Evde Aseton Nasıl Yapılır

featured

Aseton çözücü özelliğine sahip olması sayesinde pek çok alanda kullanımı tercih ediliyor. En çok kullanıldığı yer ise tırnaklardaki oje ve oje kalıntılarını temizlemek içindir. Leke çıkarma oje çıkarma benzeri işlerden oldukça işlevsel olsa da hazır asetonlar içeriğinde kimyasal barındırdığından dolayı insan sağlığı açısından zararlı olabiliyor. Bunun için evde doğal malzemeler kullanılarak yapılan asetonların kullanımı tavsiye edilmektedir. Ayrıca evde yapılan aseton daha düşük maliyetle ve daha sağlıklıdır. Günümüzün en çok araştıran konuları arasında yer alan evde aseton yapımı için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:

Evde Aseton Yapımı İçin Malzemeler

Hazır olarak satılan asetonun içerisinde toluen, formaldehit ve ftalatlar gibi çeşitli kimyasal maddeler bulunur. Bu kimyasal maddeler kanseri astım ve üreme sistemi sorunları gibi pek çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Oysaki evde limon ve elma sirkesi karışımından oluşan aseton sağlık açısından son derece faydalıdır. Hem ojenin tırnaklara verdiği hasarı da onarıcı özelliği vardır. Öte yandan hazır olarak alınan asetonlar yanıcı özelliği sahiptir. Her açıdan tehlikeli olan asetonun zamanla etkisini kaybetme özelliği gibi eksi yönleri daha vardır. Acil durumlarda ihtiyaç duyulan aseton için tek çözüm önerisi; evde doğal malzemelerle yapılan asetondur. Limon ve elma sirkesi kullanılarak yapılan asetonun yapım aşaması şu şekildedir

Evde Aseton Yapılışı

Evde aseton yaparken kullanılacak limon ve sirkenin eşit miktarda olması gerekir. Asetonu ihtiyacınıza uygun şekilde hazırlanması daha doğru olacaktır. Bir kap içerisine bir fincan limon suyu ve bir fincan sirkeyi ilave edilerek karıştırılır. Başka işlem yapmadan hazırlanan bu karışım tırnaklardaki ojeyi ve oje kalıntılarını kullanmak için güvenle kullanılabilir. Tabi öncesinde tırnakları 15 dakika kadar sıcak suda bekletilmesi oje ve kalıntılarını çıkması açısından kolaylık sağlayacaktır. Bunun dışında başka bir evde aseton tarifi bulunmaktadır. Onun yapım aşamaları da şu şekildedir

Malzemeler;

  • Bir bardak organik elma sirkesi
  • 4-5 damla greyfurt uçucu yağ
  • 4 damla portakal esansı yağı
  • 8 damla limon uçucu yağı ya da limon suyu
  • Bir fincan alkol

Nasıl Yapılır

Küçük bir kap içerisine elma sirkesi ilave edilir. Ardından alkol ve uçucu yağlarda ilave edildikten sonra karışım güzelce harmanlanıp, küçük bir cam şişeye konulur ve ihtiyaç halinde kullanılır. Görüldüğü gibi her iki tarifte tamamen doğal malzemelerden olduğu için cilt sağlığını da koruyacaktır.

Doğal Aseton Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

Doğal ürünler kullanmak sağlık açısından her zaman önemlidir. Elbette limon ve sirkede bir miktar asit bulunur. Fakat satın alınan güçlü kimyasal içeren asetonlara göre limon ve sirkenin asidi çok az seviyededir ve sağlığa zarar verme konusunda zayıf kalır. Doğal asetonun tek dezavantajı, hazır olanlara göre ojeleri tırnaklardan biraz daha geç çıkarmasıdır. Bunun için daha fazla güç ve zaman harcamanız gerekecektir. Ayrıca sirke kokusundan hoşlanmayanlar içinde bu tarifler biraz itici gelebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir