Halsizlik neden olur? Halsizliğe ne iyi gelir?

Halsizlik neden olur? Halsizliğe ne iyi gelir?

İnsanların en çok şikayet ettiği şeylerden biri de günlük hayatta yaşadığı halsizliktir. Halsizlik hiç bir nedene bağlı olmayabilir, ya da altında başka hastalıklar yatabilir. Günlük iş yorgunluğu, koşuşturma ya da stres yaşayan kişiler için, halsizlik normal bir durumdur. Dinlendiği zaman, kısa bir süre sonra geçer. Eğer sürekli bir halsizlik varsa ve dinlemeye rağmen geçmiyorsa, mutlaka kan değerleri kontrol edilmeli, altında bir neden olup olmadığı anlaşılmalıdır. Genel olarak halsizlik durumu olan kişiler, bunun bir tedavisi olup olmadığını ya da neler yapması gerektiğini merak eder. Yazının devamında bu sorunların yanıtını basit bir şekilde bulabilirsiniz.

Halsizlik Nasıl Tedavi Edilir?

Halsizliği ya da başka bir hastalığı tedavi etmek için, öncelikle sorunun kaynağını bilmek gerekir. Buna göre bir tedavi yöntemi uygulanır. Eğer halsizlik herhangi bir hastalığa bağlı değilse, bunun nedeni basit şeyler olabilir. Mevsim geçişleri, depresyon, düzensiz ve az uyku gibi durumlarda halsizlik kaçınılmaz bir sondur.  Eğer devam eden bir sorununuz varsa ve alışkanlık haline gelmişse, erken bir zamanda uzmana görünmekte fayda vardır. Doktor bu sorunun cevabını verecektir ve buna uygun bir tedavi uygulayacaktır. Hastalıkla ilgili olan durumlarda genellikle ilaç tedavisi uygulanır. Kansızlık ve demir eksikliği gibi durumlar, kişide halsizlik yapabilir. Bunun için takviye kan verilmesi ya da ilaç başlatılması gerekebilir. Kafadan ilaç kullanmak ya da dışardan tavsiyeleri uygulamak tehlikeli ve yanlıştır. Vücuda daha fazla zarar verilebilir. Bu yüzden tedavi için, mutlaka doktora başvurmak gerekir.

Halsizlik neden olur? Halsizliğe ne iyi gelir?

Halsizlik Yaşayan Kişiler Hangi Testleri Yaptırmalıdır?

Halsizlik sizi bezdiren bir durum haline getirmiş ve günlük hayat kalitesini düşürüyorsa uzmana görünmek şarttır. Daha sonra bunun için bir takım testler yapılacaktır. Genel olarak, kan testi, tiroid testi, şeker hastalığı testi ve romatizmal hastalıklarla ilgili kan değerleri kontrol edilir.  Bu testlerle alakalı olmayan halsizlikler genellikle ruhsal sıkıntılardan meydana gelebilir.

Halsizlik Şikayeti Olanlar Ara Öğün Olarak Ne Tüketmelidir?

Halsizlik yaşıyorsanız ve bu durumdan kısa sürede kurtulmak istiyorsanız, yediğiniz içtiğiniz şeylere de özen göstermeniz gerekir. Özellikle ara öğünler kaçırılmamalı, enerji verecek besinler tüketilmelidir. Öğünlerin doğru zamanlarda yenmesi de çok önemlidir. Bu sayede istenen dinçlik kısa sürede yakalanır.  Öğlen ve ikindi arasında olan saatlerde meyve ve ya sebze tüketilmesi önerilir. Eğer bisküvi tarzı besinleri seviyorsanız, kalorisi düşük ve kepekli ürünleri tercih etmenin faydası vardır. Bu halsizliğin ortadan kalmasını sağlar.

Yaz Mevsiminde Halsizliğin Önüne Geçmek İçin Nasıl Beslenmek Gerekir?

Özellikle ya ayları geldiği zaman, çoğu kişiden halsizim lafını çok duyarız. Havada ki nem sıcaklık ve basınç kişilerin enerjilerini yok eder. Ya da çok terlemek ve su kaybetmek halsizliğe neden olur. Bu yüzden doğru beslemek yaz mevsiminde ayrıca önem taşır. Hem faydalı olması hem de serinlik sağlaması ile limonata sıklıkla tavsiye edilen bir içecektir. C vitamini bakımından yoğundur. Ayrıca halsiz kişiler ayran ve dondurma gibi besinleri de tüketmelidir.

Kuruyemiş olarak; kayısı kurusu, ceviz, fındık, badem, incir ve dut gibi yiyecekler önerilir. Bu sayede daha rahat bir yaz geçirilebilir. Ayrıca günlük belirli miktarda su tüketimi de kişinin daha enerjik olmasını sağlar.  İsteğe göre doğal maden suyu ve taze meyve sularının da faydası olacaktır.  En önemli noktalardan biri de spor ve egzersiz yapmaktır. Kısa bir süre dahi olsa, günün belirli bir saatinde mutlaka rutin olarak yapılması gerekir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir