Gözaltı Morluklarına Ne İyi Gelir? Gözaltı Morlukları İçin Uygulamalar?

Gözaltı Morluklarına Ne İyi Gelir?

Gözaltı morlukları için uygulamalar var mı? Sorusu kadınların en çok merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Çünkü makyaj malzemeleriyle bile bazen kapatamadığımız bizi krize sokan bir görüntüdür. Ancak kimyasal maddeleri kullanmadan önce doğal yöntemleri denemenizi tavsiye ederiz. Bazen bazı kimyasal kremler cildimizi daha da fazla kötü hale getirebilmektedir.

Doğal yöntemler ile gideremediğiniz morluklar için dermatoloji tedavisi görmeniz hekim tarafından size önerilen ürünleri kullanmanız daha iyi sonuçlar verebilmektedir. Peki, sizce bu morlukların sebebi nedir? Neden oluşur? Bir hastalığın habercisi olabilir mi? Gelin birlikte bakalım. Bu kötü halka halka mor görüntünün sebepleri nelermiş? Bizim güzelliğimize gölge düşürmesini nasıl engelleyebilirmişiz?

Gözaltı Morluklarına Ne İyi Gelir? Doğal Yöntemler?

Gözaltı morlukları için uygulamalar da ilk tercihiniz her daim doğal yöntemler olmalı. Mesela bunlardan en fazla tercih edilen çay poşeti uygulamasıdır. Çay poşetinin içeriğinde bulunan antioksidanlar ve kafein kan dolaşımını hızlandırarak morluk görüntüsünü yok etmektedir. Bu uygulamayı soğumuş çay poşetlerini gözaltı morluklarının üzerinde 10-15 dakika bekleterek yapmalısınız. Günübirlik bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Gözaltı morlukları sebebi genellikle çok uyumaktan ya da tam tersi az uyumaktan meydana gelebilmektedir. Bazı durumlar da genetiksel faktör olarak da karşımıza çıkabilmektedir. Fazla cep telefonu, televizyon, tablet ve bilgisayar gibi mavi ekran ışınlarına maruz kalmakta bu durumu oluşturabilmektedir.

 

Çoğunlukla ilerleyen yaşlar da cildimiz incelir ve esner bu duruma bağlı olarak yağ dokusu ve kolejenin azalması sebebiyle de bu mor halkalar oluşabilmektedir. Gün içerisinde ve genel hayatınız da yeteri kadar su tüketimi gerçekleştirmediğiniz durumlarda da bu mor halkaların istilasına maruz kalabilmektesiniz. Gözaltımızdaki damarların çatlaması sonucu morluklara davetiye çıkarmaktayız.

Ama tabi bazı durumlar da hormonal değişim, nezle, grip ya da kullanılan ilaçların yan etkileri sonucuyla da mor görüntü oluşabilmektedir. Diğer sebepler arasında sigara kullanımı, alkol ve kafein kullanımı, yetersiz beslenme özellikle B, C, K ve E vitamini eksikliğinde,

Güneşe aşırı maruz kalmanız da, kansızlık yaşamanızda, regl dönemlerinde, kanser hastalıklarında görülebildiği gibi bazı hastalıkların da habercisi olabilmektedir. Böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları bazı durumlar da gözaltı morluklarına sebep olabilmektedir. Eğer düzenli ve geçmeyen morluklara sahipseniz mutlaka bir hekime gözükmeli bu tarz hastalıklarınızın olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz.

Gözaltı Morluklarına Ne İyi Gelir?

Gözaltı Morlukları Nasıl Giderilir?

Gözaltı morlukları için uygulamalar arasında şunlar yapılabilmekte ve sonuç alınabilmektedir. Hindistan cevizi yağı ile göz morluklarına hafif masajlar yaparak içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde iyileşme yaşayabilirsiniz. Ya da gül suyunu bir pamuk yardımıyla mor halkalara sürebilir 15 dakika bu uygulama ile kendinize tedavi uygulayabilirsiniz.

Diğer yöntemlerden bazıları da salatalık dilimlemek, elma dilimlemek, patates dilimlemek ya da 2 yemek kaşığını buzdolabında soğutarak gözaltlarınıza uygulamanızdır. Hangisini denerseniz deneyin basit morlukların hepsinin geçtiğini göreceksiniz.

Gözaltı morlukları için doğal çözüm arayışındaysanız ve bu konuda kür vermek gerekirse avokadoyu rendeleyin içerisine 1 yumurta akı ve 1 yemek kaşığı limon ekleyin. Oluşturduğunuz kremi maske gibi gözaltlarınıza uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra soğuk su ile temizleyin. Hafta da bir bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Ancak en çok yaptığımız hatalardan bazıları gözaltı morluklarımızı ovalamak bunu yapmak maalesef ki kılcal damarların genişlemesine ve morlukların artmasına sebebiyet vermektedir. Gözaltı morlukları için uygulamalar kısmında sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Sizlerin bu konuda en çok dikkat etmesi gereken husus sağlıklı beslenmek, yeterli su tüketimi ve düzenli uykudur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir