Evde Yılbaşı Ağacı Süsü Yapımı

featured

Günümüzde insanlar yılda bir defa gelen yılbaşı‘nın özel olmasını istemektedir. Bunun için ise birçok süs eşyası almaktadır. Böyle bir durumda özellikle de ülkemiz için en dikkat edilmesi gereken konu ise fiyatlardır. Yaşadığımız şu zamanda birçok şeyin fiyatı artmakla birlikte insanların da alışkanlıkları değişmektedir. Bazı kişiler evde yılbaşı süslerini yapmanın eğlenceli olacağını düşünse de genelde insanlar bu tarz şeylerin pahalı olduğunu bildiğinden kendi imkânları ile süsler yapmaktadır. Son dönemlerde yılbaşı kutlamanın popüleritesi daha da arttığından evde yılbaşı süsleri yapmak da popüler hale gelmiştir.

Burada dikkat edilmesi gereken ilk konu elbette ki evdeki imkânlar ile süs yapmak olacaktır. Asıl amacın para harcamadan veya çok az şekilde harcayarak süs yapmaktır. Aksi halde zaten satılan süslerin fiyatı kadar para harcayarak birde üzerine vakit ayırmak faydalı bir iş olmayacaktır.

Renkli Ampül Yapımı

Yılbaşı için yapabileceğiniz en güzel süslerden birisi de belki de renkli ampüllerdir. Yılbaşı ağacınızın üzerine veya tercih ettiğiniz bir yere koyarak ortamı çok daha güzel hâle getirebilme imkanınız vardır. Öncelikle bunun için ihtiyacımız olan ürünler; minik ampüller, cam yapıştırıcısı ve toz sim’dir.

  Öncelikle kırtasiyeden temin edebileceğiniz simleri ve yapı marketlerden bulabileceğiniz cam yapıştırıcısını ayrı kaplara hazırlayın. Daha sonra ise ampulleri ucundan tutarak önce yapıştırı sürün ve beklemeden her tarafından denk gelecek şekilde dilediğiniz renkte simleri dökün. Burada dikkat edilmesi gereken nokta simleri ne kadar döktüğünüz olacaktır. Ne fazla ne de eksik koyun. Ampulleri küçük olanlardan seçmenizde fayda vardır. Böylece hem daha güzel görünecek hem de sizi rahatsız etmeyecektir.

Yılbaşı Ağacı Yapımı

Yılbaşında yılbaşı ağacı olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Ancak bunun için elbette ki ağaç kesmeye de gerk yoktur. Yapılması gereken öncelikle çevrenizde bulunan 8-10 parça veya büyüklüğüne göre farklı sayılarda dal parçaları toplamaktır. Daha sonra bu dal parçalarını yapıştırıcı veya iple birbirine sabitleyin. Dikkat edilmesi gereken nokta ise en kalın olan dal parçasını ortaya direk olarak getirip diğer parçaları ise çevresine dal şeklinde sabitleyerek ağaç görünümü kazandırmak mümkündür.

Bunun için ise ortaya koyulacak olan dalın diğerlerine göre çok daha kalın olması daha iyi olacaktır. Diğer dalların ise ortalama birbirine yakın boyutlarda olması görsellik açısından daha hoş olacaktır. Bunun için kullanılacak ipin ise hasır ip olması görünüş açısından güzel olacaktır. Dalları sabitleyip bağladıktan sonra ise hayal gücünüze bağlı olarak istediğiniz süsleri kullanabilirsiniz.

Eğer evinizde varsa minik led ışıkları ağaç çevresine döşeyerek üzerini pamukla kapatabilirsiniz. Böylece karanlık bir ortamda kalan ağaçtan led ışık ve pamuğun mükemmel ikilisinden doğan güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır. Ancak bunun yerine renkli ampüller, çam kozalakları, renkli kumaşlar ve aklınıza gelebilecek birçok şeyle süsleme imkânınız vardır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir