Cildi Beyazlatan Rutuş (Sefitab) Taşı Nedir?

Cildi Beyazlatan Rutuş Taşının Faydaları Nelerdir?

İran kadınlarının kullandığı doğal güzellik bakım ürünlerinden bir tanesidir. Cildi beyazlatan rutuş taşı, günümüzde, Türk kadınları, daha yeni  son bir kaç yıldır kullanmaya başlamıştır. Eski dönemlerden bu yana, İran kadınlarının, Hamamlarda güzelleşmek, temizlenmek ve beyazlamak için kullandıkları bilinir. Rutuş taşı, tebeşir görünümündedir ve bileşeninde %95 oranında kalsiyum karbonat bulunur. Ülkemize gelişi, İran kadınlarının ticaret ve seyahat amaçlı gelmeleriyle başlamıştır. Son zamanlarda özellikle kadınlar tarafından rağbet gören rutuş taşını henüz çok kişi bilmiyor. İnternet mağazalarından ve tüm aktardan rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca kullanım itibariyle doğal yapısı nedeniyle her cilt tipine uygun olması ve bir çok kullanım alanının olması, rutuş taşına olan ilgiyi daha çok arttırıyor.

Cildi Beyazlatan Rutuş Taşının Faydaları Nelerdir?

Rutuş (Sefitab) taşı olarak da bilinen bu taş adını çıkarıldığı mağaradan almaktadır. Sefitab mağarasından doğal koşullar içerisinde bulunan ve bu mağaradan çıkarıldığı için  bu ad verilmiştir. Cildi beyazlatan rutuş taşının faydaları  çok fazladır. Bunları sırasıyla anlatalım.

  • Kadınların doğum sonrasında ciltlerinde kalan lekelerin giderilmesi için kullanılır.
  • Epilasyon sonrasında oluşan cilt kararmaları için kullanılmaktadır. Koltuk altı kararmalarında çözüme ulaştırma özelliği vardır. Yüzde, burun çevresinde, çene bölgesinde oluşan siyah noktaların giderilmesi için mükemmel bir doğal temizleyicidir.
  • Yaşlılık lekeleri için zamanla ciltte oluşan lekelerin giderilmesinde kullanılır.
  • Güneşlenme sonrasında vücutta oluşan lekelerin giderilmesi için kullanılır. Bu lekeler ne yapılsa gitmez fakat rutuş taşı ile artık veda edebilirsiniz.
  • Ergenlik dönemlerinde çıkan ve hiç gitmeyen inatçı sivilcelerin yok edilmesinde kullanılır.
  • Epilasyon sonrası vücutta oluşan kararmaların giderilmesinde kullanılmaktadır. Epilasyon uyguladığınız tüm bölgelere rahatlıkla kullanılabilir.
  • Yüz tonunda değişiklik olan kişilerin kullanması ile olumlu sonuçlar elde etmiştir. Ton eşitlemede mükemmel dengeyi kurduğu için içiniz rahat olarak kullanabilirsiniz.
  • Cildi beyazlatan Rutuş taşının faydaları içerisinde gözeneklerin açılması ve ölü hücrelerin ciltten atılması gibi daha bir çok faydaları bulunmaktadır.

Cildi Beyazlatan Rutuş Taşının Faydaları Nelerdir?

Cildi Beyazlatan Rutuş (Sefitab) Taşı Nasıl Kullanılır?   

Cildi beyazlatan Rutuş taşının tebeşir görünümü ve yapı itibariyle tebeşire benzemesi  nedeniyle kolayca  ufalanabilir. Cildinizde kullanmak istediğiniz bölgeyi önceden ıslatarak rutuş taşını uygulamanız yeterli olacaktır. Böylece nemli bölgede kolaylıkla sürüldüğünü fark edeceksiniz. Daha sonra cildinize masaj yapar gibi rutuş taşının tüm bölgesine ulaşması için ovalayın. Cildinizi temizler ve ölü hücrelerin giderilmesinde rahatlıkla kullanılır. Masaj yapar gibi rutuş taşını yedirdikten bir kaç dakika sonra cildinizi durulayın. Yüzünüze uygulama yöntemi de cildinize uyguladığınız gibi uygulayabilirsiniz. Rutuş taşını uyguladığınız bölgeyi lif yardımıyla veya kese yardımıyla ovalayın. Durulama esnasında sabun kullanmanızda fayda vardır. Doğal  olduğu için diğer kozmetik ürünleri gibi cildinizi  kurutmayacağı için her cilt tipine uygundur. Cildi beyazlatan rutuş taşının faydaları arasında birde doğum sonrası oluşan lekeler bulunmaktadır. Kadınlar doğum sonrası lekelerinin giderilmesi  için lazer tedavilerine gitmektedir. Rutuş taşı sayesinde çok daha basit yöntemlerle doğum lekelerinden kurtulmak mümkün. Yalnızca yapılması gereken  işlemlerin düzenli larak yapılmasıdır. Düzenli yapıldığı taktide iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde olumlu sonuçlar elde edilir.

Rutuş (Sefitab) Taşı Nereden Bulunur ve Zararları Nelerdir?

Cildi beyazlatan rutuş (Sefitab) taşı tüm aktarlardan bulabilmeniz mümkündür. Ya da internette E-ticaret sitelerinden alabilirsiniz. Yalnızca dikkat etmeniz gereken  okta sağlık bakanlığı onaylı olmasıdır. Mühür veya sağlık bakanlığı onayı olmayan rutuş  taşlarını almayın. Ayrıca aktarlardan almayı düşündüğünüzde mührü veya sağlık bakanlığı onayı belgesinin olduğundan emin olun. İnternette veya aktarlarda küçük parçalar halinde paketlerde satılmaktadır.  Bu ayrıntıya dikkat etmenizde fayda olacak. Zararları arasında kullanılmadan önce  cildinizi nemli olmasına önem verin. Kuru bir cildin üzerine uygulamanız halinde cildizin tahriş olmasına neden olur.  Bu nedenle rutuş taşını uygulayacağınız zaman cildinizin nemli olmasını tavsiye ederiz. Cildi hassas olan ve alerjiye müsait cilt tipleri için önerilmez. Ayrıca hamilelerin ve çocukların kullanması kesinlikle  tavsiye  edilmez. Hamileler doğum sonrasında istedikleri kadar kullanabilir.

(Sefitab) Rutuş Taşı Fiyatları Ne Kadar?

(Sefitab) Rutuş taşının fiyatları ile ilgili bilgiyi internet mağazalarından  rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Toplu olarak paket içeresinde satılmaktadır. Fiyatları 3’lü paketi ortalama 7.90, 9’lu paketi 17.00, 12’li paketi ise 19.90 TL şeklindedir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir