Çilek Bacak Nedir? Nasıl Geçer?

Çilek Bacak Nedir? Nasıl Geçer?

İstenmeyen tüylere hepimizin epey canı sıkılıyor. Özellikle kadınların daha çok dikkat ettiği tüy problemine birçok çözüm bulunmakta. Bacağımızın daha pürüzsüz ve daha güzel görünmesi için tüylerin alınması neredeyse şart haline gelmekte. Özellikle günümüzde de bu problem ile sıklıkla karşılaşmaktayız. Çilek bacak nedir? Çilek bacağın da istenmeyen tüyler ile yakın bir alakası vardır.

İstenmeyen tüylere herkesin bulduğu çözüm farklı olmaktadır. Kimisi tüylerden kurtulmak için ağdayı kimisi de epilasyon aletini tercih etmektedir. Kimisi jilet kullanırken kimisi de azalması veya başka işlemlere maruz kalmamak için lazer epilasyonu tercih etmektedir. Bunu kendi şart ve koşullarınıza göre seçebilirsiniz. Peki ya Çilek bacak dediğimiz rahatsızlık hangi yöntemde oluşur? Bunu açıkladığımız yazımıza geçelim o zaman.

Çilek Bacak Nedir?

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın birçok yolunu az önce belirttik. Bu yollardan birinde ağda işlemini uyguladıktan sonra beklemediğimiz bir görüntü ile karşılaşabiliriz. Cildimizde kırmızı kırmızı gözenekler görebiliriz. Bu lekeler genelde ağda işlemi sonrasında bacağınızda belirebiliyor. Peki, çilek bacak nedir? İşte oluşan bu gözeneklere çilek bacak denmektedir. Sağlık açısından bu kırmızı noktaların bir zararı yoktur.

Ama tüylerden kurtulmayı zaten kusursuz bir bacak istediğimiz için, ağdayı tercih ettiğimizde bu görüntü bizi üzmektedir. Kusursuz ve pürüzsüz bir görüntü için ağdanın acısına katlandıktan sonra kırmızı noktaları gördüğümüzde üzülürüz. Bu görüntüden de kurtulmanın bir yolu var mıdır? Evet, size yazımızda bu yollardan da bahsedeceğiz.

Kadınların isteyip de ulaşamayacağı şeyler azınlıktadır. Bacak tüylerinden kurtulmak için diğer yolları denediğinizde ağdadaki kadar kırmızı nokta görüntüsü görünmez. Ya da hiç de görünmeyebilir. Çilek bacak oluşumu genel itibarı ile kalın tüye sahip olanlarda daha çok denk gelmektedir.

Çilek bacak aslında gözeneklerimizin bizi uyarmak için kullandığı bir çeşit uyarıdır. Tüyleri bazen yanlış yöntemler ile almaya çalışırız. Ve işte yanlış yöntemler yüzünden de aslında, cildimiz bize alarm verir. Çilek bacak nedir sorumuza cevap vermemizin ardından devam ediyoruz.

Çilek Bacak Nedir? Nasıl Geçer?

Bacaktaki Kıl Kökü Gözenekleri Nasıl Geçer?

Aslında öncelikle bu sorunla hiç karşılaşmamanız için size tüy alma konusunda birtakım tavsiyeler vermek istiyoruz. Eğer tüylerinizden kurtulmak için epilasyon aletini tercih ediyorsanız, mutlaka işlem sonrasında bacaklarınızı krem ile nemlendirmeyi unutmayın. Jilet veya ağdayı tercih ediyorsanız ölü derilerinizden zaten kurtulmuş olacaksınız, en son olarak da nemlendirdiğinizde işleminizi taçlandırmış olacaksınızdır. Bazı kremler gerçekten nemlendirme ve siyah nokta karşıtı olma konusunda çok iyiler.

İşlem sonrasının önemli olduğu kadar işlemde ki kullandığınız taktiklerin de çok önemi vardır. Tüylerinizden kurtulmak için kullandığınız türlerden ziyade bu işlemleri nasıl yaptığınıza çok dikkat etmelisiniz. Mesela, epilasyon aleti, ağda ve jilet kullanırken en dikkat etmeniz gereken husus, işlemi tüylerinizin çıkış yönünün tersine doğru uygulamanızdır.

Çilek bacak nedir diyerek başladığımız yazımızda tavsiyelerimizle devam ediyoruz. Tüylerinizi çıkış yönünün tersinde aldığınızda batık kıl sorununu da ortadan kaldırmış olursunuz. Bacaklarınızdaki tüyün çıkış yönleri her bölge için farklılık gösterdiğinden özel bir incelemeyle tersi yönünde almalısınız.

Erkeklerde Çilek Bacak

Genelde erkekler tüy alma işlemini kullanmadığı için bu problemle büyük bir kısmı karşılaşmaz. Ama epilasyon yöntemlerini kullanan erkekler için de durum aynıdır. Yanlış bir kullanım sonrasın da çilek bacak kaçınılmaz olacaktır. Anlattığımız yöntemleri doğru taktiklerle uyguladıkları sürece çilek bacak etkilerini görmeyeceklerdir.

Bacakta Çıkan Küçük Kırmızı Gözenekler Nasıl Geçer?

Bacakta oluşan küçük kırmızı noktaların ismi çilek bacaktır. Bunun nasıl geçtiği de oldukça araştırılan bir konudur. Çilek bacak nedir başlığıyla başladığımız yazımıza devam etmekteyiz. Öncelikle tüy alımı sırasında doğru taktikleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Gözeneklerimiz sıkılaştığında bu görüntüden uzaklaşabiliriz. Bunun için de yumurta akı faydalı bir malzeme olacaktır. Çilek bacak nedir nasıl geçer dersek, yumurta akını ve limon suyunu karıştırarak bacaklarınız uygulayabilirsiniz. Bir 5-10 dakika sonrasında da su ile bacaklarınızı durulayabilirsiniz.

Başka bir yöntem de salatalık suyudur. Salatalığın suyunu günde iki defa bacaklarınıza sürüp 5-10 dakika civarı beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Çilek Bacak Kremi Tavsiyesi

Çilek bacak sorununa, birçoğumuz yanlış epilasyon ile veya yanlış yöntemler sonucu ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Çilek bacak nedir bunu anlattıktan sonra krem tavsiyemizde olacak. Laroche’nin Lipikar Baume ürününü tavsiye ederiz. Ama tabi ki kendi hazırladığınız kürleri de kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir