En Yüksek Hasılata Sahip Bilim Kurgu Filmleri

featured

Geçmişten günümüze en çok izlenen film kategorileri içerisinde yer alan bilim kurgu filmleri dünyanın en çok izlenen filmleri arasındadır. Her yıl yeni yapıtlarda bilim kurgu filmleri üretilerek sektöre giriş yapılıyor. Gerçeklikle, fantezi dünyasının birleştiği nokta olan bilim kurgu filmlerinin yüksek hasılatları dudak uçuklatıyor. İşte en çok izlenen bilim kurgu filmlerinin listesi;

Avatar Serisi

Bilim kurgu filmleri içerisinde en çok ilgi gören filmlerden birisi de hiç şüphesiz ki Avatar filmidir.  2009 yılında gösterime giren film ABD yapımıdır. Filmin yönetmeni ünlü yapımcı James Cameron olmuştur. Ünlü yönetmen daha önceleri Titanik, Yaratık ve Terminatör filmlerinin de yapımcılığını üstlenmiştir. Filmin süresi yaklaşık olarak 162 dakika sürmektedir. 237.000.000 $ dolar bütçeye sahip olan film dünya çapında yüksek hasılat oranı elde etmiştir. Filmin hasılat oranı 2.787. 865.00 $ dolar dolayındadır. Dünya çapında en çok izlenen bilim kurgu filmi olma ünvanına sahiptir. Avatar filmi ilk serisiyle yoğun ilgi gördükten sonra 2.seriside filmin 2021 yılında piyasaya sürülmüştür. 22 Aralık 2023 tarihinde Avatar 3’ün gösterime girmesi bekleniyor.

Yenilmezler Serisi

Marvel stüdyolarında hazırlanan en çok izlenen ve yüksek hasılatlı filmlerin başında hiç şüphesiz ki Yenilmezler bulunuyor. Filmin yapım yılı 2012 yılıdır. IMDB puanı ise 8.7 civarındadır. 143 dakika izlenme süresi vardır. ABD yapımı olan bu bilim kurgu filmi 11 Nisan 2012 yılında piyasaya sürülmüştür. Filmin bütçesi 220.000.000 $ dolar civarındadır. Filmin dünya çapındaki hasılat oranı ise oldukça yüksektir. 1.518.812. 988 $ dolar hasılat oranına sahiptir. Filmin yönetmenliğini Joss Whedon yapmıştır. Yapımcılığını ise Kevin Feige üstlenmiştir.

Açlık Oyunları

Yönetmenliğini Gary Ross’un yaptığı dünya çapında bir bilim kurgu filmi olan Yıldız Savaşları en çok hasılat yapan filmler kategorisinde yer alıyor. 23 Mart 2012 tarihinde yayına giren film ilk günden rekor izleyici sayısına ulaşmıştır. Filmin bütçesi 78 milyon $ dolar civarındadır. Filmin senaristliğini ise ünlü senarist Suzanne Collins üstlenmiştir. ABD tarafından yapılan filmin hasılat bütçesi 694.394.724 $ dolar seviyesindedir.

Iron Man Serisi

Muhteşem senaryosuyla, fantastik dünyasıyla bilim kurgu filmleri içerisinde en çok izlenen filmlerden olan Iron Man serisi filmleri yüksek hasılat yapan filmler kategorisindedir.  ABD yapımı olan filmin 126 dakika süresi bulunuyor. 2 Mayıs 2008 yılında ilk kez gösterime giren film daha ilk günden hasılat rekorları kırmayı başarmıştır. Filmin yönetmeni Jon Favreau olurken yapımcısı ise Avi Arad olmuştur. Filmin dili İngilizce olurken bütçesi 140.000.000 $ dolar seviyelerindedir. Filmin dünya çapında toplamış olduğu genel hasılat bütçesi 585.174.222 $ dolardır. Film dünya üzerinde geniş izleyici kitlesine daha ilk serisinden itibaren ulaşmayı başarmıştır. Filmin aynı zamanda 2 ve 3. serileri de bulunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir