En İyi Türk Dram Filmleri

En İyi Türk Dram Filmleri

Film izlemek kişilerin başka bir dünyada hayat bulmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır. İnsanlar film izleyerek yorgunluklarını, streslerini bu şekilde atmaktadır. Özellikle de dram türünde film izleyenlerin sayısı oldukça fazladır. Dram türü filmlerde hiçbir şekilde gerçeküstü ögelere yer verilmemektedir. Dram türü filmler, toplumsal meseleler ya da karakter odaklı hikâye tarzında olmaktadır. Son zamanlarda arama motorunda en çok aratılan konular arasında “En iyi Türk dram filmleri nedir?” sorusu aratılmakta. En iyi türk dram filmleri hakkında merak edilen detayları derledik. İşte detaylar.

 

En İyi Türk Dram Filmleri

 

Eşkıya (IMDb: 8,2)

 

Adını çokça duymuş olduğumuz dram filmlerinden biriside Eşkıya filmidir. ‘Sevdanın karşısında ne önemi var hayatın’ cümlesi ile akıllarda yer edinen Eşkıya filmi 1996 yapımıdır. Ünlü yönetmen Yavuz Turgul’un en çok ilgi gören türk dram filmlerinden birisidir. Başrollerde; Şener Şen ve Uğur Yücel gibi usta oyuncular bulunmakta.

 

Baran dağlarda eşkıyalık yaptığı için 35 yıl hapis yatmıştır. En yakın arkadaşının onu hapse attırdığını ve sevdiği kadınla onun evlendiğini öğrenir. Daha sonra Baran intikam almak için İstanbul’a gelir. Fakat çok farklı bir manzara ile karşı karşıya kalmaktadır.

 

En İyi Türk Dram Filmleri

 

Babam ve Oğlum (IMDb: 8,3)

 

IMDb puanı 8,3 olarak tarihe geçen en iyi türk dram filmlerinden biriside Babam ve Oğlum filmidir. Türk dizi ve film yönetmeni olan Çağan Irmak imzalı olan Babam ve Oğlum filmi konusu; 1980 yılı darbesiyle başlayan filmde, doğumda eşini kaybedip oğluyla hayatta baş başa kalan Sadık’ın zorlu hayat yolculuğu konu edinmektedir.

 

En İyi Türk Dram Filmleri

 

Yedinci Koğuştaki Mucize (IMDb: 8,3)

 

Son zamanlarda en çok tercih edilen Türk dram filmleri arasında yer alan Yedinci Koğuştaki Mucize filmi izleyiciler üzerinde uzun süreli etki yarattı. Kore yapımından uyarlama olan bu film, Aras Bulut İynemli’nin oyunculuğu ile büyük yankı uyandırdı.

 

Filmin konusu; Ege kasabasında yer alan bu filmde yedi yaşındaki kızı ve babaannesiyle yaşayan zihinsel engelli Memo’nun hiçbir suçu yokken bir iftira ile hapishaneye atılmasını ve bununla birlikte bir yandan adaleti bulmaya çalışırken bir yandan da hayatın onun için getirdikleriyle mücadele etmesini konu edinmekte.

 

En İyi Türk Dram Filmleri

 

Ağır Roman (IMDb: 7,7)

 

1997 yılı yapımı Ağır Roman filmi başrollerinden usta oyuncu Müjde Ar ve Okan Bayülgen bulunmakta. Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar filmi Ağır Roman, İstanbul’un arka sokaklarında, araba tamirciliğinden mahalle kabadayılığına geçiş yapan Salih’in hikayesini konu edinmektedir. Türk dram filmleri kategorisine adını altın harflerle yazdırmıştır.

 

En İyi Türk Dram Filmleri

 

Selvi Boylum Al Yazmalım (IMDb:8,6)

 

Türk dram filmleri denildiği zaman akla ilk gelen filmlerden birisi Selvi Boylum Al Yazmalım filmidir. Başrollerinde Yeşilçam’ın usta oyuncularından Türkan Şoray ve Kadir İnanır ikilisi bulunmaktadır.  Cengiz Aytmatov’un kitabından uyarlanan Selvi Boylum Al Yazmalım filmi konusu, birbirlerine ilk görüşte âşık olan Asya ve İlyas’ın kavuşamama hikayesi anlatılmaktadır.

 

En İyi Türk Dram Filmleri

 

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (IMDb: 8,4)

 

Dünya şampiyonluğu ile ünlü halterci Naim Süleymanoğlu’nun vefatından 2 yıl sonra hayatı film oldu. 1,51 cm boyuyla kaldırdığı 340 kiloluk halterlerle olimpiyat madalyaları kazanan Cep Herkülü olarak gönüllere kazınan Naim Süleymanoğlu’nun filmi izleyenlerden tam not aldı. Süleymanoğlu’nun başarıları ve Bulgar Türkleri ’nin 1980’lerde gördüğü baskıyı konu edinen bir türk dram filmidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir