Fransız Askısı (Yüz Askılama) Nedir, Nasıl Yapılır?

Fransız Askısı (Yüz Askılama) Nedir, Nasıl Yapılır?

Fransız askısı (yüz askılama) yöntemi, il olarak Fransa’da ortaya çıkmış bir yöntemdir. Değişik uygulamaları olmakla birlikte içi polyester dış kısmı silikondan olan esnek iplerle yüz germe işlemidir. Aynı zamanda ameliyatsız yüz germe ve gençleşme uygulamasıdır.

Kısacası Fransız askısı ameliyatsız estetik yüz germe işlemi olarak bilinir.  Hastalara esnek iplerle yüz gençleştirme işlemi yapılmasıdır. Fransız askılama ile cilt germe işlemi estetik noktasında son zamanların yenilikçi yöntemleri arasında yer alır. Aynı zamanda son zamanlarda oldukça ilgi gören bir estetik yüz gençleştirme işlemidir.

Fransız Askısı Nasıl Yapılır?

Fransız askısı işleminde dinamik olan lifler lokal anestezi ile 1 saate yakın süre uygulanmaktadır. Yapılacak askılama uygulamasından önce çalışma alanı belirlenmektedir. Esnek ipler uzmanlar tarafından deri altına en iyi şekilde yerleştirilir. Bu yerleştirme işleminin sonunda dikişe gerek olmamaktadır. Çünkü esnek ipin fikyasyon bölümü kalak üstünde tercih ediliyor. İşlem sonrasında iltihaplanmalara karşı ağrı kesiciler önerilmektedir. Aynı zamanda çok yoğun işlem olmadığından kişiler rahatlıkla günlük hayatlarına devam edebilirler.

Fransız Askılama Yöntemi  Hangi Bölgelerde Kullanılır?

Fransız askısı (yüz askılama) yöntemi, özellikle aşağıdaki vücut bölümlerinde kullanımı uygundur. Yüz ve gençleşme işlemleri için bu yöntem oldukça etkilidir.

 

Aşağıdaki listede uygulama yaptıracak kişilerin vücut alanları Fransız askısı yöntemi ile tedavi etmek mümkündür.

  • Yüz
  • Yanaklar
  • Elmacık kemikleri,
  • Çene altı,
  • Yüzün oval kısımları,
  • Kaşlar,
  • Boyun
  • Göğüsler,
  • Kolları,
  • Kalça

Fransız Askısı (Yüz Askılama) Nedir, Nasıl Yapılır?

Fransız Askısı Faydaları Nelerdir?

Fransız askılama yöntemi ilk olarak doğal görünümü bozmuyor. Mimik hareketlerine uyumlu ve dışarıdan fark edilmemekle birlikte uygulanır. Aynı zamanda uygulama derin çizgilerle birlikte sarkmalarının ortadan kaldırıyor. Yapılan uygulama ile kişileri mutsuz eden imaj görüntüsü ortadan kalkar. Yapılan işlemde dikiş izleri de kalmaz.  Ayrıca acımasız ve rahat olarak uygulanmaktadır.

Genellikle lokal anestezi ile yapılmasından dolayı günlük hayatınıza etki etmez. Sosyal hayatınıza işlemlerden sonra devam edebilirsiniz. Aynı zamanda enfeksiyon riski çok azdır. Fransız askılama uygulaması erkeklerde yapılmaktadır. İhtiyaç durumunda 35-70 yaş arasındaki tüm kişilerde uygulanabilir. Estetik olarak ameliyat olmadan yapılan işlemler yara yapmaz ve iz bırakmaz. Genel anestezi olarak yapılmadığından dolayı yatış işlemi uygulanmaz. İşlem sonucunda dikkatleri üzerine çeken doğal sonuçlar ortaya çıkar.

Yapılan uygulama kişilerde mimiklerde değişiklik meydana gelmez. Kişinin doğal görüntüsünü asla bozmaz.Uygulamanın iyileşme süreci olarak 2ile 15 gün sürmektedir.

Fransız Askılama Uygulaması Kaç Seans Olmalı?

Fransız askısı yapılan kişinin durumuna göre değişkenlik gösterir. Ancak genellikle bir seans yeterli oluyor. Hasta tarafından tekrar istenirse 5 yıl ara ile tekrar bir seans da yapılabilir.

Yüz Askılama ile Yaşlanma Etkisi Azalır Mı?

Genel olarak insanlar arasında yaşlanmayı azaltır olarak bilinse de hiçbir işlemin yaşlanmayı durdurması gibi bir durum olamaz. Sadece bu tür uygulamalar iyi yaş almanıza yardımcı olabilir.

Fransız Askısı Uygulaması Yan Etkiler ve Riskler

Fransız askısı yönteminde esnek ipler tüm cilt tipleri ile uyumludur. Bu yüzden yan etkisi olmayan bir uygulamadır. Fransız askısı esnek ipleri yerine değişik aletlerde kullanılmaktadır.

Yapılan işlemlerden sonra yan etkileri çok azdır. Normal hayatınıza ertesi gün devam edebilirsiniz. Ancak bazı kişilerde ciltte sertleşme görülmektedir. Ancak bu yan etkiler kısa sürede kaybolan etkilerdir.

Uzman doktorlar Fransız askılama yöntemi uygulamasından sonra antibiyotik ve analjezik önermektedirler. Yapılan gerilme oranına göre 2-3 gün içerisinde cilt kıvrımları kaybolmaktadır. Ayrıca her seansdan sonra 7 gün içerisinde kontrole gelmesi önerilir.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir