Hamile Sütyeni Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hamile Sütyeni Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hamilelik artık bolca kilo alınmaya başlanan bir dönemdir. Bu süreçte her bir yanınız genişlemekte ve büyümektedir. Genişleyen ve büyüyen bu yerlerinizden biri de göğüslerinizdir. Gebelikte genişleyen göğüsleriniz için gereksinim duyduğunuz en önemli şey sizi rahat ettiren bir sütyen olmaktadır. Peki sahip olmanız gereken yalnızca büyük beden bir sütyen mi yoksa hamile sütyeni ismi verilenlerden mi almalısınız? Aralarındaki fark nedir? Hamile sütyeni seçilirken nelere dikkat edilmeli? Gelin, beraber inceleyelim.

Hamile Sütyeni Almadan Önce Öğrenmen Gerekenler

Hormonlarınızın coşması, kilo almanız ve  de süt üretmeye başlamanızla birlikte giderek dolgunlaşan göğüslerinizi rahat ettirmek adına bir hamilelik sütyeni almadan evvel öğrenmeniz gereken hususlar aşağıdakilerdir.

  • İdeal sütyen çeşidini saptamalısınız. Hamile kalmadan evvel hangi sütyen modelinde kendinizi en rahat hissediyordunuz? Balenli, destekli veya toparlayıcı? Bu sorular size hamile sütyenini seçerken ışık tutacak.
  • Hamile kalmadan evvel kullandığınız bedeni iyi belirlemelisiniz. Zaten bedeninizi iyi biliyorsanız, hamilelik sütyeni bedenleri ile rahatlıkla kıyaslama yapabilirsiniz.
  • Gereksiniminizi iyi saptamalısınız. Göğüslerinizin desteğe mi gereksinim duyduğunu yoksa rahat bırakılmaya mı ihtiyaç duyduğunu iyi anlamalısınız. Neredeyse her kadının bu zamanlarında hamile iç çamaşırı gereksinimi başka olabilir.

Hamile Sütyeninin Diğer Sütyenlerden Farkı Nedir?

  • Bir hamile sütyeninin ana hedefi, göğüslerinize baskı uygulamamak ve mümkün olduğunca size rahatlık sağlamaktır.
  • Hamilelik döneminde göğüslerin bozulma olasılığı oldukça fazladır ve bu zamanlarda göğüslerinizde meydana gelebilecek bir bozulmanın kalıcı olma ihtimali vardır. İşte hamile sütyenleri göğüslerinizin bozulmasını önlerler.
  • Normal sütyenlerden farklı olarak hamile sütyenlerinin kopçalarında çok daha yoğun kanca bulunur. Bu da hamileliğinizin ileriki aşamalarında göğüsleriniz büyüyüp genişledikçe ya da siz kilolandıkça sütyeninizin sizi baskılamadan genişlemesini sağlar.
  • Yaygın kanaatin tersi olarak tüm hamile sütyenlerinin basit ve şıklıktan uzak bir görüntüsü yoktur. Gereksinimlerinizi ve isteklerinizi fark eden hamile iç giyim firmaları artık birçok farklı kesimi hedefleyen hamile sütyenleri yapıyor. Bir dantel hayranlığınız varsa dantelli bir hamile sütyenine kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Hamile Sütyeni Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Doğru Hamile Sütyeni Nasıl Olmalı?

Hamileliğiniz boyunca başınıza gelen bel, sırt gibi ağrılarının ana nedenlerinden en önemlisi büyüyüp genişleyen ve doğal olarak da ağırlaşan göğüslerinizin vücuduna olan tesiridir. Durum buyken bu sorunları minimuma indirecek bir sütyen seçimi çok önemlidir.

  • Göğüslerinizi baskılayan bir sütyen kesinlikle hamile sütyeni değildir. Bu konu tartışmaya kapalıdır!
  • Göğüslerinizde yoğun hassasiyet olmamasına rağmen göğsünüzün ağırlığından dolayı bel ve sırt ağrılarına maruz kalıyorsanız toparlayıcı hamile sütyeni modellerini tercih edebilirsiniz. Toparlayıcı sütyen, göğüslerinizi bir arada tutar ve ağırlığa mani olarak sırt ağrılarınızı minimuma indirir.
  • Sütyenin askısı da önemlidir. İnce askılı olan sütyenler göğüslerinizi taşımakta zorlanacağından hem omuzlarınız hem de göğüsleriniz için zararlıdır, ince askı sütyenlerde istediğiniz rahatlığı asla bulamazsınız. Bu sebeple kalın askılı sütyenler kullanmanız sizin için çok daha iyi olacaktır.
  • Hamile de olsanız yerinde duramayanlardansanız destekli hamile sütyenini ya da sporcu sütyenini tercih edebilirsiniz. Ancak şunu bilmelisiniz ki destekli sütyenler hassasiyet problemi olan hamileler için pek tavsiye edilmiyor.
  • Aşırı hassasiyet yaşayan hamileler grubundansanız iç bölümü daha astarlı, pamuklu sütyen modelleri içinden bir sütyen tercihinde bulunmanız daha doğru. Fakat bu sütyenlerin aşırı bol ve büyük olmaması lazım. İmkan olduğunca göğüslerinizi tam saracak ve de tek bir boşluk olmayacak sütyenleri tercih etmelisiniz.
  • Hamile kalmadan önceki bedeninizden bir iki beden büyük sütyenleri seçmeniz yanlış! Çünkü bu sütyenler hamile kadınların gereksinimleri için yeterli özellikler taşımıyorlar, yalnızca daha büyükler!

Hamilelikte Telli Sütyen Takmak Doğru Mu?

Telli sütyenler alışverişlerde yoğun olarak alınan sütyen türlerinden olarak öne çıkıyor. Genellikle görünüm olarak gözünüze hoş geldiği için telli sütyenlerin alındığını düşünüyoruz. Fakat hamilelikte telli bir sütyen kullanmak çocuğunu doyurmak için dolmaya başlayan süt kanallarına için hiç hoş gelmeyecektir. Telli sütyenler göğüs altında baskı yapacağı için süt kanallarının tıkanmasına ve devamında mastit yani süt kanalı tıkanıklığı ve iltihabı oluşmasına sebep olur. Bu sebeple telli sütyenlerden olabildiğince uzak durmaya gayret etmelisiniz.

Hamilelikte Yatarken Sütyen Giyilmeli Mi?

Bu kişilerin tercihine göre değişebilen bir durumdur. Kimi kadınlar evde kesinlikle sütyen kullanmazken hamilelik zamanlarında destek gereksinimleri olduğundan yatarken bile sütyen giymeye gereksinim duyarlar. Kimilerininse sütyenin tenlerine dokunmasına dahi tahammülleri yoktur. Yatarken sütyen giymek pek önerilmez ama siz kendinizi sütyenli rahat hissediyorsanuz öyle de yatabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir