Free Guy’ın başlangıçta bu yılın Temmuz ayında piyasaya sürülmesi planlanıyordu, ancak koronavirüs pandemisi Disney’in onu Aralık ayına itmesine neden oldu. ve sonunda 13 Ağustos’ta vizyona girip Amerika gişesinde iki hafta üst üste lider olarak şu ana kadar toplamda 60 milyon dolar hasılat yaptı
Konsept, Groundhog Day’i yani Bugün Aslında Dündü andırıyor, ancak sonunda The Truman Show‘a daha çok benziyor. Aksiyon, komedi ve bilim kurgunun iyi bir birleşimidir ve sinemaların biletle patlamış mısır satışları için bağımlı olduğu türden bir gişe rekortmeni.
Free Guy ile ilgili belki de en sıra dışı yapan şey orijinal bir film olmasıdır. Bir Franchise’ın parçası değil, bir çizgi romana dayanmıyor ve bir devam filmi ya da yan ürün değil. Hollywood’da artık pek görmediğiniz yepyeni bir fikir.
filmin konusuysa; baş karakterin, bir video oyunu içinde kurgusal bir evren olan Free City’de yaşıyor olması ve film ilerledikçe Guy çevresindeki tuhaflıkları fark etmeye başlar. Sonunda, son derece popüler bir video oyununda mülayim bir arka plan karakteri olduğunu keşfediyor.
Bir gün genç adam, Free City adında acımasız bir açık dünya oyununda arka plan karakteri olduğunu keşfeder. Bu keşif onun hayatının bambaşka bir hal almasına neden olur. Artık kendi hikayesinin kahramanı olmaya karar veren Guy, sınırları olmayan bu dünyada hayatta kalmak ve diğer karakterleri kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.
Oscar ödüllü Jojo Rabbit’i yazan, yöneten ve başrolde oynayan Waititi, şüpheli yöntemlerle sürekli kâr peşinde koşan korkunç video oyunu şirketi sahibini oynuyor.