Eve Giren Fare Nasıl Yakalanır?

Eve Giren Fare Nasıl Yakalanır?

Fareler veya bir diğer adıyla haşereler, birçok kişinin korktuğu ve rahatsızlık duyduğu canlılardandır. İş yerlerimize veya evlerimize yakın yerlerde yaşayan fareler, uygun ortam bulduklarında bizi rahatsız edebilmektedir. Özellikle eşyaları kemirme, gıda ürünlerini yeme gibi sorunlar oluşturan bu canlılar, yaşam alanlarımıza zarar vermektedir. Ayrıca bulundukları ortama dışkı ve idrar da bırakan fareler, hastalık oluşma ihtimali ile sağlığımızı da tehdit etmektedir. Bu noktada oldukça tehlikeli olan haşereler, özellikle evlerimize girdiğinde tedirginlik oluşturmaktadır.

Doğada ve yaşadığımız alanlarda pek çok farklı fare türü bulunmaktadır. Özellikle aç kaldıklarında, tüm fare türleri, bizlerin yaşam alanlarına dahil olmaktadır. Evlerde sıkça karşılaşılan bu durum, çeşitli önlemlere ortadan kaldırılmaktadır. Bu açıdan eve giren bir fare varsa, bu farenin nasıl yakalanacağı merak edilen konulardandır. Elbette ki evlerimizde varlığını bildiğimiz fareler, farklı yöntemlerle kısa süre içerisinde yakalanmaktadır. Oldukça zeki ve hızlı olan bu canlılar için çeşitli yakalama yöntemleri bulunmaktadır.

Eve Giren Fare Nasıl Yakalanır?

Fare Yakalama Yöntemleri

Fareler, karanlık, nemli ve kirli ortamlarda barınmayı seven canlılardır. Pek çok kişi için korkutucu ve tiksindirici bulunan bu canlılar, oldukça da akıllı ve atiktirler. Bu açıdan yakalanması pek de kolay olamayan fareler, belirli yöntemler kullanılarak çözüme ulaştırılmaktadır. Fare yakalama yöntemleri başlıca şu şekildedir:

  • Doğal düşmanlarla fare yakalama: Öncelikle fareleri yakalayan doğal düşmanlar bulunmaktadır. Bunlardan en bilineni olan kediler, fareler için büyük bir tehlikedir. İç güdüleri ve refleksleriyle fareleri yakalayan kediler, düşünebileceğiniz ilk çözümlerdendir.
  • Fare için kurulan tuzaklarla yakalama: Fareler sevdiği yiyeceklerle kandırılarak belirli tuzaklarla yakalanabilmektedir. Peynir, et, tahıl ürünleri ile kurulan farklı fare tuzakları bulunmaktadır. Bu tuzaklar kimi zaman su ile, kimi zaman mekanizma ile fareyi etkisiz hale getirmektedir. Ayrıca yine tutkal, yapışkan gibi maddeler de kullanılan yöntemlerdendir.
  • İlaç ve yem kullanarak yakalama: Eczane veya zirai ürünler satan yerlerde, fare zehri olarak bilinen ilaçlar bulunmaktadır. Zehirli olan bu ilaç ve yemler, farenin dolandığı alanlara konulmaktadır. Böylelikle evdeki fare, bu ürünleri yemesi ile etkisiz hale gelmektedir.
    İlaçlama firmaları ile fare yakalama: En etkili çözümlerden biri olan ilaçlama, genellikle devamlı yaşanan fare sorunlarında tercih edilmektedir. Ekiplerin bizzat ilaçlama yaparak önüne geçtiği fareler, kesin ve kalıcı bir şekilde çözülmektedir.

Eve Giren Fare Nasıl Yakalanır?

Doğal Fare Yakalama Yöntemleri

Fareler, evlerimize girdiklerinde genellikle kuytu ve ulaşılması zor noktalarda saklanmaktadır. Bu anlamda farelerden kurtulma yollarından biri de onları rahatsız etmektedir. Doğal yöntemler kullanılarak yapılan fare yakalama işlemi, oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Doğal fare yakalama yöntemleri şunlardır:

  • Naftalin: fare, burnu keskin olan hayvanlardan biridir. Naftalin kokusu farelerin sevmediği kokulardandır. Fare olabileceğini düşündüğünüz noktalara naftalin koymak farelerin evinizi terk etmesini sağlamaktadır.
  • Soğan: aynı şekilde soğan koymak yine fareleri rahatsız eden durumlardan birisidir. Evin belirli yerlerinde bunu yapmak fareler üzerinde etkilidir.
    Nane yağı, fesleğen, karanfil: en etkili çözümlerden birisi olan bu yöntem, bahsettiğimiz gıdaların farenin geçtiği noktalara koymanızla gerçekleşmektedir. Özellikle karanfil koymak, fareler üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Bu açıdan bu ürünlerin kokusu fareyi rahatsız etmekte ve kaçırmaktadır.
  • Kedi, yılan pisliği: fareyi rahatsız eden bir diğer madde de kedi ve yılan pisliğidir. Barınak gibi yerlerden bulunan bu maddeler, evin belli yerlerine konduğunda fare tedirgin olmakta ve evi terk etmektedir.

Başlıca eve giren fare nasıl yakalanır ve neler yapılmalıdır gibi konuları sizlerle paylaştık. Bu noktada evlerinizi, bodrumlarınızı sık sık temizlemek fare gelmesini önleyecektir. Ayrıca fare önleyici ürünler kullanmak da davetsiz misafir olan farelerin önüne geçilmesinde alınacak önemlerdendir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir