Genital Bölgedeki Lekeler Nasıl Geçer? Yöntemleri

Genital Bölgedeki Lekeler Nasıl Geçer? Yöntemleri

Genital bölgedeki lekeler çoğunlukla yanlış uygulanan tüy alma yöntemlerine bağlı olarak gelişmektedir. Genital bölgede kararma şeklinde ortaya çıkan bu lekelerin giderilmesinde ise size önerebileceğimiz tedaviler ve doğal kürler mevcuttur.

Genital bölgedeki lekeler için yapılacak olan uygulamaların %100 etkili ya da %100 beyazlatma mekanizmasına sahip olduklarını söylemek yanlış olacaktır. Ancak bu yöntemler yeni başlayan lekelerin giderilmesinde etkili olacağı gibi eski genital lekelerin görünümünün de azalmasını sağlayabilir.

Genital Bölgedeki Lekeler İçin Kozmetik İşlemler

Genital bölge aydınlatması olarak da bilinen lazer işlemleri genital bölgedeki lekeler için de kullanılmaktadır. Ancak günümüzde hala lazerin kesin etkileri hakkında kimsenin net bir bilgisi bulunmamaktadır. Bu nedenle doktorlar tarafından vücudun yapısı ile oynanacağından kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Bir diğer kozmetik işlem ise kullanılan genital temizlik ürünleridir. Vajina kendi kendini temizleyen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle yapacağınız işlemler içeride bulunan mikropların daha da geriye gitmesine neden olabilir. Eğer illaki bu tip krem kullanmak istiyorsanız doktorunuzdan bilgi ve tavsiye almanızı öneririz.

Genital Bölgedeki Lekeler Nasıl Geçer? Yöntemleri

Vajinal Cilt Aydınlatıcı Tedaviler

Günümüzde lazer vajinal aydınlatma gibi yöntemler kullanılarak genital bölgedeki lekelerin tedavisi yapılabilmektedir. Ancak kullanılan lazer yöntemi olduğu için bunun kesinlikle bu alanda uzman bir kişi tarafından yapılması önemlidir. Hassas ve önemli bir bölge olması sebebi ile yanlış uygulanabilecek tedavi yöntemlerinin beklenmeyen zararlar ortaya koyabileceği unutulmamalıdır.

Kozmetik ya da lazer tedavilerinin uygulanma süreçlerinde yapılabilecek hatalar geri dönüşü olmayan başka sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle hem pahalı hem de riskli bu tip tedaviler yerine bitkisel yöntemlerle genital bölgedeki lekeler için kürler uygulayabilirsiniz.

Genital Bölgedeki Lekeler İçin 4 Muhteşem Tarif

Genital bölgedeki lekeler ve kararmalar için sizlere 4 adet bitkisel tarif vermek istiyoruz. Bu tariflere bire bir uyarak hem genital bölgedeki lekelerin tedavisi hem de varsa koltuk altı kararmaları için etkili sonuçlar ortaya koyabileceğini söyleyebiliriz.

1.     Limon Ve Yoğurt

Limon pek çok hastalığa şifa veren ve fazlaca C vitamini içeren bir meyvedir. Cilde de oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Limon ve yoğurt ile yapacağınız kür genital bölgedeki lekeler için kullanılabilir. Öncelikle bir adet limon ve bir tatlı kaşığı yoğurt kür için gerekli malzemeler olacaktır. Bir adet limonun suyunu sıkarak içerisine bir tatlı kaşığı yoğurt katabilirsiniz. Ardın bu karışım bir macun kıvamı alana kadar karıştırınız.

2.     Salatalık Suyu

Salatalık yine cilt için faydalı besinler arasında yer almaktadır. A vitamini açısından zengin olan salatalık, melanin üretimini kontrol eder ve cildin koyulaşmasını azaltır. Salatalığın suyunu çıkarmak için ise rende kullanabilirsiniz. Salatalık suyu ile genital bölgenizi yıkayabilirsiniz. Posasını da yine cildinize sürerek değerlendirebilirsiniz.

3.     Zerdeçal Ve Yoğurt

Zerdeçal son derece şifalı bir bitkidir. Genital bölgedeki lekeler için yapmanız gereken bir tatlı kaşığı zerdeçal, bir iki damla limon ve bir tatlı kaşığı yoğurt karıştırılarak bir kür elde edilir. Bu karışım düzenli bir şekilde genital bölgeye sürülerek uygulanır.

4.     Aloe Vera

Aloe Vera cilde, saça ve tırnaklara son derece faydalı bir bitkidir. Hatta günümüzde pek çok kozmetik ürün içerisinde de yer almaktadır. Bitkiden çıkan jel gibi bir madde sizin işinize yarayacak olan kısmıdır. Bu jel cildinizi rahatlatır ve daha hafif hale getirir. Cildinizi sağlıklı ve yumuşak tutmak için günlük olarak kullanabilirsiniz. Bir aloe vera bitkisinin yaprağını alın ve jeli çıkarın. Bu jeli genital bölgedeki lekeler üzerine uygulayın.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir