Evde Saç Boyama yaparken dikkat edilmesi gereken

featured

Berber, kadınların vazgeçilmezi ve adeta bir terapi salonu gibi. Ancak kuaföre gitmeye vaktiniz yoksa ya da saçınızı ucuza boyamak istiyorsanız birkaç ipucunu takip etmeniz bile saygıyı kazanmanız için yeterli olacaktır. Evde saç boyamak sandığınız kadar zor değil. Uyulması gereken bazı kurallara uyarsanız, kuaförde saçınızı boyamış gibi aynı sonuçları alırsınız. O halde vakit kaybetmeden evde saç boyama ipuçlarını sıraladığımız içeriğimize geçelim. 

1. Saçınızın bakımlı olduğundan emin olun

Evde saç boyamanın en önemli noktası saçınızın bakımlı olmasıdır. Yıpranmış, cansız ve bakımsız saçlarınıza yapacağınız boyama işleminden istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Kıvırcık ve kırık saçlar için herhangi bir tedavi iyi sonuç vermez. Özellikle saçınıza saç kremi veya zeytinyağı uyguladıktan sonra saçınızı kesip boyamanızı öneririz. Saçlarınız daha sağlıklı ve düzenli görünecek. Aksi takdirde kırılan ve yıpranan saça uygulanan boya daha hızlı yıpranacaktır. 

2. Doğru renk seçimi

Boyanın saça eşit dağılması ve renk farklılıklarının oluşmaması için doğru renk seçimi çok önemlidir. Örneğin; Saçları sarı bir renk tonuyla koyu kahverengi boyamak hoş olmayan bir sonuca yol açabilir. Kendi saç renginize yakın bir saç rengi seçin yoksa aşağıdaki saç rengi doğru seçim olacaktır. 

3. Ağartıcı kullanmayınız

Evde boyamadan önce ağartıcı kullanılması tavsiye edilmez. Rengin düzensiz olması ve renk geçişinin çok parlak olmaması için evde saç açıcı kremler kullanmaktan kaçınmalısınız. Aynı zamanda, kullandığınız doğru renk kadar kullandığınız boya miktarı da önemlidir. Saçınız gür ve gür ise bir kutu boya yetmeyebilir ve saçınızda renk farklılıkları olabilir. 

4. Doğru saç stilini seçtiğinizden emin olun

Saçınızı kesme şekliniz, doğru saç modeli kadar önemlidir. Yüzünüze en çok yakışan saç modelini bulup uygulamak, beğendiğiniz saç rengini ortaya çıkaracaktır. Saç şeklinizden memnun değilseniz, evde uygulayacağınız boyama işleminin sonuçlarından memnun kalmayabilirsiniz. 

5. Vazelin Sürmeyi Unutmayın

Saça boya yapılırken nelere dikkat edilir? Dikkat etmeniz gereken ilk nokta, saçınızı boyamaya başlamadan önce alnınıza, yanaklarınıza ve boynunuza mineral yağ sürmeniz gerektiğidir. Bu sayede bu parçalar üzerindeki yapışkan kaplama daha kolay bir şekilde çıkarılabilir. Ancak vazelin saç derinize değmemesine dikkat edin. 

6. Boya homojenliği

Boyamadan önce boya kutusunun içindeki talimatları dikkatlice okuyunuz. Malzemeleri boya kutusunda karıştırın. Boyanın homojen olması çok önemlidir. 

7. Eldiven kullanımı

Saçınızı boyarken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de eldiven kullanmaktır. Saçınızı boyarken eldiven kullanmayı unutmayın. Aksi takdirde boya elinize yapışabilir ve boyanın çıkması uzun zaman alabilir. Geniş ve geniş bir tarak ve kutudan çıkarılan malzemeleri yanınızda getirin. Ayrıca, bir fırça kullanmak size fayda sağlayabilir. Boyama yaparken, varsa boyalı bir önlük veya eski giysiler seçin. Boya sıçrayabilir ve leke bırakabilir. 

8. Boyayı eşit olarak dağıtın

Saçınızı boyarken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da boyayı eşit olarak dağıtmanız gerektiğidir. Saçınızı bölümlere ayırın ve köklerden uçlara doğru eşit şekilde uygulamaya başlayın. Aksi takdirde saç renginiz fark edilir derecede dağılabilir. 

9. Saçınızın arkasında bir ayna kullanın

Bunu yapmak için arkaya uygun şekilde ikinci bir ayna yerleştirin. Saçınıza eşit miktarda boyayı uyguladıktan sonra boyanın daha iyi dağılmasını sağlamak için ellerinizle masaj yapın. 

10. Kullanım Kılavuzunu takip edin

“Saçımı boyarken nelere dikkat etmeliyim?\” sorusuna bir başka cevap. Saçınızı istediğiniz gibi boyamak ve renk sapmasını önlemek için lütfen kullanım kılavuzunda belirtilen süreyi bekleyin. Yeterince uzun süre bekledikten sonra saçınızı bol su ve sabunla sadece bir defada yıkayın. Boyanın erimesi durumunda eski bir havlu kullanın. 

11. Boya sonrası ısı ve sudan kaçının

Boya sonrası beklerken rüzgarlı veya çok sıcak yerlerde beklemeyin. Bu, boyanın renginde bir farklılığa neden olabilir. Boyamadan sonra saç renginin parlaklığını kaybetmemesi ve matlaşmaması için yüzme havuzu gibi klorlu sulardan uzak durmalısınız. Aynı zamanda yoğun güneş ışığına uzun süre maruz kalmak saçınıza zarar verebilir ve saç renginizi matlaştırabilir. 

12. Saç bakımınızı ihmal etmeyin

Saç boyası kimyasal içerdiğinden saçlarınız daha kolay yıpranacaktır. Boyadıktan sonra saçlarınıza bakım yapmayı ihmal etmeyin. Boyalı saçlara uygun kremler ve saç kremleri kullanın. Kremler ve kimyasal tedaviler kullanmak istemiyorsanız, haftada bir veya iki kez zeytinyağı maskesi uygulamak iyileşmek için yeterlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir