Pireler Eve Nasıl Girer? Eve Pire Girdiğini Nasıl Anlarız?

Pireler Eve Nasıl Girer?

Pireler evimize birçok yolla girebilirler ve sonrasında çoğalarak bizim için sorun yaratmaya başlarlar. Evdeki evcil hayvanlarımızdan, ayakkabılarımızdan ve dışarda sevdiğimiz bir hayvandan gelebilirler. Pirelerin kendi kendine oluşması imkânsızdır, her zaman bir taşıyıcı ile eve gelirler. Bu nedenle evi temiz tutmak son derece önemlidir.

Evinizde pire olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, bir çift beyaz çorap giyip evde yürüyün. Eğer yürüdüğünüz alanda pire varsa çoraplarınıza atlayacaktır. Diğer bir yöntem de pire tuzağı kurmaktır. Bir ampulün etrafına kâğıt ya da su koyarsanız, bu tuzak birkaç pireyi kendine çeker. Böylece evinizde pire olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Pireler Eve Nasıl Girer?

Evdeki Pirelerden Nasıl Kurtuluruz?

Evdeki pirelerden kurtulmak için detaylı ve sistemli bir temizliğe ihtiyacınız vardır. Adım adım, pirelerden kurtulmak için nasıl bir temizlik yapmanız gerektiğini inceleyelim:

  • Her gün elektrik süpürgesi ile evinizi dip köşe süpürün. Mobilyaların altlarını ve süpürgelikleri süpürmeyi unutmayın.
  • Elektrikli süpürgenizin toz haznesini iyice temizleyin. Toz torbası varsa, bu torbayı çöp poşetine koyup ağzını bağladıktan sonra evinizin dışında bulunan bir çöpe bırakın.
  • Nevresim, yorgan, yastık ve varsa evcil hayvanınızın yatağını olabildiğince sıcak suda makineye atın. Evcil hayvanınızın yatağı yıkanamıyorsa maalesef yatağı çöpe atmalısınız.
  • Halılarınızı ve mobilyalarınız döşemelerini yıkamaya verin.
  • Evinizi, evcil hayvanınızı ve bahçenizi aynı zamanda temizleyin. Pire istilasıyla ancak bu şekilde başa çıkabilirsiniz. Bir tarafı eksik temizlerseniz, evinizi tekrar pireler sarabilir.
  • Pirelerden kurtulma sürecinde sabırlı olmalısınız. Her gün evinizi temizlemeli, ayda bir buharlı temizlik yaptırmalısınız. Pire istilasının önüne geçmek üç ya da dört ayınızı alabilir.

Pireler Eve Nasıl Girer?

Evcil Hayvanımızdaki Pireden Nasıl Kurtuluruz?

  • Evcil hayvanınızı haftada bir kere yıkayın. Yıkarken kedilere ya da köpeklere özel olarak üretilmiş şampuanları kullanın. Yıkamaya evcil hayvanınızın boynu ve başından başlayın.
  • Evcil hayvanınızı her gün pire tarağıyla tarayın. Evcil hayvanınızı tüyleri kuru iken günde bir kere taramalısınız. Tarağa gelen pireleri öldürmek için yanınızda sıcak sabunlu bir su bulundurun ve tarama boyunca tarağı suya batırıp temizleyin. Tarama işlemini küvette yapabilirsiniz, böylece hayvanınızın üstünden fırlayan pireleri görebilirsiniz. Küvette olmanıza rağmen küvet de evcil hayvanınız gibi kuru olmalıdır.
  • Bir narenciye solüsyonunu petshoptan satın alarak ya da evde kendiniz yaparak evcil hayvanınıza uygulayabilirsiniz. Narenciye solüsyonu için, bir limonu dilimleyin ve yarım litre su doldurduğunuz tencereye koyun. Karışım kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kapağını kapatın. Solüsyon bu şekilde bir gece bekletilmelidir. Elde ettiğiniz solüsyonu sprey şişesine koyun ve evcil hayvanınıza masaj yaparak yedirin. Narenciye solüsyonu, hayvanınıza bir gün boyunca pirelerin yaklaşmasını engeller. Fakat yine de bu solüsyonu her gün kullanmamasınız. Solüsyonun her gün uygulanması evcil hayvanınıza zarar verebilir, uygulamayı birkaç günde bir yapmayı tercih edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir