklamak ve gerekli işlem basamaklarını uygulamak yeterlidir. Kısa süren bu engelleme işlemi ardından, Chrome üzerinden açacağınız herhangi bir sitede, kendiliğinden açılan sayfalarla karşılaşmamış olursunuz.

Chrome’da Kendiliğinden Açılan Sayfaları Engelleme
Chrome Pop-up Engelleme Basamakları

  • Bilgisayarınızda veya kullandığınız cihazda Chrome uygulamasına girin.
  • Ekranın sağ üst bölümünde yer alan Ayarlar sekmesine tıklayın.
  • Açılan bölümde yer alan Gizlilik ve Güvenlik adlı sekmenin altında yer alan Site Ayarları adlı uzantıya tıklayın.
  • Çıkan bölümde ilgili yer olan ve işimize yarayan Pop-uplar ve Yönlendirmeler yazan başlığı açın.
  • Açılan bölümde yer alan iki adet seçenek bulunmaktadır. İzin veriliyor ve Engellendi olarak bulunan seçeneklerden, izin veriliyor seçeneğini seçin. Bu sayede aniden açılan sayfaları ve direkt olarak çıkan pop-upları cihazınızdan uzaklaştırmış olursunuz.

Chrome Gelen Bildirimleri Engelleme

Chrome’da Kendiliğinden Açılan Sayfaları Engelleme işlemi sonrası bildirim engelleme oldukça kolay yöntemlerle gerçekleştirilir. İstenmeyen sayfaların ve pop-upların cihazınıza erişimini sonlandırdıktan sonra, daha önce takip ettiğiniz sayfaların bildirimleri hala aktif olabilir. Bu bildirimlerden de kurtulmak ve bir daha gelmemelerini sağlamak için, bildirim ayarlarını da kontrol etmek gereklidir. Bunun için yapılması gereken aşamalar şu şekilde sıralanmıştır:

  • Cihazınızda Chrome uygulamasına giriş yapın. Cihazınızın türü bu aşamada farklılık oluşturmamaktadır.
  • Daha önce gelen ve silmediğiniz bildirimlerin linkine tıklayın ya da geçmiş bölümünü kullanarak asıl siteye giriş yapın.
  • Açılan site sayfasında yer alan, Site Bilgilerini Görüntüle adlı seçeneği bulun ve ilgili yere tıklayın.
  • Açıldıktan sonra, bildirimleri alın yazan seçeneğin yanında yer alan engelleme adlı seçeneği tıklayın.
  • Başka bir yol olan Site Ayarlarını kullanarak da abone olunan sayfanın gelen bildirimlerini engellemek mümkündür.

Chrome’da Kendiliğinden Açılan Sayfaları Engelleme
Otomatik Pop-up Engelleme

Yukarıda da bahsedildiği üzere popuplar, kendi içlerinde türlere ayrılır. Bu pop-uplar iyi veya kötü amaçlı yazılımlara hizmet etmektedir. Kötü yazılıma sahip olanlar, cihazınıza zarar verici özelikler taşır. Sürekli olarak indirildiği taktirde, cihazınızın sistem ayarlarını bozabilecek özellikler taşımaktadır. Bu nedenle kötü amaçlı yazılıma sahip olan bazı pop-uplar, tarayıcınız üzerinden otomatik olarak tespit edilirler. Bu tespit sonrasında cihazınızın güvenliğini korumak amacıyla, direkt olarak pop-uplar engellenir. Kendiliğinden açılan sayfaların erişimi durdurulur ve açılmasına sebebiyet veren ilgili siteleri açarken tarafınıza gereken uyarılar yapılır. Uyarıların içeriği; cihazınız için faydalı olmadığı bilgisini ve içerisinde pop-uplar bulunabileceğini belirtmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir