Elektrikli Kombi Ne Kadar Yakar?

Elektrikli Kombi Ne Kadar Yakar?

Kentleşme sürecinin hızlanması ve kente göç oranı son yıllarda had safhadadır. Hal böyle olunca kentlerde konut inşaatları artmış, yeni yapılan konutlarda ısıtma tercihleri değişmiştir. Eski binalara kıyasla yeni binalarda sıklıkla kombi tercih edilmektedir. Türkiye’de kombi kullanımı 1990’lar itibari ile oldukça artmıştır. Elektrikli kombi, evi ve iş yerlerini ısıtmakta öne çıkan bir araç olmaktadır. Kombinin faydaları ve kullanımı arttıkça, elektrikli kombiye dair merak edilenler de artmıştır. Merak edilen soruların başında elektrikli kombi ne kadar yakar sorusu gelmektedir. Kombi ücretleri, ne kadar elektrik yaktığı ve daha pek çok sorunun cevabını öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Elektrikli Kombi Ne Kadar Yakar?

Elektrikli Kombi

Konut sayısının çokluğu nedeni ile evlerin bağımsız ısınma ihtiyacı oldukça artmıştır. Bu noktada elektrikli kombi, kullanıcıların önüne faydalı bir seçenek olarak çıkmaktadır. Hem yerden ısıtma sistemleri ile hem de petekler ile uyumlu bir ısıtma seçeneğidir. Doğalgaz kombilerinde olduğu gibi; ısıtma, peteklere pompalanan sıcak su ile sağlanmaktadır. Fakat elektrikli kombilerde suyun ısıtması elektrik ile yapılmaktadır. Peteklerde ılınan su pompalar aracılığı ile geri dönmekte, tekrar ısıtılmakta ve bu döngü sürmektedir. Böylece evin ya da sıcak kullanım suyunun ısınmasını elektrik enerjisi sağlamaktadır. Su, elektrik aracılığı ile neredeyse anında ısıtılmaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kombi kullanımı arttıkça insanların, evlerinde ya da iş yerlerinde tercih edeceği ısıtma sistemi hakkında seçenekleri de artmıştır. Bu noktada, elektrikli kombinin bazı avantajları öne çıkmaktadır.

Elektrikli Kombi Ne Kadar Yakar?

Elektrikli Kombinin Avantajları

Elektrikli kombinin öne çıkan avantajları arasında:

  • Doğalgaz tesisatının bulunmadığı konutlarda rahatlıkla kullanılabilir.
  • Elektrikli kombi tesisatı, baca gerektirmemektedir. Bu durumda, baca gazı nedeni ile zehirlenme olasılığı sıfıra inmektedir.
  • Evi ısıtmanın yanı sıra, kullanım suyunu da ısıtmaktadır.
  • Doğalgaz kombilere göre çok daha sessiz çalışmaktadır.
  • Az yer kaplayan elektrikli kombiler, istediğiniz alana yerleştirebildiğiniz için tasarımda avantajlı olmaktadır.

Elektrikli kombilerin maliyet açısından diğer sistemlere göre avantajlı olması için belirli kriterler bulunmaktadır. Bu kriterler arasında:

  • Bina yalıtımının olması
  • Evin ısı kaybını önlemek için kombinin kapatılmak yerine düşük seviyede çalıştırılması
  • Seçilen kombi cihazının kapasitesi ve teknik bilgilerine dikkat edilmesi
  • Kombinin tam yoğuşmalı olup olmadığı yer almaktadır.

Harcanan Elektrik

Elektrikli kombi ne kadar yakar sorusunun cevabı için oda termostatı, evin yalıtımı gibi durumlar etkilidir. Yakılan elektrik miktarı belirli etkenlere göre değişmektedir. Hesaplama için, elektrik zaman tarifeleri de dikkate alınmalıdır.

Kullanılan kombinin kW değeri ile saatlik elektrik tüketimi çarpılmalıdır. Edinilen sonuç, güncel elektrik bedeli ile hesaplanmalıdır.

Harcanan elektrik miktarını hesaplamak için dikkate almanız gereken diğer ölçütler ise:

  • Isıtılan alanın büyüklüğü, evin metrekare büyüklüğü gibi ölçüler
  • Elektrikli kombinin gücü
  • Akıllı oda termostatları
  • Evde bulunan radyatör sayısı

Verilen ölçütler, kombinizin gücü ve elektrik bedeli bilgileri ile kombinizin ne kadar yakacağını hesaplamak mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir