Dünyanın En İyi Dondurması Nerede

Dondurma yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından birisidir. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklığında serinleten etkisiyle çocuk, genç, yetişkin herkesin bir numaralı tercihleri arasındadır. Dondurma denilince ülkemiz dondurma konusunda oldukça başarılı bir konumda yer almaktadır. Türkiye’nin Kahramanmaraş bölgesi dondurmacılık faaliyetleriyle özdeşleşmiş bir şehir. Bu şehre gelen birçok turist dondurma yemeden hiçbir şekilde gitmemektedir.

Kahramanmaraş dondurması saf keçi sütünden elde edilerek yapılan bir üründür. Keçi sütünün muazzam kıvamıyla hazırlanan bu dondurmanın içerisinde hiçbir şekilde su benzeri yan maddeler bulunmamaktadır. %100 doğal sütten yapılarak elde edildiği için Kahramanmaraş dondurması dünya üzerinde önemli bir yere sahip durumdadır. Ülkemizde dondurma önemli bir konuma sahip olduğu gibi dünya üzerinde de birçok ülkede dondurmacılık önemli bir konuma sahiptir. Dondurmacılığın önemli yere sahip olduğu işte o ülkelerin listesi!

ABD

ABD’nin Las Vegas eyaletinde satılan yer mantarlı dondurma bölgeye gelen turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Fiyatı yaklaşık olarak 100$ olan bu dondurmaya olan ilgi ve alaka her geçen gün artmaktadır. Böylelikle dondurmanın popülerliği de günümüzde ciddi oranda artış göstermektedir. Yer mantarı dondurması bir cam eşliğinde servis edilmektedir. Bu dondurmayı farklı kılan altın yaprakla dekore edilmesidir.

BAE

Birleşik Arap Emirlikleri son yıllarda dondurma çeşitleriyle ün salmış bir ülke konumundadır. Siyah elmas dondurması ülkenin dondurma popülerliğinin artmasında en önemli paya sahiptir. Siyah elmas dondurması siparişleri 5 hafta önceden verilmektedir. Bu dondurmanın kombinasyonu 5 hafta öncesinden yapılmaktadır. Bu dondurma safran ile siyah yer mantarının kombinasyonuyla hazırlanmaktadır. Dondurmanın üst bölgesi ise Madagaskar vanilyasıyla süslenmektedir. Ayrıca 25 gram altın ile dekore edilmiştir.

Fransa

Fransızlar şampanya konusundaki kalitesini dondurmayla birleştirmeyi başarmış bir ülke konumundadır. Fransız dondurması olan ‘’Mauboussin’’ dondurması şarapla yapılan bir dondurma çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bölgeye gelen turistlerin yoğun ilgisini çeken Fransız dondurması 1.000$ seviyelerinde satılmaktadır. Özel sosla hazırlanan bu dondurma size harika bir damak tadı bırakacaktır. Dondurma kabının altında birçok özel değerli taş bulunmaktadır. Altın, elmas gibi değerli taşları dondurmanızı bitirdikten sonra alt bölgede görmüş olacaksınız. 

Tanzanya

Dünyanın en abartılı fiyatta dondurmasını satan ülkelerden birisi de Tanzanya’dır. Bu ülkenin sunmuş olduğu dondurma sizlere lüksü adeta ağzınızda yaşatacaktır. Bu dondurmayı sipariş ettiğiniz anda 5 yıldız Tanzanya otelinde konaklama hakkı kazanacaksınız. Dünyanın en pahalı dondurmalarından birisi olarak kabul edilen bu dondurmanın fiyatı 70.000$ dolar civarındadır. İçerisinde yer alan özel altın, pırlanta, elmas madenleri de bulunmaktadır.

 Böylelikle muazzam bir lüksü yaşamış olacaksınız. Tanzanya dondurmacılıkta dünya genelinde bir numaralı koltukta oturmaktadır. Ülkeye gelen turistlerin ilk yaptıkları faaliyetlerin başında dondurma yemek gelmektedir. Tanzanya dondurma gelirlerinden elde ettiği paraları yardım amaçlı Afrika kıtasına göndermektedir. Böylelikle yardımsever bir devlet olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış oluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir