Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Dudaklarımız sahip olduğumuz en hassas yapılardan birisidir. Isı değişimlerine ve yüksek dereceli sıcaklığa maruz kaldıklarında çatlaklar oluşur. Özellikle soğuk kış aylarında ve sıcak yaz günlerinde dudakları korumak gereklidir. Sürekli nemlendirmek, dudakların sağlığı açısından önemlidir. Gün içerisinde çatlayan dudaklar, kanama, acıma kızarıklık, dökülme, dudak derisinde tahriş gibi durumlara sebep olur. Verdiği acıya ek olarak fiziksel olarak da kötü bir görüntüye sebep verir. Bu nedenlere bağlı olarak çoğu kişi gündelik hayatında dudak çatlamalarından çok şikayetçidir. Fakat dudak çatlaması önüne kolayca geçilebilen bir durumdur. Gerekli olan malzemeler ve bakım önerileri uygulandığında, çatlaklar kısa sürede geçer.

Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?
Hindistan Cevizi Yağı Kullanmak:

Çatlayan dudaklara ¼ çay kaşığı hindistan cevizi sürmek, nem dengesini korumaya yardımcı olur. Dudak yüzeyini yumuşacık yapar. Dudaklara gün boyunca müthiş bir koku verir. Dudak yüzeyinde kalma süresi bakımından incelendiğinde son derece dayanıklıdır.

Bal Sürmek:

Bal dudakları besler ve dudak dokusunu yumuşacık yapar. Aynı zamanda ağzı anti bakteriyel özelliğe sayesinde mikroplardan korur. Nemlendirme özelliği çok yüksektir. Dudaklara parmak yardımıyla uygulanabilir. Gün boyunca dudakların parlak ve yumuşak kalmasını sağlar. Haftada 2 ila 3 kez uygulanarak çatlama engellenebilir.

Toz Şeker Kullanmak:

Toz şeker kristal yapısı sayesinde dudaklara peeling yapar. Çatlak sonucu oluşan ölü derilerden kurtulmaya yardımcı olur. Dudak ısısıyla birleşerek zaman içinde dudak dokusunda yayılır. Uzun süre dudakta kalarak dudakların çatlamasını engeller.

Aloe Vera Sürmek:

Aloe vera, çatlak tedavilerinde en çok kullanılan bitkidir. Elde edilen aloe vera jeli dudaklara 2 ila 3 gün düzenli olarak sürüldüğünde iyileşme gerçekleşir. Dudak yapısını onarır ve ölü derilerden kurtulmasına yardımcı olur.

Salatalık Uygulamak:

Salata, su oranı yüksek olan bir besindir. Küçük dilimler halinde kesilen salatalar, dudaklara her gün konulmalıdır. 10 ila 15 dakika dudak üzerinde bekletilir. Salatalığın içerisindeki su, dudak yapısına geçer. Dolayısıyla dudak ihtiyacı olan nemi alır ve yumuşamaya başlar. Düzenli olarak kullanıldığında dudağa nem kazandırır. Dudak çatlaklarının oluşumu engeller.

Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Dudak Çatlaması İçin Bol Bol Su Tüketilmeli

Dudak çatlaması, dudak yapısının maruz kaldığı dış etmenler kadar beslenme şekilleriyle de alakalıdır. Dış etmenlerin yanı sıra gün içerisinde az su tüketmek, vücutta kuruluğa neden olur. Bu kuruluk olayı en çok dudakta görülür. Dudaklar kurur ve zaman içerisinde çatlamaya başlar. Dolayısıyla gün içerisinde su tüketimi arttırılmalı ve vücut susuz bırakılmamalıdır. Su tüketim alışkanlığı kazanıldığında dudak çatlamalarının ve cilt kuruluğu gibi rahatsızlıkların ciddi oranda azaldığı görülecektir.

Dudakların Çatlamaması İçin Yapılması Gerekenler

Dudakların çatlamasını önlemek için yüksek dereceli ısılardan korumak gerekir. Dışarı çıkmadan önce mutlaka dudak nemlendiricisi sürülmelidir. Gün içerisinde nemlendirmek için de dudak nemlendiricisi gidilen yerlere götürülebilir. Hindistan cevizi veya hint yağı gibi doğal yağlar sürülebilir. Kimyasal içerikli dudak ürünlerinden kaçınılmalıdır. Çünkü kimyasal dudak ürünleri, zaman içerisinde dudak yapısına zarar verir. Dudak yapısını bozarak çatlaklara sebep olabilir.

Dudaklar sıkça yalanmamalı veya ısırılmamalıdır. Çünkü ıslak dudaklar, kuruluğa ve ardından çatlamaya neden olabilir. Bunun yerine nemlendirici kremler kullanmak, dudakların uzun süre nemli kalmasını sağlar. Nemlendirici seçerken de doğal içerikli nemlendirici kremler tercih edilmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir