Dirsek Kararmasını Geçirmek İçin Doğal Yöntemler

 Dirsek Kararmasını Geçirmek İçin Doğal Yöntemler

Dirsek kararmasını geçirmek özellikle de dirsekleri zaman içerisinde kararan ve yıpranan kişiler tarafından araştırılan bir konudur. Bu noktada dirsek kararmalarını geçirmek adına pek çok krem bulunur. Ancak bu kremlerin içerikleri kimyasal olması nedeni ile pek çok kişi bunun için doğal yöntemleri tercih etmektedir.

Zaman içerisinde dirseklerde meydana gelen kararmayı önlemek ve gidermek adına yapılabilecek pek çok yöntem bulunmaktadır. İsteyen herkes evlerinde uygulayacakları basit ve tamamen doğal yöntemler ile bu sorunun üstesinden gelebilirler. Bunun için denebilecek farklı yöntemler yer alır. Ancak dirsek kararmalarını doğal bir biçimde geçirebilmek adın tercih edilen yöntemin kesinlikle düzenli bir biçimde uygulanması gerekir.

Dirsek Kararmasına Doğal Çözümler

Zaman içerisinde meydana gelen dirsek kararmasına doğal çözümler arayan kişiler, tükettikleri besinler ile bu sorunun önüne geçebilirler. Bu noktada uygulanabilecek çok basit ve pratik yöntemler yer almaktadır. Dirsek kararması zaman içerisinde istemsiz bir biçimde meydana gelmektedir. Ancak bu durumun önüne geçmek ya da bu durumu önlemek, kişilerin kendi ellerinde olan bir durumdur. Dirsek kararmasını önlemek adına uygulanabilecek pek çok doğal yöntem bulunmaktadır.

Dirsek Kararması İçin Pirinç Unu Maskesi

Dirsekleri zaman içerisinde kararan kişilerin uygulayabilecekleri en güzel ve tamamen doğal olan yöntemlerden bir tanesi pirinç unu maskesi olmaktadır. Ortadoğulu kadınların güzellik sırrı olarak bilinen pirinç unu maskesi, özellikle de cilt beyazlatma konusunda en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Uygulamasının son derecede basit olmasının yanı sıra tamamen doğal olması da bu yöntemin en çok tercih edilen yöntemlerden birisi olmasına neden olmaktadır.

Pirinç unu maskesin hazırlamak için yapılması gerekenler son derecede basittir. Bir kap içerisine 1 tatlı kaşığı pirinç unu ve1 tatlı kaşığı süt eklenir. Kap içerisinde süt ve pirinç ununun homojen hale gelene kadar iyice karıştırılması gerekir. Maskenin tamamen homojen bir hale gelmesi ardından direk olarak kararan dirseklere uygulanır. 15 dakika bekletilmesi ardından ovalanarak ılık suda yıkanır ve temizlenir. Bu işlemin haftada en az bir kez düzenli bir şekilde yapılması gerekir. Böylelikle de düzenli uygulama ile oldukça iyi sonuçlar alınır.

 Dirsek Kararmasını Geçirmek İçin Doğal Yöntemler

Dirsek Kararması İçin Muz Kabuğu

Dirsek kararması için uygulanması en basit ve hızlı yöntemlerden bir tanesi de muz kabuğu yöntemidir. Bu yöntemi isteyen herkes dakikalar içerisinde uygulayabilir. Dirsek kararmalarını muz kabuğu ile gidermek adına yapılması gereken tek şey muz kabuğunun beyaz iç kısmını dirseklere masaj yaparak uygulamaktır. 3 dakika kadar uygulama ardından dirseklerin yıkanması gerekir. Düzenli bir uygulama ardından oldukça etkili sonuçlar almak mümkün hale gelecektir.

Dirsek Kararması İçin Limon Kabuğu

Dirseklerin zaman içerisinde kararmasını önlemek ya da kararan dirsekleri beyazlatmak adına uygulanabilecek olan yöntemlerden bir tanesi de limon kabuğu yöntemidir. Bu noktada cilt beyazlatma yöntemleri arasından en etkili yöntemlerden birisi olan limon kabuğunun kesinlikle iç kısmının kullanılması gerekir. Asitli yapısı nedeni ile vücuda zarar vermemesi adına sarı kısımlarının vücuda uygulanmaması gerekir. Limon kabuğu ile cilt beyazlatmak adına limonun içi tamamen boşaltılmalıdır. İç kısımda kalan beyaz doku dirseklere masaj olarak uygulanır.

Kararan dirseklere limon kabuğunun iç kısımlarının masaj olarak uygulanması ardından bu kısımların temizlenerek yıkanması gerekir. Bu işlemin masaj olarak en az 3 dakika kadar dirseklere uygulanması gerekir. İşlemin tamamlanması ardından dirseklerin tamamen temizlenmesi gerekir. Bu işlemin haftada en az bir kez uygulanması durumunda gözle görülür etkili sonuçlar alınması mümkündür.

Dirsek Kararması İçin Karbonat

Kararan dirseklerini beyazlatmak isteyen kişilerin uygulayabilecekleri yöntemlerden bir tanesi de karbonattır. Karbonatla cilt beyazlatmak en etkili cilt beyazlatma yöntemlerinden bir tanesidir. Bu noktada yapılacak olan uygulama da oldukça basittir. Ilık suyun içerisinde öncelikli olarak karbonatın çözdürülmesi gerekir.

Cilt kararması için hazırlanan karbonatlı ılık suya dirsekler sokulur. Bu şekilde en az 4-5 dakika kadar bekletilmesi gerekir. 4-5 dakikanın sonunda hafif bir ovalama yapılır. Daha sonrasında ise dirsekler ılık su ile temizlenerek yıkanır. Bu işlemin de haftada düzenli bir biçimde iki kez yapılması oldukça etkili sonuçlar almayı sağlayacaktır. Özellikle de ölü derilerden kurtulmak konusunda etkili olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir